GRAN TURISMO 6 komt er aan!!!

E3 Game news Gamescom Playstation Network PS3 Sony Playstation

Deze zomer 2013 zal de nieuwe en laatste versie van de Best verkopende PlayStation franchise ontwikkeld door Sony Computer Entertainment Inc. uitkomen. Dit nieuws kregen wij met enorme vreugde te horen van de legendarische Gran Turismo creator Kazunori Yamauchi op een evenement dat speciaal gehouden werdt om de 15de verjaardag van de 70 miljoen verkopende serie met als volgende in de lijst

GRAN TURISMO 6

In deze game zal men

 • Nieuwe levels uitbrengen, authentiek aan ‘ The Real Driving Simulator’
 • Voorstellen van verbluffende nieuwe tracks & auto’s
 • Een herwerkte gebruikersinterface
 • Een nieuwe compacte engine die de flexibiliteit zal hebben om uit te breiden met downloadbare content
 • De game zal ook de mogelijkheid hebben om te verbinden met andere apparaten zoals smartphones en tablets
 • Verhoogde sociale en maatschappelijke functies

Alle auto’s en tracks van Gran Turismo 5, waarvan meer dan 10miljoen exemplaren sinds de lancering in 2010 verkocht zijn, zal in GT6 worden bewaard. Maar opmerkelijke nieuwe toevoegingen aan de toch al indrukwekkende line-up van historische auto’s, straatauto’s en de laatste race auto’s, brengt de totale autolijst tot 1200 bij de lancering, met nieuwe auto’s ingesteld om continu online toe te voegen. Enkele duizenden aërodynamische onderdelen en aangepaste wielen zullen beschikbaar zijn voor bijna alle auto’s, en spelers kunnen hun eigen aangepaste auto’s in het spel inbrengen om het hoogste niveau ooit mogelijk te personaliseren.

Het beroemde Britse ‘Silverstone’ circuit zal slechts een van de zeven nieuwe locaties in Gran Turismo 6 zijn, waarbij het ​​totaal op 33 brent met 71 verschillende lay-outs waarvan 19 van hen gloednieuw zijn. Er zullen ook regelmatige toevoegingen van nieuwe tracks online beschikbaar worden geplaatst. De verbeterde course-maker functie zal prachtige landschappen bieden verspreid over enkele tientallen vierkante kilometers, waaronder het prachtige decor van Andalusië.

Het thema van innovatieve samenwerkingen van Gran Turismo’s met partnerbedrijven zal toenemen bij het ​​begin van GT6. Een aantal spannende nieuwe projecten die de grens tussen de virtuele en de echte vervagen zal in de aanloop worden aangekondigd tot de datum van lancering van het spel. Niet in het minst van deze is GT Academy, een samenwerking met Nissan om  echte coureur talent in te brengen dat het eerst opbloeide in 2008.

Andere opmerkelijke samenwerkingsverbanden in de ontwikkeling van de GT6 zijn met bandenfabrikant Yokohama Rubber en vering bedrijf KW Automotive. Beide ondernemingen zijn actief in de commerciële auto-industrie en in de race industrie, en hebben gehandeld als technische partners bij de ontwikkeling van de game zijn nieuwe physics engine, voor zijn banden en kinematische modellering, het creëren van een nog realistischer ervaring voor GT fans.

“Het is verbazingwekkend om te denken dat het 15 jaar geleden is dat we Gran Turismo voor het eerst uitgebracht hebben. Dingen hebben veel veranderingen ondergaan sinds toen en nu waardoor Gran Turismo 6 een verdere evolutie van mijn droom geworden is. We zijn blij om GT6 te leveren aan PlayStation 3 waar we reeds een zeer trouwe community hebben opgebouwd. Wij hebben echter het spel zeer flexibel en uitbreidbaarder gemaakt, met het oog op vele toekomstige ontwikkelingen. Ik ben erg blij met alles over het nieuwe spel en de nieuwe toevoegingen, maar de lancering zal slechts het begin zijn voor GT6. Het spel zal doorgaans ontwikkelen ondergaan gedurende zijn hele leven. Ik heb al veel ideeën voor dingen die ik wil bereiken in de komende 15 jaar van Gran Turismo! “

aldus Kazunori Yamauchi, tijdens de onthulling op het Silverstone Circuit

Tijdens het vieren van het 15 jarige Gran Turismo evenement op het Silverstone Circuit was er een demo van de GT6 gepresenteerd met zicht op het beroemde circuit. Gasten hadden de mogelijkheid om het spel te spelen in de bekende cirkelvormige Gran Turismo peulen voordat zij een kans krijgen om op de echte track te proberen in auto’s voorzien door

 • Audi
 • Ford
 • Jaguar
 • KTM
 • Mercedes-Benz
 • Nissan
 • Toyota

Verder nieuws zal vrijgegeven worden op evenementen zoals E3 & GAMESCOM

GT6_Temp_PS3_2D_PackShot

Geef een reactie