‘HET JAAR VAN LUIGI’ BEGINT DEZE WEEK MET LUIGI’S MANSION 2

Het heeft lang geduurd maar hier zijn ze er dan mee, 2013 brengt ons een schat aan Luigi-spellen naar Wii U & Nintendo 3DS en zorgt er zo voor dat Luigi uit de schaduw stapt van zijn beroemde broer Mario in:

 

 

 

LUIGI’S MANSION 2

verkrijgbaar als download in de Nintendo eShop en als fysiek exemplaar in de winkels met – zolang de voorraad strekt – een limited edition glow-in-the-dark hoes.

De game is een spookhuisavontuur dat exclusief uitgebracht werdt voor de Nintento 3D en is de eerste titel in het jaar van Luigi dat de komende maanden op vervolgen kunnen rekenen met nog veel meer Luigi-plezier.

Je gaat aan de slag als Luigi die op pad gaat om zijn angsten te overwinnen in een animatiefilmachtig avontuur en moet naargelang hij vorderd stukken van de Donkere Maan verzamelen. Hierbij stoot je, in landhuizen, tegen:

  • Ondeugende spoken die raadselachtige apparaten in werking zetten.
  • Plaaggeesten die je met de Spookzuiger 5000 moet opzuigen.
  • Schatten, vol glinsterende edelstenen en stapels bankbiljetten, die verborgen zijn en die jij moet onthullen met de Uv-lamp.

Luigi 2Bij het ontwikkelen van de game hebben ze natuurlijk gedacht aan de mogelijke familieavonden om gezellig samen te spelen. Er is een gloednieuwe multiplayer die ervoor zorgt dat je met maximum 4 spelers in team kan samenwerken om de drie verschillende uitdagingen van de Tumult toren te overwinnen en dit via draadloze communicatie of online.

Als nieuwe game wordt het warm ontvangen door de critici in België en hoog beoordeeld zoals blijkt in volgende besprekingen:

  • 9lives.be , 22 maart 2013, Y@nnick 86%: “Luigi’s Mansion 2 maakt uitstekend gebruik van de capaciteiten van de 3DS, kent een heel apart humoristisch-luguber sfeertje en zit boordevol variatie en content.”
  • Chief, aprilnummer, Dimitri Dewever 8,5/10 “Luigi’s Mansion 2 mag zich gerust bij de meest originele 3DS-toppers voegen”.

President directeur, Satoru Iwata, zei het ook tijdens een recente Nintendo Direct-presentatie: “2013 is het jaar van Luigi!” Luigi zal dus schitteren in verschillende nieuwe spellen maar natuurlijk wordt zijn broer niet vergeten want er zal deze zomer in Europa een gloednieuwe Marie & Luigi-titel verschijnen voor de Nintendo 3DS waarbij je:

  1. Luigi’s dromen binnendringt
  2. Puzzels gaat kraken
  3. Groepen vijanden bestrijdt

en dit met meerdere Luigi-personages. Luigi gaat echt zijn debuut maken want hij wordt een bespeelbaar in nog meer games zoals in Mario Golf: World Tour dat ook deze zomer zal verschijnen. Op Wii U kun je je vanaf vandaag aansluiten bij de community ‘Het Jaar van Luigi’ op Miiverse om berichten en tekeningen over Luigi te delen met fans van over de hele wereld. Later dit jaar verschijnt nieuwe downloadbare content voor New Super Mario Bros. U die de 80+ levels van dit spel verandert in geheel nieuwe uitdagingen voor het avontuur New Super Luigi U, met de groengeklede held in de hoofdrol!

Luigi 3

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights