Review : Racen in stijl met Thrustmaster T100

Racing blijft natuurlijk plezanter als je het realistisch gevoel krijgt dat je echt aan het stuur hangt,

Denk maar eens aan de arcade hallen in de stad, of dichter bij thuis…zoals thuis zelfs!

Thrustmaster vroeg dus onze mening naar de T100FFB en we konden geen neen zeggen tegen deze unieke aanbod, zelfs voor zij die nog geen rijbewijs hebben zal het toch een stukje hemel zijn.

Met de T100 Force Feedback Racing Wheel voor PC & Playstation 3 brengen ze toch unieke race ervaring op de markt, als het nu gaat om een Gran Turismo 5 sessie of Need For Speed.

Rubber branden was nog nooit zo heerlijk als met deze T100.

Design:

Onmiddellijk zie je al een strakke afwerking en ergonomische Design,

Thrustmaster heeft namelijk het racestuur ontworpen met ook op ondersteuning voor alle mogelijke racegames die op de markt zijn en gaan verschijnen.

Zijn strakke rubberen afwerking zorgt voor een stevige grip tijdens de vaak zweterige momenten bij het driften en racen, en een gemakkelijk te bediening controller die we gewoon zijn van onze controller.

935821

Met flappen achteraan het stuur om zo tussen de verschillende snelheden te schakelen en een stevige gas & rempedaal onder ons.

De 10 actieknoppen liggen zo goed in het bereik van je vingertoppen dat we zelfs geen enkele maal diende het stuur te lossen om bv een keuze te maken in het menu via de D-pad.

1348750891_1795421490_gaming-controls-thrustmaster-t100-force-feedback-racing-wheel-pc-ps3-4060051

De T100FFB word gemakkelijk bevestigd dankzij zijn meegeleverde klemsysteem waardoor elke tafel perfect dienst doet als jou race station, de meegeleverde pin word in de ingebouwde schroefdraad gevezen en zorgt hiervoor dat je zonder jou tafel te beschadigen jou stuur kan monteren en demonteren.

Besturing:

Dankzij de Force Feedback die reageert op jou racegame voel je de weerstand beter in elke game en word de actie levendiger.

Als je nu door Grind rijdt en de vibraties voelt schokken, of gewoon over de baan rijd, van licht tot hevige schokken kan jou race ervaring beïnvloed worden en verrijkt worden.

1348750891_1795421494_gaming-controls-thrustmaster-t100-force-feedback-racing-wheel-pc-ps3-4060051

Tijdens het gas geven en remmen voel je ook een stevige pedaal onder je voeten die dankzij de reliëf ook je weerhouden om met je voet ervan te glijden.

1348750891_1795421500_gaming-controls-thrustmaster-t100-force-feedback-racing-wheel-pc-ps3-4060051

Connectie:

De T100 Force Feedback Racing Wheel wordt in 2 delen geleverd

Al eerst is er het stuur gedeelte, die met een usb 2.0 connectie eenvoudig als Plug & Play word bediend, en extra vermogen krijgt dankzij externe netstroom.

Achteraan vinden we ook een connectie terug voor iets wat ons doet denken aan een Telefoonlijn aansluiting.

Hier word het pedaalgedeelte op aangesloten die ervoor zorgt dat beide op elkaar reageren zonder enige vorm van lag.

Conclusie:

We kunnen dus samenvatten dat zowel structuur, design en bediening de T100 Force Feedback Racing Wheel met de grootste zorg werd samen gesteld.

Zijn ergonomische design en plaatsing van de toetsen zorgen ervoor dat je een comfortabele houding kan aannemen en jou bediening door de game zonder de nodige spastische krampen verloopt.

Dankzij zijn ergo design worden ook de klamme handen vermeden en levert de T100 jou een stevige grip aan.

1004004013520876_3

Force Feedback geeft alle racegames meer realisme waardoor je op alle tijden de spanning meer gaan aanvoelen tijdens die moeilijke parkeren.

Geen drivers nodig, geen extra software en een stevige grip zodat je de T100 overal kan bevestigen zonder het tafelblad te beschadigen.

En de prijs is ook zeker mals , al vanaf 99 euro zagen we deze bij mediamarkt liggen waardoor iedereen al meteen ermee aan de slag kan voor PC en Playstation 3 console-gebruikers.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights