Hardware Review : Nokia Lumia 1020

Veel trokken grote ogen toen Nokia met de aankondiging van de Lumia 1020 ook bekend maakte dat hun nieuwe toestel een camera van 41 Megapixel zou bevatten.

 

41 Megapixel! iets wat tot voorheen in de camera Phone wereld nog nooit was gedaan, toegeven dat we zelfs niet wisten dat de megapixels al reeds zo ver konden gaan.

Tijdens een pers conference van Nokia werd al gauw duidelijk wat we nog mochten verwachten naast de 41 Megapixel.

Eerste wat ons opvalt, is dat het sociale aspect nog meer werd geïntegreerd in de Lumia 1020 dan bij de Lumia 800 die we voorheen mochten testen.

Toen was Facebook, Twitter, LinkedIn al reeds ingebouwd met grote ondersteuning.

Dankzij Windows phone 8 ben je nu zelfs in staat op updates te ontvangen via het vergrendel scherm of random foto’s te laten verschijnen van je Facebook account (ook al missen we nog een Instagram integratie of zelfs een App. )

We weten dat in een wereld van Smart Phones de meningen van voor en tegenstanders gemengd zullen zijn

De ene zegt dat een Apple kan rotten,

Anderen kunnen zeggen dat dit niet de (an)Droid’s zijn die ze zoeken

En dan een andere groep kan zeggen dat een Window kan breken…

Toch weet Nokia & Microsoft een opmars te maken en de trein van smartphones in te halen, waar Google Android en Apple’s IPhone al een ruime voorsprong in hadden.

Camera:

Toch wel de grootste feature van de Lumia 1020 is de Camera:

We horen heel veel positieve zaken over de 41 Megapixel camera, mogelijkheid tot inzoomen op een euro briefje om zo verborgen details te zien die het blote oog niet merkt, geen verlies van kwaliteit en veel meer.

Tijd voor een test dus:

Zoomen gebeurd niet meer met de volume toetsen zoals voorheen, Spijtig! want dit was een leuke shortcut.

Scherpstellen vergt ook wat de nodige oefening om gewoon te worden, het duurt even voor hij zich kan vastleggen op een bepaalde punt maar je krijgt wel scherpe foto’s als eindresultaat.

Dankzij een ISO standaard die kan ingesteld worden tot 4000 merk je dat de camera van de Lumia 1020 ook bij lage lichtinval duidelijke foto’s brengt, en dankzij zijn Pureview camera en de oversampeling technologie kan je zelfs achteraf op de foto’s nog verder inzoomen zonder verlies van kwaliteit.

Naast de achterste Camera werd er ook een 1,2 Megapixel camera voorzien die in de beste, en helderste kwaliteit jou toelaat om al die Selfie’s te maken van jezelf, of gewoon deelnemen in een Skype video sessie.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden , volgen hier enkele eigen gemaakte voorbeelden:

Video test :

Foto Test :

WP_CM_20131102_162109

VS Lumia 800 ( Windows 7.8 )

Misbaksels. Op de dijk

Design:

It’s bigger on the inside zouden we al zeggen (en dan hebben we het niet over de Tardis van Doctor Who )

Op het eerste gezicht kregen we het gevoel alsof we een senioren toestel in de handen hadden, we zijn dan ook onze Lumia 800 gewoon en dankzij zijn grote scherm en display voelen we ons als klein duimpje.

De grote speelt ook een belangrijke rol die ook zorgt voor een stevig lichaam die jou toestel tegen een stootje beschermen.

Zijn 4,5 inch scherm brengt dankzij zijn Amoled HD scherm jou video’s in een resolutie van 1280 bij 720 Pixels waardoor we zelfs een film genietbaar kunnen ervaren.

Nokia-Lumia-1020-with-Camera-Grip

De design van de camera kon vermoedelijk wel aan gewerkt worden, maar we veronderstellen dat het design ook wel zijn reden zal hebben.

Plat neerleggen op de rug is geen optie voor onze Lumia, of toch niet volledig door zijn uitstekende Lens, ook bij het vasthouden voelen we ons in het begin wat onwennig.

Binnenin beschermt de Lumia 1020 een Dualcore processor van 1,5 Ghz en 2Gb ram geheugen.

Feit dat Windows Phone 8 ook licht in gebruik is regelt al direct dat je snellere reactie ontvangt van het toestel.

In andere woorden geen toestel dat bevriest of hapert, of zelfs blokkeert.

wp_ss_20131105_0002Intern merken we ook een sterkere interne batterij.

Bij een test waar we alles aansmijten en de batterij de volle lading gaven met gps actief , Mobile Internet Actief , Tethering doorgaans de dag , Gamen om onze verzameling Achievemenst uit te te breiden en dan nog eens onze mails om het uur opvroegen terwijl Skype, Whatsapp , Facebook en tal van andere app’s op de achtergrond liepen…. Kwamen we toch mooi tot bijna 2 dagen toe op een batterijlading.

Als je al weet dat Lumia 1020 dankzij zijn 4G technologie tot 17MBps kan behalen, weet je al dat we goed ons best hebben gedaan.

Leuk om te weten : Waar bij de meeste toestellen het niet meer mogelijk is om op het mobiele netwerk te surfen met je smartphone tijdens het Tetheren …is het bij de Lumia 1020 wel mogelijk zonder snelheidverlies

Resultaten varieerden van meer dan 1 dag tot gemiddeld een dag en half of 2 dagen vooraleer onze batterij het opgaf.

Gaming:

De laatste weken hebben we het onderste uit de kan gehaald bij de Lumia 1020.

Microsoft promoot tal van games en achievements in zijn mobile platform, maar hoe zit het precies met het grafisch gedeelte? wp_ss_20131106_0002

Lumia’s 1020 presteert best hoog in grafische prestaties toen we enkele Mobile games testen zoals Six Guns en Real Football 2013

wp_ss_20131106_0001

In sommige games bekwamen zich resultaat die scherp bij de beurt van een PSP/Vita kwamen, en indrukwekkende taferelen op onze scherm wisten te toveren.

Geluid:

Lumia 1020 heeft ook een betere ingebouwde speaker die perfect dienst doet als een mini stereo installatie: Luid, helder en een stevige bas uit onze kleine vriend,

En ook bij het telefoneren bekomen we duidelijke klanken alsof onze contactpersoon naast ons staat.

Dankzij zijn ingebouwde equalizer is er zelfs de mogelijkheid om zijn onder en boven tonen aan te passen naar jou keuze.

Interne geheugen:

Binnenin vinden we een ruime plaats terug van 32Gb flashgeheugen, jammer dat deze niet door een SD uitgebreid worden.

Maar daar werd voor gezorgd dankzij de link naar Skydrive.

Alle opgenomen kiekjes (op voorwaarde dat deze setting actief is ) worden op de achtergrond geüpload naar de wonderlijke Cloud van Skydrive.

Zo gaat niets verloren en heb je een ruime overschot aan plaats

Connectie:

Weg met de Zune software zullen ze gedacht hebben,

Een goede keuze en ook slechte keuze.

Positief is dat we de Nokia 1020 kunnen aansluiten via USB kabel en zonder extra software onze content van en naar onze toestel & pc kunnen verplaatsen zonder de behoefte aan extra software.

Zelfs voor de telefoonupdates zijn we niet meer gebonden aan een computer.

Gewoon over The air dan maar via een 3G/4G signaal of Wi-Fi.

Nadeel is natuurlijk dat er voortaan geen synchronisatie meer aanwezig is via Wi-Fi…klein detail zeg maar.

Accessoires:

Naast de ingebouwde NFC kan je de Lumia 1020 ook verder uitbreiden met tal van handige accessoires:

Zo is er de Camera cover:

Dankzij een ingebouwde batterij bied je extra batterij kracht aan de Lumia 1020 terwijl jij ongestoord al jou beeldmateriaal kan maken.

Camera-Grip-for-Nokia-Lumia-1020-jpg

Zijn ingebouwde batterij doet niet enkel dienst als een meeneem lader, maar ook de handige cameratoets in deze cover biedt jou nog meer stabiliteit en verbergt ook die uitstekende lens

Nokia-CC-3066-pngWie toch last heeft van de uitstekende lens, kan nog altijd de wireless charge cover aansluiten.

In de cover zit een contact verwerkt die draadloos jou toestel opladen,

De contactjes maken verbinding met je toestel en een sensor in de case vangt draadloos de Elektro signalen op, voorwaarde is wel dat je beschikt over een laadstation zoals bv de Fatboy kussen.

dt901red_3

En wie dit allemaal teveel vind kan gewoon kiezen voor de Nokia powerblok

bestellen-nokia-dc-18-power-pack-red-origineel-2_1Een kleine doos die zo groot is als een lucifer, laad snel op via USB connectie en geeft jou een extra boost die je in je broekzak kan bewaren.

Met een handige overzicht van 1 led lampjes zie je de status van beschikbare batterijvermogen die je met je meedraagt.

Conclusie:

Microsoft is met zijn Windows Phone bezig aan een flinke opmars na dat ze eerder de trein hadden gemist op gebied van Smartphones.

Een goeie tactiek die Windows vaker al deed, door eerst af te wachten wat de opponent doet en vervolgens als een pletwalser erover heen te rammen.

Reken ook mee dat de overname van Nokia ook de nodige vruchten heeft afgeleverd aan Microsoft en je weet dat ze een sterke combinatie hebben.

Met een hoge resolutie scherm, krachtige geluid, stevige body en een hardware specificatie om over te kwijlen, mag je zeker zijn dat Lumia 1020 weer beide Microsoft en Nokia stap dichter brengen om ze te laten hijgen in de nek van de concurrent.

Een aangename interface geeft jou een genot om de Lumia 1020 te ervaren, terwijl de tal van integreerde sociale features ook perfect samenvloeien met deze smartphone.

Wie graag games speelt zal ook aan zijn trekken komen dankzij de altijd groeiende cataloog aan games waarvan EA en Microsoft tegenwoordig meer en meer free to play games brengen of zelfs app’s en games aan een spotprijs van 0,99 cent tot zelfs 2 euro.

Nokia hamert ook fel op de camera prestaties en laat jou de beste foto’s maken, films opnemen in HD en tegelijkertijd genieten van een schitterende weergave in 720P.

Nokia Lumia 1020 is voor 612 euro ongeveer beschikbaar en valt goed in de smaak bij fans, professionals en zelfs bij de Windows Phone Virgins.

Wij stellen voor dat je zeker eens jou mediamarkt binnenspringt voor een look & feel ervaring, en word net zoals wij tot over de oren verliefd op deze nieuwe toestel van Nokia & Microsoft

Hardware score? Don’t mind if we do met een uitstekende

9,5/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights