Hardware review : MSI GX70 3BE-011BE

Na enkele jaren een verouderd model onder handen te hebben van Acer voor verouderde games en technische tekeningen, kreeg ik dit nieuw speeltje toegestopt.

Eerste indruk:

 

  • WHOAAH wat is dit in godsnaam? Is dit een laptop?

klavier

Of is dit de volwaardige vervanger van mijn desktop?

De GX70 3BE-011BE is zeker een uit de kluiten gewassen powerhouse!!

 

Met een gewicht van 3,500 kg is hij niet de ideale partner om hem eventjes gezellig op de schoot te nemen. Tevens uit de kluiten gewassen is zeker geen understatement met volgende afmetingen 428x288x55mm.

Eerste ingebruikname:

  • Laptopje open, powerknop aan, wat er mij direct opvalt is het zuiver en duidelijk  beeld dat er word weergegeven. NON GLARE met een resolutie van 1920×1080. Wat verder in het testen zeker van pas kwam.

amdEn dit gekoppeld aan een heftige grafische kaart nl.. de AMD Radeon HD8970M met 2 GIG DDR5. Is het niet meer dan normaal dat dit onmiddellijk van het scherm afdruipt, want tot op heden spreken wij hier nog steeds over een TOP grafische kaart voor mobiele toestellen.

Laten we eens kijken wat dit beestje aankan:

soundEens aansluiten aan mijn persoonlijke MY BOOK LIVE, filmpje opzetten en genieten. Het beeld en het geluid zijn van opperste kwaliteit, maar dit kan ook niet anders met de grafische kaart die ingebouwd zit, maar wat zit er van geluid? Zo helder en krachtig heb ik nog maar weinig meegemaakt en dit vooral komend vanuit een laptop, het antwoord is dan ook wel rap terug gevonden. Er zit namelijk de technologie SOUND BLASTER CINEMA inbegrepen die ervoor zorgt dat je uitzonderlijke heldere surround geluid krijgt zonder een headset. En indien dit genoeg is zijn er nog verschillende uitgangen om je geluidservaring te verhogen.

  • Eventjes AUTOCAD installeren, en de vrouw des huizes erbij halen. De vrouw is actief in een studiebureau als Urban Designer. Heb haar eventjes haar ding laten doen, rap straatje ontwerpen in 2D en laten overzetten in 3D. Haar eerste reactie was meer dan positief, ideale vervanger van mijn desktop op het werk. Wat er ons wel begon op te vallen was dat de cooler toch serieus warm begon te blazen na anderhalf uurtje  testen. Gelukkig is er op deze laptop werkelijk aan alles gedacht. Boven het toestenbord bevind zich een aan en uit knop van de COOLER BOOST TECHNOLOGY. Met deze feature word er een boost gegeven aan de koeling die in rechtstreeks contact staat met het hart van GX70 3BE-011BE.
  • infinityNu het serieuze werk waarvoor deze laptop ontworpen is. Het gamen. Na enkele jaren intensieve gaming op doodgewone setups (zowel laptop als desktop) moet ik eerlijk zijn, hier ben ik letterlijk van mijn petje geblazen.Dit is dus de ultieme mobiele setup om te gamen.

tombDe framerate is misschien niet het indrukwekkendste dat ik ooit heb gezien. Maar de resolutie dat ik heb mogen zien passeren in combinatie met de heldere kleuren maken dit allemaal goed (wat me opvalt is dat de primaire kleuren er HD waardig uitkomen en dat zwart zo goed als zwart overkomt, iets dat heel moeilijk te verwezenlijkt valt bij laptops)

Nu na een uurtje gamen merk ik dat ik de COOLER BOOST zeker moet aanzetten. Want dit word hier heel heet aan mijn bureau. Na enkele minuten slaat de COOLER BOOST wel

terug op een lagere decibel qua ventilatie. Maar dit was wel verschieten hoe luid en warm dit beestje kan worden.

CONCLUSIE:

Ideale gaming laptop in combinatie met de grafische kaart

Duidelijk scherm indien je in dit zomerweertje je eens zou wagen aan out-side gaming

Wat mij persoonlijk minder uitviel, was het gewicht in combinatie met de dikte van dit apparaat.

Dit is overduidelijk niet gebruikelijke thuis laptop om eventjes een Word documentje op te stellen.

Tevens was er 1 spec die maar niet geconfigureerd geraakte en hierdoor niet op genomen is in de review is namelijk het toetsenbord is volledig op vlak van backlight aanpasbaar is. Iets waar meeste gamers wel een genoegen durven nemen.

Algemeen
EAN of UPC 4719072298036
Merk MSI
Uiterlijke kenmerken
Formaat 17.3 Inch
Categorie Notebook
Kleur Zwart
Breedte 428 mm
Hoogte 55 mm
Diepte 288 mm
Gewicht 3.5 kg
Numeriek klavier
Toetsenbordindeling Azerty
Verlicht Toetsenbord Ja
Specificaties Processor  
Processor AMD A10-5750M
Snelheid 2500~3500 Mhz
Cache 4 MB
Specificaties GPU  
GPU AMD® Radeon™ HD 8970M
Type Dedicated
Videogeheugen 2048 MB
Specificaties Scherm  
Schermformaat 17.3 Inch
Resolutie 1920×1080
Blinkend?
Specificaties Geheugen  
Type geheugen DDR3
Hoeveelheid geheugen 8 GB
Configuratie 2×4
Hoeveelheid Sleuven 2
Specificaties Harde Schijf  
HDD 750 GB
Rotatiesnelheid 7200 rpm
Overige Specificaties  
Optische drive BD-R/RE + DVD-RW
Wifi
Bluetooth
Webcam 0.3
Cardreader
Besturingssysteem Windows 8®
Batterij 9-cell
Aansluitmogelijkheden Extern  
USB 2.0 2
USB 3.0 3
LAN
VGA
HDMI
Koptelefoon
Microfoon
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights