Design & Prijs voor de PS4

Het is al welbekend dat er heel wat concurrentie is binnen de console-wereld, zo heeft Sony Computer Entertainment tijdens een persconferentie het design & de prijs vrijgegeven voor de nieuwe

PLAYSTATION 4

Zo wordt deze uitgebracht aan een aankoopprijs van €399,00 (consumentenadvies in België) en wordt hij in het o zo bekende kleur van PlayStation gekleurd, Jet Black, wat zorgt voor een elegante uitstraling doe overal bij past.

DUALSHOCK4_01De complete interne architectuur van het PS4-systeem is zo ontworpen dat de behuizing zo slank en licht mogelijk blijft zelfs met de optische drive, stroomvoorziening en het koelmechanisme zijn soepel geïntegreerd.

Met deze creatie wordt de flexibiliteit van het ontwerp drastisch vergroot. Een eenvoudig maar modern ontwerp dat geaccentueerd wordt door de strakke lijnen en de platte vormgeving.

DUALSHOCK4_02De behuizing van de PlayStation 4 bestaat hierbij uit 4 delen, alsof er 4 blokken op elkaar gestapeld werden, waarbij de schijfopening, de knoppen, stroomindicator en koelingssleuf in de smalle tussenruimte tussen de blokken geplaatst werden.

Wanneer men het apparaat aan zet, gloeit de stroomindicator bovenop de behuizing op in PlayStation-Blauw. De voor- en achterzijde van de behuizing staan onder een lichte hoek.

 

Door deze lichte hoek zijn de stroomknop en schijfopening goed toegankelijk bij zowel horizontale als verticale oriëntering. Ook is er gezorgd dat men geen last meer zal hebben van al die kabels want deze zijn hierdoor mooi verborgen.

De randapparatuur omvat

  • Een draadloze controller voor de PlayStation4 (DUALSHOCK4)
  • Een PlayStation®-camera.

De adviesprijs voor de controller is bij de introductie € 59,-. De camera gaat €49,- kosten. Beide accessoires zijn in “Jet Black” verkrijgbaar.

DUALSHOCK4_03

De eerste software die door softwareontwikkelaars en -uitgevers wordt uitgebracht zijn Destiny van Bungie, Inc. in samenwerking met Activision Publishers Inc., Diablo III van Blizzard Entertainment, Inc., KINGDOM HEARTS III en FINAL FANTASY XV van SQUARE ENIX, Assassin’s Creed IV Black Flag en Watch_Dogs van Ubisoft Entertainment, NBA 2K14 van 2K Sports, The Elder Scrolls Online van Bethesda Games Studios en Mad Max van Warner Bros. Interactive Entertainment.

EarSet

Hierbij zijn er dus meer dan 110 titels verkrijgbaar voor de PS4 door een resem van ontwikkelaars. Sinds februari 2013 zijn de ontwikkelaars van 126 naar 505 gegroeid.

 

Daarbovenop gaat SCE Worldwide Studios niet stil blijven zitten, ze gaan zich ook van hun beste zijde tonen met meer dan 30 titels die ze ontwikkelen waaronder 12 geheel nieuwe IP’s zoals

  • Killzone: Shadow Fall
  • Knack
  • inFAMOS: Second Son
  • #DRIVECLUB
  • The Order: 1886

Binnen het jaar komen er al 20 van de 30 titels naar de PS4.

SCE zal de PS4 actief promoten als het computerentertainmentplatform van de toekomst, waarbij ook meer randapparatuur en spannende software worden geïntroduceerd.

PS_Camera_01

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights