Review :Assassins Creed Black Flag

Assassins Creed IV gaat met Assassins Creed IV : Black Flag een nieuwe koers in: De piratenkoers met de woeste zeeën.

De avonturen van de red coats liggen achter ons en al snel storten we ons on een nieuwe avontuur.

Ubisoft brengt met een nieuwe personage dan ook een nieuwe avontuur met zich mee en toont duidelijk dat na  een  3de deel (eigenlijk 5de deel als je Brotherhood & Revelations meetelt) dat ze nog altijd niet zonder ideeën vallen en sterk als altijd een stevige script weten te verzinnen.

Verhaal:

Afschuimend op de Caribische zee naar goud en glorie, zet Edward koers naar de grootste avonturen die hem staan op te wachten.

Deze avonturen komen al sneller aan dan je zou verwachten, nog geen korte adem later of we zitten al in een heftige achtervolging die in een fractie van enkel tellen de nodige loop, klim en vechtmomenten leveren.

Na een verkenning in het bos als verse schipbreukeling ontmoeten we er de plaatselijke huurmoordenaar die al snel aan onze vuisten het leven laat, eens we zijn zakken doorzoeken om zijn identiteit aan te nemen trekt Kenway het bekende Assassin outfit aan om zich voor zijn slachtoffer uit te geven.

Onze avontuur begint wanneer we bevriend worden met de slaaf die we bevrijden en we ons terug naar de levende wereld begeven.

Het duurt natuurlijk niet lang of we hebben al problemen met de lokale soldaten en enkele mensen die je herkennen als Kenway.

Geen extra verhaal in het Desmond universum, de enige vermelding die we kregen was dat Desmond Miles bloed had gedoneerd aan Abstergo voor de ontwikkeling van een nieuwe game voor Ubisoft in het Kenway Project.

Natuurlijk kan je wel vrij rondlopen als nieuwe medewerker van Abstergo in het lab, maar geef toe: de geschiedenis roept ons!

Gameplay:

In een uiterst open en vrije wereld merk je direct dat vrijheid hier een grote rol speelt in Assassins Creed IV : Black Flag.

Met tal aan uitbreidingen zoals wapens en meer merk je dat de Jackdawn een grote rol speelt in beide reizen over de grote zee oppervlakte en zoektocht naar de verborgen schatten.

Jagen om de wild zoals Orka’s en walvissen behoord hier ook bij.

Belangrijk is het upgraden van jou arsenaal, betere wapens, kleren maar ook het (ver)bouwen aan je schip zoals bv een betere romp , sterkere kanonnen en zelfs wat decor zoals een boegbeeld.

Qua upgrades kunnen we genoeg richtingen uitgaan .

Gevechten op zee leveren je de meest epische beelden die je kan bedenken van achtervolgingen tot de tegenpartij “Boarden” en plunderen.

De spanning is te snijden bij de eerste kanonschoten die gelost worden en het is “Board or die!”

Een zeer aangename overgang tussen de gevechten aan land, aan zee op het schip met bemanning van de vijand en verschillende missies zorgen voor een aangename aan elkaar sluitende verhaallijn zonder een moment van verveling.

De spectaculaire en chaotisch scheep gevechten verlopen telkens wat meer uitdagend en bevredigend dan de keer ervoor.

Grafisch:

Ubisoft heeft veel werk in de animatie gestoken en dat is ook te merken.

De zee is zo goed als de grootste terrein die we in een game kunnen tegenkomen en je zal er ook veel vertoeven.

De textuur van de zee ziet er zo sterk uit dat je amper onderscheid kan maken tussen echt en animeert, zelfs met een schitterende lichtval erin.

Rustig op en neer om straks eilanden te bezoeken op zoek naar een schat, en dan terug gebouwen te beklimmen.

Assassins-Creed-IV-Black-Flag

Dit alles terwijl je in een dynamische weer omstandigheid zit en het beeld is compleet.

De zee, land en omgeving ziet er echt fenomenaal uit dat woorden tekort schieten en nodigt je uit om meer van dit pracht en praal te verkennen

Geluid:

We genoten van de realistische sound van Assassins Creed IV : Black Flag, zo ver tot zelfs in de zangliederen van de piraten die we konden aan en uit schakelen.

Het draagt allemaal bij aan de sfeer en met een stevige geluid en soundtrack is er zeker geen klagen aan de opvolger van Connor & Ezio.

De zee en wind klinkt zo levensecht dat wanneer we de ogen sluiten, we ons op het strand wanen.

Kanonschoten klonken op onze surround alsof iemand in onze achtertuin zich bezighield, en daarnaast is er ook nog een ijzersterke dialoog onder de personages in Assassins Creed: Black Flag.

Besturing:

Als we de besturing met de vorige delen dienen te vergelijken, die op zich al goed in elkaar zaten: Dan mag het gerust geweten zijn dat de controle over Edward Kenway nog soepeler dan tevoren verloopt, zonder frustraties van een camera die bv niet wil mee volgen of wat dan ook.

De drie grote steden van Assassins Creed IV : Black Flag die je bezoekt worden vlot in beeld gebracht en we voelden ons geen enkele seconde geneigd om ons te frustreren aan een ietwat stroeve bediening.

Assassins-Creed-IV-Black-Flag-4

Voorheen hadden we soms eens het probleem dat onze personage niet correct naar de locatie sprong waar we net willen terecht komen, als we bv van de ene muur naar de andere willen springen om verder te klauteren in een puzzel. Een schattenjacht, jungle verkennen of Maya codes ontrafelen om maar enkele van de vele missies te noemen in Assassins Creed IV : Black Flag.

Verzamelwoede:

Een grote trend onder de meeste Assassins Creed spelers is het verzamelen, waar vroeger alle pluimen werden verzameld, torens afbranden, schatkisten …geeft Assassins Creed IV : Black Flag de fans nog meer verzamelplezier dan een kind op Pasen.

Naast de verhaallijn die toch vele uren in beslag nemen kun je nog lang uren verslijten dankzij al deze leuks te vinden, verdeeld over de wereld van Assassins Creed IV : Black Flag.

Multiplayer:

Sinds Brotherhood is er ook de Multiplayer, een uitgebreide multiplayer waarin we rondlopen in een heus kat en muis spel.

Assassins Creed blijft in de eerste instantie interessant voor zijn historische Singleplayer die tal van tijd, energie en creatieve idea’s bevatten.

Nieuw in Assassins Creed IV : Black Flag is de mogelijkheid om eigenlijk je eigen Multiplayer te ontwerpen.

Assassins-Creed-4-Black-Flag-yarr

Zoals bijvoorbeeld 8 spelers in een map en iedereen krijgt een doel die je enkel met een pistool mag verslaan.

Je hebt hier slechts 1 kans, want bij de minste knal zul je jezelf ook daadwerkelijk verraden.

Maak het hectisch met een Timer, of een bepaalde puntenaantal als doel, of zelfs die ene speciale kill behalen die je Multiplier gek laat gaan.

Een grote uitbreiding op de vorige editie van Assassins Creed Multiplayer krijgen we terug in Black Flag, zo groot dat deze een schijfje apart is.

En dankzij zijn grote variatie levert de multiplayer een extra tal van uren aan Gameplay plezier

Companion App:

Nieuw is de Companion app voor IOS & Android,

companion_app_2

Je volgt je vooruitgang via een 2de scherm ervaring, handig is dat je in staat stelt om zonder je sessie te onderbreken, toch nog je koers te plotten.

assassins-creed-iv-black-flag-companion-1-3-s-386x470

Schatten opsporen word gemakkelijk door middel van deze 2de scherm open te klappen terwijl je op je console de coördinaten opzoekt, plus een volledige statistieken ontvangt van je reilen en zeilen in Assassins Creed Black Flag

Conclusie:

We missen eigenlijk de Tempeliers VS Assassins verhaal, het lijkt wel alsof Kenway totaal geen interesse heeft en enkel maar wil rond dobberen en pluimen van andere schepen.

Dit geeft wel een ontzettend groot voordeel dat elke nieuwe fan gemakkelijk kan instappen zonder reeds de vorige editie te hebben meegemaakt.

Wel maakt de oude eerdere historie hier en daar een cameo door een vermelding in Assassins Creed IV : Black Flag , dus wie wil kan toch dan nog achterwaarts werken en de geschiedenis van Assassins Creed uitzoeken.

Assassins Creed IV : Black Flag gaat een andere richting in en dat is goed duidelijk aan zijn frisheid, toegankelijkheid, ruime open wereld en interessante personages.

Aan het succes recept werd niets veranderd, zodat alles vertrouwd aanvoelt en tegelijkertijd nieuw.

9,8 / 10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights