Review : Gears Of War 3

Epic Studios haalt voor deze 3de  Gears het onderste uit de kan van de Unreal 3 based engine. De game ziet er scherp uit en speelt vrij vlot. Met deze exclusive release voor Xbox zijn we alvast enkele dagen mee zoet. Degene die de vorige episodes gemist hebben kunnen via een filmpje de belangrijkste gebeurtenissen uit de vorige games bekijken. Nieuwkomers zullen weliswaar minder gevoel hebben bij het verhaal en de personages. Ook zijn er nieuwe wapens beschikbaar zoals de  hammerburst (Standaard wapen van de Locust), digger, retro lancer en dit zijn maar een paar opgenoemde speelgoedjes ter je beschikking. Gears voelt beter aan als je in cover gaat en de weg loopt sneller gecombineerd met prachtige geluidseffecten.

Campaign

Ook de campaing kan weer met een vriend gespeelt worden via split screen of online. De vrouwelijke figuren doen hier hun intrede, al kunnen die hun mannetje staan. Doordat de game het grotendeels een groep van 4 of meer gears vertegenwoordigt kunnen we nu in totaal met 4 spelers co-op spelen.

Afhankelijk van je speelstijl, moeilijkheidsgraad of liefde voor bepaalde wapens zijn maar enkele dillema’s waarmee je geconfronteerd word in de single player. Kies je eerst om een zwaar verdedigde turret te veroveren of gebruik je liever een mortier om de vijandelijke versterkingen te verslaan.

Gears of War 3 betekent het einde van het verhaal van Marcus Fenix, maar de schrijvers moeten in dit laatste deel van de Gears-trilogie nog een hoop eindjes aan elkaar knopen. Deel twee eindigde nadat de Coalition of Ordered Governments, kortweg de COG, de stad Jacinto liet wegzinken om de grotten van de ondergronds levende Locust Horde te laten vollopen met zeewater. Op deze manier hoopte de COG met de Locust af te rekenen.

De problemen met de Locust waren daar echter niet mee van de baan. In Gears of War 2 werd al duidelijker dat de Lambent, een door de stof ‘Imulsion’ gemuteerde vorm van Locust, een grote bedreiging vormde voor de planeet Sera. In Gears of War 3 is de mensheid nog steeds op de vlucht voor het steeds sterkere Lambent-ras. Langzamerhand wordt duidelijk dat de aanwezigheid van Imulsion een grotere bedreiging is dan de Gears aanvankelijk dachten.

Multiplayer

Slim opgebouwde vernieuwende symmetrische maps bieden de ideale slachtveld om je krachten te meten tegen je tegenstanders. De beginnende Gears player kunnen kennis maken via de casual-modus zodat het niveauverschil niet te groot is. Je krijgt dus echt de kans om de knepen onder de knie te krijgen. De casual-modus houdt eenmaal op zodra je level 21 heb bereikt. Online hebben we nog altijd de diverse modussen ter beschikking zoals: versus, wingmen, capture the leader,…

De versus modus komt met 10 verschillende mappen met de vernieuwde Gridlock vanuit Gears 1 , awesome!

In de online multiplayer kun je ribbons en medals verdien (zoals Halo Reach) om diverse skins, players, executions te unlocken. Teamwork is echter essentieel indien je als winnende partij aan het langste eind wilt trekken. Munitie delen met je teamleden of vijandelijke units te spotten gaan hand in hand om tot de overwinning te komen.

Horde modus

De horde modus is flink onder de loep genomen geweest maar de basis blijft hetzelfde nl: iedere nieuwe wave overleven en alle vijanden te doden. Je team kan maximum uit 5 spelers bestaan en elke kill levert geld op. Dit geld heb je hard nodig om nieuwe wapens te kopen die verspreid liggen of om turrets, barrières, decoys te kopen/upgraden. De mogelijkheden zijn divers maar zorgen voor soms moeilijke keuzes. Je upgrades worden sterker en kunnen levelen als je ze veel gebruikt. Je zult dus alles uit de kast moeten halen om alle 50 de waves te verslaan en zeker de boss waves (om de 10) die het er niet gemakkelijker op maken. Een zeer verslavende modus met andere woorden.

Beast modus

De jongste toevoeging aan de multiplayer werkt zoals de horde maar hier speel je team als de Locust en je doel is om alle humans uit te schakelen. Elke kill levert geld op waarmee je nieuwe locust kunt kopen. Hoe sterker de locust hoe duurder ze zullen zijn. In de levels zitten eveneens heroes deze kun je niet gewoon op afstand afknallen maar vereisen een execution. In totaal kun je je afreageren in 12 levels gevuld met computergestuurde Cogs.

Cijfer: 18/20

Titel Gears of War 3  
Platform Xbox 360
Uitgever Epic Games
Releasedatum 20 september 2011 
Next Article
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights