Review: Call Of Juarez – The Cartel

Er was eens …

Dit zouden we kunnen gebruiken in een western game,
maar voor Call Of Juarez – The Cartel begeven we ons in een normale setting, in het heden meer bepaald in Ciudad Juarez, een Mexicaanse stad waar het westerngevoel nog altijd aanwezig is, hetzij in de vorm van “De Maffia”
Onmiddellijk al storten we ons in de actie, in een High Speed Chase, keiharde actie, rijdende voertuigen, onschuldige vakantiegangers en werkmensen worden de dupe van een regen aan kogels tussen “de Good Guys & The Bad Guys.”

Het Verhaal:
Op 4 juli 2011, worden de kantoren van de Drug Enforcement Administration (DEA) gebombardeerd door onbekende aanvallers. Assistent adjunct-directeur Shane Dickson werft Ben McCall, samen met FBI-agent Kimberly Evans en DEA-agent Eddie Guerra aan om de daders met de Mendoza Cartel en Antonio Alvarez -connecties op te sporen als hoofdverdachten.
Ze informeert hen over wijlen Patrick Steen, die onderzoek deed naar het kartel tot aan zijn dood in de bomaanslagen. Ze zijn ook belast met het beschermen van Stone’s enige dochter , Jessica, een belangrijke informant in het onderzoek die deelneemt aan het Witnes Protection Program.

Het trio weet de Cartel te raken door hun distributeurs & huishoudelijk straatbendes zoals de Araña en de Rolling 50 uit te schakelen. Ze verbranden cannabis velden,Razia’s in  bendes  hun woonsten, verstoren een sekshandel , en onderscheppen een grote zending van geld na een uitgebreide auto-achtervolging en vuurgevecht
Op aandringen van Eddie,besluit het team om Jessica te verplaatsen naar een ander, veilig huis in de stad.

Bijna onmiddellijk, worden ze onderschept door Cartel gangsters en opgejaagd langs de snelweg

Met een strak verhaal vol spanning mocht je ervan gerust zijn dat er geen saaie momente in de game aanwezig waren, zo kwamen we stripers tegen in de nachtclub, en word je vaak gestoord door je personelijke vriendenlijst (hoertjes , Dealers & andere gespuis) die je bedelen om gunsten, zeg maar Secret agenda’s), deze “side missions” voltooi je dan tijdens je huidige missie, zonder betrapt te worden door je collega’s.

Dit kan soms wel iritant zijn  wanneer je bv net aan het stuur zit in een car chase ( GSM gebruik in auto word dus met reden afgekeurd people ). maar niet te min brengt dit een extra waarde van “geniepigheid” in de game

We waren natuurlijk erg te voor de Co Op mode in de game, naast de multiplayer functie, zo even je game open zitten voor extra hulp te vragen/ontvangen van je vriendenlist of mensen die net ook aan het spelen zijn kunnen we onmogelijk weigeren, zeker in een hevige Gun fight.

Minpunten aan de game ? die zijn er niet zoveel : laten we het houden op de vertaling die soms niet “letterlijk” is, alsook de Multiplayer hebben we nog niet kunnen testen, het eindeloos wachten tot er voldoende mensen in de Lobby waren bleef maar duren.

Maar als we de minpunten moeten opwegen tegen de Pluspunten, dan kunnen we je gerust vertellen dat deze overschaduwd worden door de prachtige Grafics,strak & meeslepende verhaal & non stop pure actie.
Uw redactielid in elk geval diep onder de indruk van de game en raad deze sterk aan !

Developer(s) Techland
Publisher(s) Ubisoft
 Getest op:  
Platform(s) Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Genre(s)
First-person shooter
Playr00m Score 95% – De game is meer dan zijn centjes waard
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights