Nintendogs + cats

Werelddierendag op 4 oktober… Ook voor vituele huisdieren.

Ongetwijfeld herinnert iedereen zich de tamagotchi’s van vroeger. Het was een hele rage toen die in 1996 op de markt werd gebracht.

Het was een klein computertje waar je de noden van uw virtueel huisdier moest vervullen.
Maar o whee, als je dit niet op tijd deed.  Vele traantjes vloeiden als het huisdier was gestorven terwijl je op school was. (gelukkig was er wel een resetbutton)

Nu, vergeet Tamagotchi, dit was vóór de Nintendo 3DS bestond.
Aanschouw Nintendogs + Cats.

Nintendogs + Cats wordt aanzien als de ideale methode om kinderen spelenderwijs de gevolgen van “een huisdier houden” te leren kennen.
Onderzoek heeft aangetoond dat 9 op de 10 kinderen dromen van een huisdier als trouwe vriend. Logisch, het dier geeft u liefde, affectie en aandacht zolang het eten krijgt en goed wordt verzorgd.

Echter, een huisdier is niet altijd rozengeur en manenschijn; de grootste reden waarom ouders niet altijd ingaan op de wensen van hun kroost is omdat een huisdier nu eenmaal veel tijd vraagt. Tijd die ons vaak meer ontbreekt dan ons lief is.

De ideale tegemoetkoming is een virtueel huisdier. Het kind moet het dier verzorgen als was het een levend dier hierdoor sterkt het het verantwoordelijkheidsgevoel van uw zoon/dochter.

De diverse funties van de Nintendo 3DS zoals de microfoon, camera en zelfs gezichtsherkenningstechnologie zorgen ervoor dat het kind een interactieve band met het dier kan opbouwen.  Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van het zogenaamd “augmented reality” waarbij als het ware het dier in een bepaalde omgeving wordt getoond. (zoals uw living, slaapkamer,…)

Het grootste voordeel aan dit virtueel vriendje is dat het een AAN- en UIT-knop bezit (er moet duidelijk op gewezen worden dat dit in de realiteit niet zo is, een echt huisdier kan je niet zomaar even uitzetten…)

Een echte aanrader dus als huisdier of ter voorbereiding op een (mogelijk) komend huisdier!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights