Review : The Gunstringer

Kinect Review Xbox 360

Er was eens…

Tot zover de sprookjesachtige informatie, want de gunstringer is méér dan een sprookje…

Het verhaal gaat uiteraard over “the gunstringer”, verraden door zijn pose staat hij op uit de dood, maar dan wel in de vorm van een marionet.

Vanuit het standpunt van de kijker… letterlijk, want de kijker aanschouwt het verhaal als een broadway stuk, zien we hoe de gunstringer op zoek is naar vergelding, één voor één worden zijn oude vrienden neergehaald in een game of revenge, te beginnen bij “wavy tube”.

Op het eerste zicht, na het ontmoeten van de eerste boss, zou je denken dat dit spel snel zal uitgespeeld zijn, wat we  je een beetje zou kunnen teleurstellen. Maar niets is minder waar!

De gameplay is puur fun, en het duurt toch wel een hele poos voor je de volgende boss tegenkomt,

Wie graag als kind cowboy speelde met de hand als pistool gevormd en de nodige “pwiew pwiew” geluidjes bij het aflossen van onze denkbeeldige kogels, zal hier in dit spel zijn kindertijd kunnen herbeleven. Wij lieten alvast de “pwiew” achterwege tijdens het spelen van het spel, alleen werden we soms betrapt op het gebruik van het woordje als opluchting bij het verslaan van een erg zware missie of boss fight.

Met je linkerhand (of rechter, zoals je zelf verkiest) bestuur je jouw personage als het ware als een marionet.  Om hem te laten springen hef je je hand op en met je ander hand maak je de nodige gun bewegingen.  Of is zelfs soms nodig om u te behelpen in een bokspartij… Want ja hoor, zelfs dit komt in het spel aan bod.

De gunstringer is een ontzettend leuke game, ook het decor is heel origineel  en wordt naargelang de vodering in het spel opgebouwd door een gigantisch hand (of God?) die je bovendien maar al te graag saboteert door voorwerpen naar je toe te rollen enz…

Met “The Gunstringer” brengt Twisted Pixel hun eerste retailgame uit en deze is wat ons betreft, een regelrechte schot in de roos!

Aan humor is er trouwens ook geen gebrek, maar dat hadden we ook enigzins verwacht als je eerdere acradegames van twisted pixel hebt mogen ervaren zoals Mr & Ms Splosion man , the maw, captain smiley en veel meer…

De gunstringer krijgt van ons een geweldige 9/10, het is een ware aanrader voor jong en oud!

Ook belangrijk om te melden : bij aankoop van The Gunstringer krijg je een gratis code voor de fantastische DLC game : Kinect Fruit Ninja & de DLC “The Wavy Tube Chronicles

Geef een reactie