Review : Alice in Wonderland : Madness returns.

We moeten eerlijk toegeven dat we het een beetje moeilijk hadden om ons in te beelden wat we van het spel mochten verwachten, vooral als je de kleurrijke, dromerige Disney-film kent.

Na een brand in het huis van Alice, verliest Alice zowel haar ouders als haar zus. Dit zorgt ervoor dat Alice de draad in haar leven kwijt speelt en dat ze nood heeft aan psychologische hulp. Haar psycholoog raadt haar aan het verleden te vergeten en verder te gaan met haar leven. Dit is natuurlijk buiten het fantastisch brein van onze Alice gerekend.

In het kleine zwartharig hoofdje van Alice zit namelijk een hele grote droomwereld verborgen.

Wanneer je de controle over Alice haar lichaam krijgt, kom je terecht in een oud Engels dorpje. Al snel wordt je aandacht getrokken naar een poes die haar weg zoekt in de kronkelige wegen. Als je de kat lang genoeg hebt gevolgd, kom je in Wonderland terecht.

Herinner je je de mooie, kleurrijke, wonderlijke Wonderwereld in de Disney-tekenfilm? Laat deze maar onmiddellijk terug wegvaren, want niets is minder waar! In Alice : Madness Returns is Wonderland meer een depressieve reflectie van een kunstenaar die zijn roemperiode al lang voorbij is.

Maar wat gebeurt er nu eigenlijk echt in Wonderland? Aan de hand van allerlei platformen dien je je weg te zoeken in de fantasiewereld. Daarbij moet je meerdere monsters verslaan en proberen zoveel mogelijk van je geheugen terug te krijgen in verband met de brand die haar het dierbaarste bezit heeft ontnomen. Je krijgt je allereerste wapen pas in de loop van het spel; namelijk een pepermolen. Het kan blijkbaar niet vreemder, maar net het “vreemde” aspect, zorgt ervoor dat je het spel niet opzij kan leggen! (en geloof ons, er zijn nog meer gekke wapens in het spel te verkrijgen, die bovendien ook te upgraden zijn.)

Het bekendste uit de tekenfilm, zijn hoogstwaarschijnlijk wel de “krimpdrankjes” en de drankjes of het voedsel die je tot een ware reus vormen. Uiteraard is dit ook in het spel aanwezig.

Aan monsters in het spel is er zeker geen gebrek. Monsters in de vorm van theepotten, hoopjes inkt en nog veel meer, zorgen ervoor dat de actie in het spel meer dan voldoende aanwezig is.

Is er een negatief puntje te noemen? Misschien wel… Af en toe hadden we in het spel een “eenzame zone”. Vaak moeten er puzzels opgelost worden vooraleer Alice verder kan en vaak zijn er dus grote onafgebroken stukken waar je doorheen moet springen, zonder dat er een dialoog komt, of iets anders die je aandacht terug kan trekken naar het spel.

In ieder geval, wij vonden het super hoe men erin is geslaagd een kinderfilm om te vormen tot een mooi gothic-achtig spel met horror in overvloed.

Van ons krijgt het alvast een mooiverdiende 9/10.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights