Een weetje van Symantec

Symantec geeft jou een leuk weetje in de “wist je dat”- week

 

 

38% van de data bewaard door bedrijven niet per se bewaard moet worden, in sommige gevallen zelfs beter helemaal niet?

Omdat de mogelijkheid bestaat dat er tijdens gerechtelijke zaken  gevraagd wordt elektronisch bewijsmateriaal (beter bekend als ‘e-discovery’) voor te leggen, verzamelen bedrijven steeds meer en meer elektronische informatie in back-ups.

Volgens het “Information Retention eand eDiscovery” onderzoek dat Symantec in 2012 uitvoerde, wordt 42% van de back-ups voor onbepaalde tijd opgeslagen door bedrijven.

Rechtzaken, interne onderzoeken en wettelijke verplichtingen zijn de belangrijkste redenen die respondenten in deze enquête aanhalen om elektronische informatie te verzamelen.

symantec

Maar nu blijkt dat 38% van de opgeslagen gegevens door ondernemingen niet in mappen dient bewaard of opgeslagen te worden. Het fout opslaan en bewaren van deze gegevens kan leiden tot negatieve gevolgen voor bedrijven zoals kosten die toenemen naar aanleiding van het bewaren en het analyseren van al deze informatie, maar ook het risico dat deze gevoelige informatie wordt gelekt neemt toe.

Andere cijfers om te onthouden:

  • Bijna twee derde (60%) van de bedrijven zeggen dat ze formele richtlijnen hebben om gegevens te bewaren, maar slechts 34% past deze ook werkelijk toe;
  • Slechts 7% van de bedrijven gebruikt geen richtlijnen in tegenstelling tot 14% in 2011, dit is een daling van 50%;
  • Bedrijven geven toe elektronische informatie te verzamelen om verscheidene redenen: geschillen (60%), interne onderzoeken (59%), initiatieven voor de naleving van interne richtlijnen (58%), naleving van de regelgeving en internationale wetten(57%), respecteren van lokale wet-en regelgeving (55%), verzoeken of onderzoeken door de overheid (52%) en de vraag naar publieke informatie (46%).
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights