Nintendo gaat een stapje verder

(3)DS E3 Game news Nintendo Wii-U

Nintendo laat zien aan alle andere ontwikkelaars dat ze er zeker weer bij gaan zijn dit jaar met een resem aan indrukwekkende games die later dit jaar voor de  WII U verkrijgbaar zullen zijn. Ook heeft Nintendo de eerste beelden van belangrijke titels vrijgegeven die in 2014 zullen volgen.

Hieronder vind je de spellen van de meest geliefde series en personages uit de videogamesindustrie en dit van Mario & Donkey Kong tot Luigi, Pikmin en Pokémon, The Legend of Zelda, Mario Kart & Super Mario Bros

Nintendo-directeur Satoru Iwata introduceerde veel van de spellen tijdens een Nintendo Direct-presentatie.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal van de belangrijkste aankondigingen van vandaag: 

 • SUPER MARIO 3D WORLD: Voor het eerst maakt Nintendo een Mario-spel voor vier spelers in een 3D-spelwereld. Het spel is ontwikkeld door hetzelfde team dat SUPER MARIO 3D LAND voor Nintendo 3DS en Super Mario Galaxy-spellen voor Wii heeft ontwikkeld en laat tot vier spelers Mario, Luigi, Princess Peach en Toad besturen. Elk personage bezit unieke eigenschappen en spelers kunnen elkaar helpen of hinderen. De nieuwe katachtige power-up verandert personages in aaibare katten die vijanden kunnen krabben en zelfs de vlaggenstokken aan het einde van levels in kunnen klauteren. Doorzichtige buizen voegen nieuwe puzzelelementen toe aan de gameplay. Het spel staat gepland voor december dit jaar.
 • Donkey Kong Country: Tropical Freeze: Het eerste deel in de serie voor Wii U wordt ontwikkeld door Retro Studios. Dit zijwaarts scrollende platformspel bezit prachtige HD-graphics voor het weergeven van de fijnste details, zoals de vacht van Donkey Kong. Dixie Kong gaat ook mee op dit spectaculaire avontuur, compleet met onderwaterlevels en paden op de voorgrond en in de achtergrond. Deze keer verandert het cameraperspectief in sommige levels voor extra dynamiek en nieuwe spelbelevingen. Het spel zal in november 2013 uitkomen.
 • The Legend of Zelda: The Wind Waker HD: Het klassieke Nintendo GameCube-spel is verrijkt met schitterende HD-graphics in 1080p. Een verandering ten opzichte van het originele spel is dat de Tingle Tuner is vervangen door de Tingle Bottle, waarmee je via de Wii U GamePad berichten over het spel op Miiverse kunt plaatsen. Berichten van andere spelers zullen aanspoelen op de stranden in het spel. Spelers hebben ook de mogelijkheid om sneller te varen dan mogelijk was in de oorspronkelijke versie. Het spel staat gepland voor oktober 2013.
 • Mario Kart 8: Het nieuwste deel van de gevierde racespelserie introduceert anti zwaartekrachtelementen waarmee karts tegen muren op kunnen racen en ondersteboven op omgedraaide gedeelten van de banen kunnen rijden. Onderdelen van eerdere Mario Kart-spellen, waaronder vleugels voor je karts en motorfietsen, komen ook weer terug. Het spel staat gepland voor de lente van 2014.
 • The Wonderful 101: Dit originele spel van PlatinumGames is vanaf 23 augustus verkrijgbaar. Spelers spelen de rol van Wonder-Red, de leider van een groep superhelden. Individueel maken ze geen kans tegen de indringers uit de ruimte, maar door samen te werken, kunnen ze onder andere veranderen in een vuist of een zwaard en krachtige aanvallen op hun vijanden loslaten. Het fijn afgewerkte uiterlijk en de muziek doen denken aan klassieke superheldenstrips en -tekenfilms.
 • Bayonetta 2: Het hoofdpersonage van dit langverwachte spel door PlatinumGames heeft een make-over gekregen, compleet met nieuw kapsel en een nieuwe outfit. Haar climax-krachten zijn nu nog ontzagwekkender en de actie is intenser dan ooit. Dit spel staat gepland voor 2014.
 • Een gloednieuw spel ontwikkeld door MONOLITH SOFTWARE INC.: De studio achter Xenoblade Chronicles werkt aan een game met een open wereld die spelers kunnen verkennen. Zo kunnen ze mensvormige robots besturen op bepaalde punten in het spel of ze gebruiken om vliegende vijanden aan te vallen. Het spel staat gepland voor 2014.
 • Wii Party U: Dit is een perfect spel voor allerlei feesten. Het bevat 80 verschillende, gloednieuwe minigames die we ‘tafelgames’ noemen. Deze worden met enkel de GamePad gespeeld. Het spel staat gepland voor oktober 2013.
 • Art Academy-titel voor Wii U: Er is een nieuw deel in de Art Academy-serie in ontwikkeling. In afwachting van de release komt deze zomer een nieuwe tekentool, gebaseerd op een aantal onderdelen van dit nieuwe spel, naar de Nintendo eShop, speciaal voor Miiverse-artiesten!
 • Super Smash Bros. voor Wii U: Het langverwachte nieuwe deel in Nintendo’s populaire vechtspelserie komt in 2014 naar Wii U.
 • Wii Fit U: Hoewel eerder was aangekondigd dat deze titel in de lente of zomer van dit jaar uit zou komen, is nu bekend gemaakt dat het in december 2013 wordt uitgebracht.

Nintendo 3DS

 • Pokémon X en Pokémon Y: De eerste spellen in de hoofdserie voor Nintendo 3DS zijn wereldwijd vanaf 12 oktober verkrijgbaar. De spellen introduceren een achttiende Pokémon-type, Fairy Pokémon, en hebben een verbeterd grafisch uiterlijk voor een nieuw artistiek hoogtepunt in de serie. Met het nieuwe onderdeel ‘Pokémon-Amie’ kunnen spelers een sterkere band met hun Pokémon opbouwen. Streel ze, voer ze en vorm vriendschappen met ze.
 • Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS: De draagbare versie van het Wii U-vechtspel komt ook in 2014.

Daarbovenop waren er een aantal games die niet op de NINTENDO DIRECT gepresenteerd werden maar wel speelbaar waren op de E3:

 • Pikmin 3: Dit spel vertegenwoordigt een genre op zich. Spelers besturen drie ontdekkers en een leger schattige Pikmin bij een ware overlevingsstrijd. Door de unieke eigenschappen van de verschillende soorten onder de Pikmin in te zetten, kunnen spelers puzzels oplossen, gevaarlijke roofdieren bevechten en voedsel verzamelen om de uitgeputte thuisplaneet van de ontdekkers te redden. Het spel zal vanaf 26 juli verkrijgbaar zijn.
 • New Super Luigi U: Luigi speelt zijn eerste hoofdrol in een platformspel. Spelers kunnen Luigi’s vaardigheden, waaronder zijn bekende hoge sprong en unieke sliding, gebruiken in meer dan 80 nieuwe levels in de wereld van New Super Mario Bros. U. Iedereen die New Super Mario Bros, U al in zijn bezit heeft, kan New Super Luigi U vanaf 20 juni downloaden als aanvullende content voor het spel. Vanaf 26 juli zal er in winkels ook een versie van New Super Luigi U content verkrijgbaar zijn als een losstaande, verpakte versie.
 • Mario & Sonic op de Olympische* Winterspelen – Sotsji 2014: Dit spel bevat een verscheidenheid aan onderdelen van de winterspelen, waaronder bobsleeën, skiën, kunstschaatsen voor paren en slopestyle-snowboarden, dat zijn debuut maakt op de Olympische Winterspelen in Sotsji, Rusland. De onderdelen kunnen gebruik maken van de Wii-afstandsbediening Plus**, de Wii U GamePad of allebei. Naast realistische onderdelen bevat het spel ook evenementen die zich afspelen in de werelden van Sonic en Mario. Hierin kunnen spelers acties uitvoeren die in het echt niet mogelijk zijn. Het spel zal tegen het einde van dit jaar worden uitgebracht.

Nintendo 3DS

 • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds: Dit spel vindt plaats in en na de gebeurtenissen in dezelfde wereld van The Legend of Zelda: A Link to the Past. Link kan nu een tekening worden, om zo over muren te bewegen. Dit zorgt voor puzzelelementen en verkenningsmogelijkheden die Link toegang geven tot locaties die anders onbereikbaar zouden zijn. Het spel zal tegen het einde van dit jaar worden uitgebracht.
 • Yoshi’s New Island (voorlopige titel): Het derde spel in de serie bevat klassieke Yoshi-krachten en introduceert nieuwe, waaronder Mega Eggs die door Yoshi kunnen worden gebruikt om obstakels weg te vagen. Het spel bezit verschillende werelden, weergegeven in verscheidene grafische stijlen die onder andere aan olieverf, waterverf en pastelkrijt doen denken. Het spel staat gepland voor 2014 .
 • Mario & Luigi: Dream Team Bros.: Mario en Luigi beleven het avontuur van hun dromen in een hilarische RPG die acties in de wakkere wereld en in de dromen van Luigi combineert. Dit spel komt uit op 12 juli.

Een hele reeks waar we allen met enorm veel plezier van zullen kunnen genieten!

Geef een reactie