Hardware review : Cooler Master Notepal U2 PLUS

Een alom bekende feit is dat de vergelijking tussen een Laptop/netbook en een desktop pc op gebied van koeling redelijk oneerlijk is.

Een desktop Pc heeft in zijn case meer ruimte voor zijn flow, de doorstroming van de lucht die kan opgenomen, gekoeld en losgelaten kan worden op je teergeliefde hardware.

Dit terwijl bij onze compacte laptop/netbooks de hardware dichter op elkaar zit en onze schoot een schroeiende hitte kan geven die best wel aangenaam is in een ijzige winter.

Een goeie laptop koeler bied wel wat hulp aan jou portable computer , zo niet zal een interne veiligheid in je BIOS bij een bepaalde temperatuur de boel uitschakelen alsof de stekker word uitgetrokken.

Dit om je hardware te beschermen natuurlijk.

Cooler Master brengt je de nodige versterking met zijn Notepal U2 Plus die laptops tot 17 inch weten te verfrissen.

Passief & Actief :

Slim gespeeld van Cooler Master is dat de koeling niet enkel in zijn fans zit, maar ook in zijn structuur.

De volledige platform bestaat namelijk uit Aluminium, die lekker fris zich aanpast aan de temperatuur van de huiskamer.

NotePal-U2-PLUS-2

De 2de fase is dan de actieve koeling die geleverd word door 2 verplaatsbare 80mm fans onderaan het raster die de koude lucht aanzuigen en doorblazen naar de gewenste zones.

Design & functionaliteit :

We merken ook het unieke de interessante vorm die een multifunctionaliteit levert,

  • de ruimte tussen de ondergrond en koeling platform ligt hier breder uit elkaar waardoor er meer lucht naar binnen word getrokken en circuleerde.
  • Ergonomisch merken we ook dat onze polsen niet in een onaangename positie komt te liggen en we minder krampachtige gebaren moeten maken waardoor we uren konden doorgaan op onze Laptop/netbook.
    DSC_5178_e_thumb
  • Nog een leuke functionaliteit is dan weer het feit dat wanneer we onze koel platform omdraaiden , blijkt dat onze Cooler Master Notepal U2 Plus ook nog eens dienst doet als een handige , beschermende draagtas.
    De bijgeleverde strap zorgt ervoor dat niet alleen je laptop/netbook mooi op zijn plaats is, maar nog stevig vast gebonden zit ook rond de metalen body.
    Beide aan voor en achterkant vinden we rubberen punten terug die ervoor zorgen dat je Cooler Master Notepal U2 Plus slipvrij is en jou toestel niet laat wegglijden.
    Aan de achterzijde werden zelfs 2 extra clips voorzien om je kabels stevig rond te draaien zodat alles netjes kan opbergen.

Enig minpunt van dit alles is dat hiervoor je dient de fans te verwijderen

Aansluiting :

Zeer belangrijk punt is hoe we deze aansluiten, welke voeding, enzo…

Cooler Master breekt je los van de sleur en nood aan een stopcontact en laat jou de 2x 80mm ventilatoren aansluiten op maar 1 usb poort, die trouwens ook geen poort verloren laat gaan.

notepal-u2-plus-4

Op de achterzijde van deze aansluiting vinden we trouwens een vrije poort zodat je toch nog bv een dongle van je wireless klavier of muis kan aansluiten

Geluidsoverlast ?

2 ventilatoren, in een rustige kamer.

Je zou al gaan denken dat dit een serieuze herrie maakt om jou toestel voldoende te koelen.

Wij hebben eerlijk gezegd : we hebben niets gehoord !

Natuurlijk hoor je wel iets, maar niet veel meer dan het gebruikelijke van een goeie ventilator die draait, en dit maakte het ook aangenaam op te werken & gamen.

Conclusie :

met de Notepal U2 plus brengt Cooler Master een ontzettend sterk product op de markt die meer bied dan een laptop koeler.

Zijn frisse metalen case geeft je direct al de frisheid en koelte nog voor de ventilatoren werkelijk iets hoeven te doen, en dan heb je de 2 verplaatsbare 80mm ventilatoren die een extra boost weten te geven.

811z51-DlfL._SL1500_

Een ingenieuze opstelling die pure gebruiksgemak levert.

Neem daarnaast nog eens bij dat deze deels ook dienst doet als een stevige draagtas en je zit volledig goed met deze Notepal U2 PLUS van Cooler Master.

Door feit dat er geen USB poort verloren gaan kan je nog altijd alles zoals oorspronkelijk aankoppelen en ben je vrij van stopcontact.

Enigste minpunt is dan wel dat je geen plaats hebt op de ventilatoren ergens op te bergen.

Als topper geven we nog eens zijn zeer aantrekkelijke prijs mee, want voor slechts 21 euro 99 is de Cooler Master Notepal U2 Plus de jouwe

Dus waar wacht je nog op ? Ren naar jou locale computer boer , grabbel deze laptop/netbook koeler van formaat en geniet tijdens het ware weer van jou multimedia on the road !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights