FilmReview : The Red & White vrijheidtrilogie

Merah Putih , het indonisish voor “Rood & Wit” is de naam van de Indonesische vlag en daar gaat ook deze vrijheids Trilogie over.

Deze Trilogie wist alles records te verbreken in Indonesie dankzij zijn wervelende en meeslepende epos over èènheid in diversiteit , zelfopoffering en heldmoed.

Een topbudget en technische input van creatief talent die eerder al verantwoordelijk waren voor Saving Private Ryan , Mission Impossible 2 , The Dark Knight & The Matrix geven deze Merah Putih trilogie een even spectaculaire waarde als in een hollywood productie.

In een 3 DVD tellende box leven we met het verhaal mee over hoe kort na de  2de wereldoorlog het koloniale juk in Nederland werd afgeworpen door Indonesie.

DVD 1 : Merah Putih

1947:

De roep naar vrijheid lokt geweldadige reacties uit en in lanceert Van Mook , de machtischte man van Nederland-Indie een offensie dat het hart van de Rebellen raakt : centraal-Java.

Tegen die historische correcte achtergrond leren we een fictief groepje indonesische rekruten kennen.

Zij hebben na een slachtpartij de wapens opgenomen als vrijheidstrijders.

uit alle lagen van de bevolking komen de rebellen tevoorschijn die ondanks hun eigen onderlinge verschillen en uiteenlopende motieven toch weten te ontpoppen tot echte kunderen van een kersversie Natie

DVD 2 : Blood Of Eagles

 Verder waar we eindigden in de eerste DVD starten we in 1947 in Java wanneer de roep naar de Indonesische onafhankelijkheid de gewelddadige acties van de  Nederlandse kolonisator uitlokken.

4 jongemannen nemen de wapens op tegen hun bezetter en slaan de handen in elkaar  ondanks hun onderlinge verschillen.

In ware Guerillastijl infiltreren ze een interneringskamp om hun geliefde vrouwen te bevrijden.

Bedreigd door allerlei gevaar : beiden zichtbaar en onzichtbaar , moeten ze de krachten bundelen en het hoofd bieden aan de interne intreges, verraad en militaire slagkracht van de europese supermacht.

Met als einddoel :

Vrijheid !

DVD 3 : Hearts Of Freedom

1948 :

het Donkerste uur van de onafhankelijksoorlog is aangebroken.

1 jaar later vinden we de jonge Nederlanse rekruten terug die intussen zijn ontpopt tot elitecommandos van het Indonisische rebellenleger.

ze slagen derin hun onderlinge verschillen opzij te plaatsen en strijden samen in deze epische slot naar hun enigste ideaal : vrijheid !

Nadat èèn van hun strijdmakkers is overleden tijdens een vorige missie & hun leider zich vol walging van het leger afkeert , blijven de overige  3 verweesd achter.

scaleToch geven ze de moed niet op en ze besluiten om hun verzet tegen de onderdrukker op zee voort te zette met een levensgevaarlijke missi op Bali.

Daar dienen ze de Nederlandse Kolonel Raymer uit de weg te ruimejn.

Tijdens hun opdracht leren ze de ware waarde van hun moed , vriendschap en trouw kennen, maar hoever mag de revolutie gaan om het kwaad te bestrijden en zonder je eigen idealen ter veloochenen ?

Naast deze keelgrijpende 332min durende  die we toch ten sterkste iedereen aanraden vind je ook nog als extra’s de trailer terug.

Wie deze film wil bekijken kan vanaf nu al deze Epos terugvinden bij de betere DVD verdeler en krijgt van ons een denderende score van  9,8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights