Het avontuur van Pokemon is in aantocht!

(3)DS E3 Game news Nintendo

Veel fans zullen nu wel al trappelen van ongeduld maar de Pokémon Company International & Nintendo hebben aangekondigd op de E3 dat de videospellen Pokémon X en Pokémon Y binnenkort uitkomen en dit op

ZATERDAG 12 OKTOBER 2013!

Nintendo 3DS

Nieuwe ervaren Pokémon-fans kunnen dankzij de gelijktijdige en wereldwijde introductie Pokémons uit de nieuwe en oudere games laten strijden of ruilen.

Pokemon 4Daarbovenop is er ook bevestigd dat de onlangs ontdekte Sylveon in feite een geheel nieuwe type Fairy is. Deze Pokémon maakt zijn debuut en is de eerste nieuwe Pokémon in een videospel sinds meer dan 10 jaar.

Tot de Pokémon van het type Fairy behoren niet alleen onlangs ontdekte Pokémon zoals Sylveon, maar ook Pokémon uit eerdere spellen zoals

  • Gardevoir
  • Marill
  • Jigglypuff.

Deze Pokémon worden in Pokémon X & Y opnieuw ingedeeld in het type Fairy welke het 18e Pokémon-type is en waardoor de gevechten in de nieuwe spellen een nieuwe dimensie en strategie zullen integreren.

Meer info over Sylveon werd gepresenteerd en dan ook nog eens 2 extra gloednieuwe Pokémon:

  • Pokemon 3Sylveon (type Fairy) is een omwikkelende Pokémon die zijn lintachtige voelsprieten naar eigen goeddunken kan gebruiken en hieruit een aura kan afgeven die mensen en andere Pokémon kalmeert. Wanneer hij achter zijn Trainer loopt, wikkelt hij zijn voelsprieten vaak om zijn of haar arm. Sylveon kan Moonblast leren, een nieuwe aanval van het type Fairy die in Pokémon X en Pokémon Y voor het eerst voorkomt. Moonblast maakt gebruik van de kracht van de maan om vijandige Pokémon aan te vallen. Deze aanval kan heel krachtig zijn en verlaagt bovendien de Attack-statistiek van de vijandige Pokémon.
  • Noivern, die over Sound Wave beschikt, is een Pokémon van het type Flying en Dragon die bijzonder strijdlustig is en alles en iedereen aanvalt die te dicht bij hem in de buurt komt. Behendig vliegt Noivern door de donkere nacht, en hij valt aan met de ultrageluidsgolven die uit zijn oren komen. Deze golven zijn zo krachtig dat ze grote rotsblokken tot kleine kiezelsteentjes kunnen verpulveren. Een nieuwe aanval van het type Normal in Pokémon X en Pokémon Y die perfect bij Noivern past, is Boomburst. Met deze aanval wordt een razende geluidsgolf opgewekt die alle Pokémon in de buurt aanvalt met de vrijkomende energie. Maar pas op: Boomburst treft ook bondgenoten die dichtbij zijn. Beoordeel dus eerst de situatie en de Pokémon-typen in je team voordat je hem gebruikt.
  • Pokemon 2Vivillon, een nieuwe Pokémon van het type Bug en Flying. Men zegt dat het veelkleurige, sierlijke patroon op de vleugels van Vivillon een geheim verbergt. Met zijn vleugels kan hij zijn schubben in stelling brengen of een stevige wind opwekken en hiermee aanvallen. Vivillon kan Struggle Bug leren, een aanval van het type Bug die de Special Attack-statistiek van hierdoor getroffen vijandige Pokémon verlaagt. De aanval berokkent dus niet alleen schade, maar vermindert ook de schade die Vivillon tijdens het gevecht door bepaalde aanvallen heeft opgelopen.

Spelers hebben ook nog de mogelijkheid om via Pokémon-Amie op een geheel nieuwe manier om te gaan met hun Pokémon.

Gebruik hiervoor het touchscreen van je Nintendo 3DS om met je Pokémon te spelen of ze te trakteren en om zo een sterkere band te creëren tussen jou en jouw Pokémon. Zo’n hechtere band kan de strijd enorm beïnvloeden.

Geef een reactie