Review : MotoGP 13

Deze keer geen racegame vol prachtige en snelle wagens, maar een topper op 2 wielen.

Moto’s en dan nog wel in een Grand prix ? dat kan enkel MotoGp 13 zijn!

 

Milestone is verantwoordelijk voor deze 2013 versie nadat eerder er al vaak gewisseld werd tussen verschillende Game developers.

3 jaar later weet Milestone nog altijd de serie terug in zijn glorie te brengen  en deze nieuwste deel moet er zeker niet aan onderdoen tegenover zijn voorgangers.

Spelmode : 

Met een uiterst uitgebreide carrière mode begin je als Moto3-coureur zonder vast team,

Het is eventjes verder opwerken in jet eerste seizoen met een aantal wildcards en het tonen van jou kwaliteiten op Mugello & Jerez.

MotoGP-13-screenshot-1

Je begint met Motors die je nauwelijks voorbij de eerste 15 brengen

Gameplay : 

Na de 5de race heb je jezelf al genoeg gepresteerd als coureur en krijg je een vast contract aangeboden bij een Moto3-team, doe dit goed en je stijgt in klasse naar Moto2 en zelfs MotoGP.

Per klasse doe je der toch wel een seizoen of 4 over vooraleer je op je doel bent bekomen.

A39

De parcours vallen wel wat in herhaling doordat het elk jaar dezelfde circuits zijn, maar doordat je steeds betere motors verwerft voel je dat de parcours je een andere uitdaging geven waarbij je rem en stuurpunten anders komen te liggen.

Hierdoor krijg je telkens een betere rijervaring dan ervoor.

Moeilijkheid : 

In de settings kun je namelijk enkele hulptools gebruiken die voor zij die beginner zijn, dan ook minder op de bek zullen gaan : training wieltjes zeg maar.

Deze werken uiterst nauwkeurig waardoor je de basis beter onder de knie leert krijgen om vervolgens beetje per beetje een moeilijkheid hoger te gaan.

motogp-13

Uiteindelijk kom je op het punt waar je de realisme van MotoGP 13 kan inschakelen voor pure belevenis.

Hierdoor lig je moeilijkheid dan weer een flink stuk hoger en dit maakt het besturen weer een stuk lastiger, vooral in de S-bochten die gegarandeerd je op de bek doen gaan.

Tuning : 

De Die-hard mod en tuning fans zullen alvast hun hartje kunnen ophalen en hun motor weten af te stellen dankzij een reeks aan mogelijkheden.

MotoGP-13-DLC-1_1

Dit kan tijdens je vrije trainingen & kwalificaties om ze te vertellen wat er dient  veranderd te worden, wat beter kan, en wat jou noden kan aanvullen.

Grafisch : 

Enigste minpunt in al deze groots is natuurlijk de belevenis,

Ook al zijn de grafische beelden sterk uitgebouwd en de moeite waard, er zit geen belevenis en interactie in jou omgeving waardoor het eruit ziet als de tijden van een goeie 8bit game.

Hiermee bedoelen we dat er toen voor decor gebruik werd gemaakt van personages in het publiek die eruit zagen alsof ze gewoon kartonnen borden waren.

Geen uitbundige publiek, of animatie van de bezoekers.

Zeer jammer want ook wij genieten best wel van de aandacht van onze fans.

Soundtrack : 

Qua geluid zit het wel ergens goed …ergens…

In een  16bit wereld van de goeie ouwe Nintendo-console kunnen we appreciëren dat de het geluid van je motor klinkt als een grasmaaier.

Tegenwoordig krijgen we in elke race game op huidige Gen consoles toch het ongelooflijk geluid van onze motor dat ronkt & brult.

Jammer dat deze grasmaaier geluid terug is in MotoGP 13

MotoGP13_X360Conclusie : 

MotoGP 13 mag schitteren en Milestone levert een goeie Moto game, helaas schiet de levendige spelwereld ietwat tekort doordat de omgeving er echt dood uitziet.

Geluid kon jammer genoeg wel beter dan een opgefokte scheermachine, we genieten liever van een brullende motor.

Naast deze kleine minpunten weet MotoGP 13 zich groots te maken dankzij zijn carrière mode waar genoeg in valt te doen , Multiplayer die zowat hetzelfde bied maar als online ervaring en een sterke racegevoel.

Onze score

7/10 

 

Previous Article
Next Article
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights