Review : Fifa 14

Waarschijnlijk stonden vele fans al te wachten om hun eerste voetbalmatch te spelen.
De nieuwe transfers die in de game zitten en de grafische verbetering zien er zoals elk jaar top uit !
EA Sports heeft in elk geval zijn best gedaan om het geheel te vernieuwen en het terug een jaar te doen op de voetbalmarkt, EA heeft uiteraard ook hun naam hoog te houden met de naam FIFA die al jaren de games verkoopt!
FIFA14 staar er terug met 33 officiële competities met meer dan 600 clubs en 16000 spelers!

Gameplay :

Vanaf de eerste aftrap voel je direct het verschil, het trager baltempo en het afschermen van de bal is direct een feit.
Je wilt uiteraard niet dat de tegenstander de bal van je steelt… Grote verandering, knokken ga je voor de bal is vanaf nu een feit.

fifa shoot
Ook heb je nu precision movement, de controles van de bal zijn plotseling veel moeilijker, en het scoren duurt ook wel wat langer door het feit van zoals hierboven vermeld, het trager baltempo.

Het langer opbouwen is misschien voor veel spelers een minpunt, maar het gevoel als de bal tegen de netten hangt is 10 keer zo goed!
De wedstrijden zien er door alle nieuwe veranderingen wel een stuk realistischer uit en niet meer zoals in de vorige Fifa’s, waarin je voornamelijk liep van het middenveld tot aan de goal.
Wat ons betreft is het serieus wennen  in tegendeel tot waar je niet in 1, 2, 3 aan gewoon word zoals in de vorige games.

fifa screen
Ikzelf heb er nu toch wel al een 30-tal uren FIFA opzitten en ben nog steeds opzoek naar een goeie tactiek, wat voor mij het spel wel leuk maakt.
Voor mij is de game weer één en al fun en mijn tactiek komt wel in orde, maar er zijn toch wel nog wat kinderziektes zoals je helaas elk jaar wel terugvind in de game.

Spelmodes :

FIFA 14 heeft het menu om te beginnen in een totaal nieuw doekje gestopt.
Zo heb je het eerste menu:

  • Menu Home:
    • Met alle hoogtepunten van de week,  jouw voetbalclub nieuws en meldingen.
      Uiteraard vind je hier ook het team van de week!
  • Menu Play:
    • Aftrap :
      Waar je wat kan oefenen offline tegen de computer of tegen vrienden.
    • Carrière :
      die je kan starten als coach of als speler waar je met je eigen ploeg een heel seizoen je team kan opvolgen, transfers kan maken en je eigen team trainen zoals jij het wil!
    • Ultimate team :
      Hier kan je uiteraard je eigen favoriete team opstellen met je eigen spelers die je wenst om zo tot de beste resultaten te bekomen.
    • Seizoenen :
      Hier kan je online je weg werken met je team tot in Divisie 1! wat er ook bijgekomen is, is het CO-op seizoen, samen met een vriend online, tegen 2 andere spelers spelen. Ook dit is de bedoeling om tot in divisie 1 gaan!
    • Online vriendschappelijk :
      Hier kun tegen je vrienden online spelen, en zo kan je uiteraard ook weer trofeeën gaan verzamelen. Zeker de moeite waard dus!
    • Skill games :
      Als je Skill games speelt kan je beginnen om alles te trainen, zitten je passes niet goed tijdens de wedstrijd kan je dat beoefenen in het menu Skill games. Vrije trappen willen maar niet lukken, aarzel niet om te trainen. Alle spelmomenten kan je oefenen bij Skill games.

Dus is er iets die je maar niet wilt lukken in de match, oefen de Skill games en zo kan je op vele fases in de match toch nog de bal in het netje leggen!

  • Menu Football Club:

    • Hier kan je al het nieuws zien van je vrienden, hoe zij presteren in de game, ook de catalogus staat or om je FIFA coins te gebruiken, je eigen meldingen staan er ook en als kers op de taart de leaderboards.
    • Wil je de beste FIFA spelers begluren, of zien hoe je vrienden het er van af brengen in hun carrière of hun online matchen? Dat kan allemaal in het menu van de leaderboards!
  • Menu Customise :
    Dit is het laatste menu, hier kan je alle instellingen aanpassen, kan je ook de Fifa 14 winkel bezoeken,  je profiel bekijken, teams aanpassen, of een eigen speler aanmaken of nog eens lekker nagenieten van je mooiste goals die je hebt opgeslagen. Dit kan allemaal in het laatste menu: Customise!

Graphics :

Op het eerste zicht ziet FIFA 14 er al weer direct goed uit!

De gezichten van de spelers worden steeds meer herkenbaar!

De menu’s die in een nieuw jasje zitten zijn er ook allemaal grafisch op verbeterend en het weer tijdens de match is er ook zeker niet op verslechterd.

Het is zowaar allemaal vernieuwd en grafisch versterkt, ook de soundtracks zijn weer typisch FIFA, totaal anders maar altijd best wel passend bij de game! Grafisch is de hele game toch weer een stapje vooruit en zo brengen ze game terug opnieuw met tal van verbeteringen!

EA sports slaagt er elk jaar opnieuw in om alles tot in de puntjes af te werken, elk jaar worden de FIFA games beter & beter & beter!!!!

Conclusie :

fifa ps3EA sports is er terug in geslaagd naar mijn mening, je vindt er helaas weer altijd de kleine kinderfoutjes in zoals de Nederlandstalige commentaar die soms wel eens fout afloopt…

Maar dat vind ik dan ook weer het enige minpuntje.

Meeste spelers spelen waarschijnlijk toch met Engelse commentaar.
Voor de rest is de game voor 98% in orde, de afwerkingen zijn schitterend!
fifa xboxHet is 100 maal realistischer en is tot in de puntjes afgewerkt!
Vele mogelijkheden om FIFA 14 op verschillende manieren te spelen!
Precision movement is wel even wennen, maar eens je het onder de knie hebt, zie je het direct zitten om te gamen tot in de late uurtjes!

Het is fantastisch in orde en kan er weer een jaar tegen aan tot FIFA 15 er aankomt!

De game is terug een groot stuk realistischer!

FIFA 14 krijgt van ons

9/10

en behoort van mij toch ook wel tussen de top 10 beste games van het jaar.

verkrijgbaar in de jou local Gameshop of bij Technovo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights