Hardware Review : Nokia 301

Nokia mag dan overgenomen zijn door Microsoft , en zich richten op Windows Phone na de dood van Meamo,toch mag je met de Nokia 301 pure nostalgie in handen verwachten.

The Symbian tijdperk loop op zijn einde en dus mag je enkele van de laatste Symbian toestellen op de markt verwachten zoals deze Nokia 301.

Back to basics met een ietsje extra.

Uiterlijk :

het eerste wat ons opvalt naast zijn lichtgewicht, is zijn smalle, kleine compacte vorm.

Weg met de toeters en bellen zoals gps, Wifi, Touchscreen en gewoon puur 90’s stijl.

De Nokia 301 is dan ook voornamelijk gericht op niet alleen mensen die geen smartphone ervaring hebben , maar ook zich ideaal verleend tot eerste gebruik.

Kinderen die hun eerste toestel krijgen, of ouderen die niet met al deze technologie overweg kunnen.

Puur bellen, sms & natuurlijk meegaand met zijn tijd dankzij een meerwaarde van Ovi shop & Apps.

Functionaliteit :

Nokia 301 schopt je volledig terug naar het Back To Basics concept :

Geen Wifi , Geen gps , Geen touchscreen of 3D grafische beelden, maar toch nog de nodige community gevoel dankzij tal van standaard geleverde apps zoals Whatsapp , eBUDDY, Facebook  en YouTube integratie

Op gebied van internet krijg je dezelfde ervaring als op een smartphone die je tegenwoordig in de winkel aantreft.

De Nokia 301 bevat Nokia’s Xpress Internet Browser die je een volle community ervaring leveren en all in one portal.

Deze levert ook een comprimeerde data stroom aan Nokia 301 die in een cloud worden bewaard, gezien de grote data die ontvangen word en dient verwerkt te worden door de processor van de Nokia 301, word deze zo wat verlicht van zijn taken.

Doordat deze manier niet de snelste manier is om op het internet te surfen, zorgt deze er wel voor dat je alle basics bij de hand hebt en in alle functionaliteit het handigst kan navigeren.

Er is tevens ook ondersteuning voor Mail Exchange software om je up to date te houden met al je belangrijke mails, contacten en agenda afspraken.

Aansluitingen :

Aan de zijkant vinden we een microSD slot terug om je telefoongeheugen uit te breiden, want met de interne flash geheugen van 150MB zal je vermoedelijk niet ver komen als je een verwent muziek fanaat bent, foto’s maakt & bewaard en apps download.

Nokia 301 bestaat zelfs in een dual sim variant , waar de microSD vervangen is door een Sim 2 slot.

005Nokia_301_35619091_620x443

Bovenaan vinden we een Micro USB poort terug , tegenwoordig een must have onder de toestellen om universele lader te schenken.

006Nokia_301_35619091_620x443

Geef toe : hoe vaak kom je niet ergens, zonder jou correcte lader en een batterij halfdood… of dien je snel enkele gegevens over te zetten en heb je de correcte USB kabel niet beid.

Naast deze micro USB vinden we bovenaan een 3,5 mm headphone jack terug

Connectiviteit :

Spreekt voor zich natuurlijk dat Bluteooth ook aan boord zit en deze jou snel laat bestanden delen met jou

kameraden, een speaker aansluiting of via de pc synchroniseren.

Design :

1025

In magenta, cyaan of geel is de Nokia 301 verkrijgbaar in een strak, elegant design voor maar slechts 75 euro.

Ideaal als eerste toestel of iemand die er niet veel mee hoeft te doen.

Achteraan vinden een stevige plaatje, die jou batterij verhult, en sim kaart slot.

Zijn body is ontworpen uit een stevige plastiek structuur die toch niet goedkoop aanvoelt en tegen redelijk wat stoten kan : De baksteen is terug !

Camera:

Nokia beloofd een schitterende foto en internet ervaring met de Nokia 301 en voegt ook enkele extra functies aan de camera toe.

De 3.2 Megapixel camera sensor op de achterzijde is aanvaardbaar voor instapmodel en geeft de mogelijkheid om zelfs Panorama foto’s te schieten.

Tevens is er ook een “Zelfportret” mode en reeks optie beschikbaar.

In de “zelfportret” Mode krijg je zelfs verbale instructies om die duckface foto’s te vermijden en andere die mogelijk op 9gag eindigen.

Ondanks de arme processor die de Nokia 301 bevat werkt de technologie wonderbaarlijk goed, enkel word hier wat geduld gevraagd van de gebruiker zijn kant.

Enige minpunt is het ontbreken van een flits waardoor je zeker je locatie goed dient te zoeken, zodat deze goed verlicht is.

Geluid :

Nokia 301 geeft jou pure HD kwaliteit in jou gesprekken en levert bij deze een uitstekende geluidskwaliteit voor een budget toestel, tenminste als je netwerk deze toelaat en de vereiste ondersteuning bied.

Zijn interne speaker weet dan ook weer de helderste en duidelijk, luide tonen naar buiten te brengen waardoor de Nokia 301 zich ideaal verleent als een muziekspeler.

Batterijduur :

Ongeveer in stand-by bekom je tot 39 dagen (!) plezier voordat deze een nieuwe batterij oplading vraagt, dit zorgt ervoor dat je tijdens een verre reis gemakkelijk kan overleven wanneer er geen stopcontact in de buurt is om je de extra juice te leveren.

conclusie :

nokia-301-582x436

Net zoals zijn klein broertje zal de Nokia 301 zeer populair zijn onder de ouderen, mensen die puur basic het toestel gebruiken, voor mensen die een eerste toestel zoeken of puur een reserve toestel zoeken wanneer ze bv een festivalweide bezoeken of hun dure toestel niet willen meenemen naar hun werk (bv bouwvakker)

Wie een budget toestel zoekt zal op de Android markt geen toestel onder de 100 euro vinden, en dankzij Nokia vind je een uitstekende toestel terug in zijn lijn, vermoedelijk de laatste in zijn familie van Symbian toestellen.

Stevigheid en kwaliteit zijn het hoogst in Nokia’s vaandel gedragen en dat mag zeker duidelijk zijn aan zijn zeer lange batterijduur en gebruiksvriendelijke interface.

Score ? we geven deze toestel zeker en vast een

8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights