Nissan & PlayStation kondigen grootste GT Academy ooit aan.

De GT Academy komt dit jaar weer naar je toe, voor hun 5de seizoen, en grootser dan ooit.

Zo laat Nissan en Sony Computer Entertainment Europe ons weten dat deze Online gaming element van de competitie door zal gaan in Juli met een demo van de langverwachte Gran Turismo 6 met een exclusiviteit voor

PLAYSTATION 3

Sinds het begin in 2008 heeft de veelgeprezen virtueel-naar-realiteit competitie heel wat volk aangetrokken. Meer dan 2 miljoen gamers en motor sportfans vechten het uit op Gran Turismo om de kans te krijgen een echte Nissan autobestuurder te worden.

De 6 winnaars van vorige competities, die doorgaan in Europa, de VS, Duitsland, Rusland, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, zijn nu Nismo atleten die wedstrijden rijden op top niveau in de motorsport dankzij Nissan.

Het was Darren Cox, Nissan’s Directeur van Global Motorsport, dat de plannen uit de doeken haalde tijdens zijn aanwezigheid op het beroemde Silverstone Circuit waar ze ook tegelijkertijd GT6 aankondigde:

“Elk jaar van de GT Academy is er opwinding en Primeurs waarbij het jaar 2013 geen uitzondering zal zijn. Het selectieproces en Driver Development Programme zijn nu zo robuust dat we enkele echt snelle coureurs zullen ontdekken. In de kern van GT Academy blijft het een zeer toegankelijke route in de professionele autosport voor mensen die anders niet de kans krijgen hieraan deel te nemen. Het ontdekken van echte coureurtalenten uit de gamingwereld is werkelijk een voorbeeld van innovatie in het digitale tijdperk waarvoor Nissan en hun prestaties bekend staan. Wij voorspellen dat meer mensen dan ooit tevoren zullen deelnemen aan de competitie van dit jaar.”

Hiernaast legde ook Kazundi Yamauchi, President van Polyphony Digital, uitbundig uit dat de GT Academy een passend platform is voor de Gran Turismo-community om GT6 voor de eerste keer uit te proberen:

“We willen de wereld dichter dan ooit bij de virtuele realiteit brengen en zijn erg trots op deze samenwerking met Nissan. Wij hebben ons gericht op een zeer aansprekende en toegankelijke competitie met een selectie van de auto’s die ze gemaakt hebben. De uitdagingen, zelfs in dit vroege stadium, zijn bedoeld om de deelnemers hun rijstijl te perfectioneren alvorens ze zelfs in contact komen met echte auto’s. We hebben ook het beroemde Silverstone Circuit voor het eerst opgenomen in Gran Turismo. Dit moet ervoor zorgen dat concurrentie, beter dan ooit tevoren, voorbereidt is wanneer ze in het Race Camp aankomen.”

Met de online kwalificatieronden wordt er een sneak preview voorzien van GT6 en de Nismo atleten die zich een weg banen in de motorsport – waaronder Lucas Ordoñez (winnaar 2008) en Jann Mardenborough (winnaar 2011) – op de race van 2013 Le Mans 24h voor Nissan.

Men verwacht ook dat hierbij de hoogste kwalificatiereeks ooit bereikt wordt.

De GT Academy ziet de snelste PlayStation gamers uit alle landen zich aansluiten vanuit een resem van live evenementen om deel te nemen aan de Nationale finale uit hun land om zo over te kunnen gaan, als winnaar, van de virtuele wereld naar races met echte Nissan sportwagens.

Elke winnaar van elk land wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de GT Academy Race Camp waar ze zullen deelnemen aan de Intense Internationale finale op het Silverstone Circuit.

Elke winnaar van de GT Academy zal dan door een ongelooflijke intensieve en grondige Driver Development Programme gaan en gerekend worden tot een van de beste coureurs ter wereld en ook in aanmerking komen voor de ultieme prijs

nissan-gt-r-gt3

Een volledig seizoen racen met een NISSAN GT-R GT3 Nismo wagen in een top kampioenschap.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights