Square Enix brengt veranderingen aan in hun Studio’s

Square Enix  bereidt zich voor op het aanpassen van haar business aan een snel veranderende westerse markt en heeft een aantal strategische aanpassingen voorzien met betrekking tot het management van een aantal westerse studio’s zoals

 

 

 

 

  • Darrell Gallagher neemt de positie in van Head of Studios en geeft hierbij leiding aan alle studio’s in Noord-Amerika & Europa. Voorheen was hij Studio Head bij Crystal Dynamics die bekend staat voor de succesvolle Tomb Raider reboot eerder dit jaar. Hij zal deze functie blijven bekleden, maar zal daarnaast ook met andere studio’s werken aan de portfoliostrategie.
  • David Anfossi wordt Studio Head bij Eidos-Montréal. Anfossi was Executive Producer van Deus Ex: Human Revolution en heeft 18 jaar ervaring met projectmanagement. Hij zal de studio leiden tijdens het voltooien van Thief en daarnaast voor nog twee onaangekondigde projecten waaraan momenteel door de studio wordt gewerkt.
  • Bij Square Enix Montréal zal Patrick Naud de leiding op zich nemen waarbij de studio zich gaat richten op het ontwikkelen van games voor smart devices (voornamelijk tablets). De studio zal zich hierbij in eerste instantie richten op games rondom de Hitman franchise, en in de toekomst ook op games daarbuiten, hierbij gebruik kunnen maken van de ervaringen opgedaan met het ontwikkelen van AAA titels.
  • Tot slot zal Hannes Seifert de rol op zich nemen van hoofd van IO Interactive, waar op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe AAA Hitman-game.

“Onze focus is en blijft gericht op het maken van geweldige games en het bieden van onvergetelijke ervaringen. Onze games zullen in allerlei soorten en maten blijven komen, maar we willen ze sneller en beter leveren en we zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen onze studio’s helpen dit te realiseren.”

zegt Phil Rogers, CEO van Square Enix Amerika en Europa.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights