Nintendo ontwikkel-tools en self-publishing in Nintendo eShop onder aandacht van Indie-ontwikkelaars tijdens GDC Europe 2013

Game news Nintendo

Nintendo kondigt, als Platinum Sponsor, hun aanwezigheid aan op het evenement dat tussen 19 en 21 augustus doorgaat in Keulen, Duitsland. Het

GAME

DEVELOPERS

CONFERENCE

Daar zullen ontwikkelaars kunnen praten met diverse vertegenwoordigers van Nintendo om meer te weten te komen over self-publishing in de .

NINTENDO eSHOP

Aanwezigen kunnen ook sessies bijwonen waarin dieper word ingegaan op zaken zoals

 • Nintendo We Framework: waarmee ze software kunnen ontwikkelen via algemene webtechologieën als HTML5, JavaScript en CSS.
 • Unity-Tools: een snelle en gebruiksvriendelijke ontwikkelomgeving die al door 2 miljoen ontwikkelaars wordt gebruikt, en toegang biedt tot geavanceerde technologie, inclusief functies voor 3D-graphics, animaties, AI, scripts en FX.

Hiermee kan men software voor de Wii-U ontwikkelen

Dankzij deze opportuniteit, die men krijgt van Nintendo, kunnen onafhankelijke ontwikkelaars hun games voor de Wii-U publiceren via de Nintendo eShop, een platform die hun spellen beschikbaar stelt aan iedereen die de Nintendo platformen bezit.

Ook nodigt het iedereen uit tot het ontwikkelen van unieke spelervaringen die men alleen op de Wii-U kan ervaren.

Nintendo ontwikkelaars die zich registreren krijgen ook de vrijheid om hun spellen te verkopen op een manier die het beste past bij hun manier van zaken en dit zelfs zonder proces waarin hun concept goedgekeurd moet worden.

Nintendo zal 2 verschillende sessies houden

 • Application Development with HTML and Java Script for Wii U:

  Maandag 19 augustus, 13:00 – 14:00

  Sprekers: Martin Buchholz (NOE), Svyetoslav Pidgornyy (NOE)

  Hier wordt besproken hoe ontwikkelaars snel en handig Wii U-software kunnen maken met behulp van Nintendo Web Framework, en hoe ze de unieke functies van het Wii U-systeem optimaal kunnen benutten.

 •  Unity, Wii U and You:

  Dinsdag 20 augustus, 13:00 – 14:00

  Sprekers: Wayne Johnson (Unity), James Steele (NOE)

  In deze sessie ligt de nadruk op de voordelen die ontwikkelaars kunnen halen uit Nintendo’s samenwerking met Unity. De technische voordelen van Unity worden gedemonstreerd, en het proces om titels op Wii U te publiceren wordt uitgelegd.

Geef een reactie