Blu Ray Review : Mary Poppins 50th Anniversary Edition

Chim chim-in-ey, chim chim-in-ey
Chim chim cher-ee!

Ga met ons mee, terug in historie

Chim chim-in-ey, chim chim-in-ey
Chim chim cher-oo!

Geniet van Marie Poppins dankzij de Ray so Bloo

Aanstekelijke deuntjes die na het bekijken van deze 50 Anniversary van Mary Poppins ongetwijfeld in je hoofd blijft steken.

50 jaar geleden verwonderde Visionair Walt Disney met zijn verfilming van de boekenreeks “Mary Poppins

Verhaal:

Kinderen lopen los rond, Vader is meer obsedeert door werk dan tijd te spenderen met zijn geliefden.

De zoveelste Kinderjuf zet het uiteindelijk op het lopen omdat ze het niet aankan, waardoor de zoektocht wordt gezet naar een nieuwe kinderjuf.

De kinderen bundelen een “wenslijst” van eigenschappen die ze zoeken in hun kinderjuf, die de vader volledig negeert en verscheurd weggooit in de haard.

En dan gebeurd het magische moment…

Op magische wijze wordt Mary Poppins geroepen om het gezin samen te brengen waar het niet zo goed loopt.

Mary-Poppins-e1376505482474

Samen met haar grote reistas, en haar paraplu maakt ze een onvergetelijke intrede, waardoor de kinderen al snel terug naar elkaar toe groeien en de familie 1 geheel word.

Of toch Bijna.

Mary Poppins wordt ook gesteund door haar oude vriend Bert om samen tal van avonturen en belangrijke levenslessen aan te gaan.

Mary_Poppins_39048

De moderne Jeugd herkent het verhaal hierin van Emma Thompson in haar rol als Nanny Mcfee,

Maar het was Mary Poppins die als eerste in de wereld kwam als de charmante, vrolijke kinderjuf die met een vleugje magie op speelse wijze ons leert opruimen.

Samen met de aanstekelijke deuntjes zoals “A Spoon Of Sugar” die voor de eerste keer ooit terug word hersteld is Mary Poppins na 50 jaar nog altijd een onvergetelijke filmervaring.

Tegenwoordig is het allemaal CGI wat op onze beeld spat, maar 50 jaar geleden was het anders.

50 jaar geleden deed men het enkel met minder technologische middelen om toch een schitterend resultaat te bekijken:

Green Screen, Dubbel Beeld, Animatronics, Stop Motion… velen behoren tot de kunst van cinematografie die verloren zijn gegaan door de computer tijdperk, terwijl dit wat me persoonlijk betreft vaak meer charme had dan de meeste Speciale Effecten.

Acteurs waren interactief op de set met de props en gaven vaak meer levendige creativiteit aan de inleving van hun rol als ze werkelijk zien waar ze tegen praten.

Ook al hadden ze het 50 Jaar geleden ook niet vaak gemakkelijk.

Zo is er een scene in Mary Poppins waar film & tekenfilmwereld samen komen.

De voorloper van Animatie in 3D, toch komen deze werelden schitterend samen en krijg je een kleurrijke palet aan scenes, figuren en interactie.

Cast:

Mary-PoppinsJulia Andrews brengt een meesterlijke Mary Poppins die in de harten van jong en oud blijven,

Het was ook een lange strijd voordat de rechten voor Mary Poppins werden vrijgegeven.

Dit krijgen we te leren in de film Saving mr Banks die momenteel in de Zaal loopt.

Walt Disney diende de schrijfster gerust te stellen dat haar personage in geen enkele manier schade zou aangebracht worden (een review over de film komt later ooit nog 🙂 )

Dick van Dyck die bekend staat als de grijze man met de witte snor uit onder andere films zoals Night At The Musseum (beide delen ) en de bekende ziekenhuis/detective reeks Diagnose Murder.

Als piepjonge Dick van Dyck zou je hem amper herkennen, laat staan inbeelden dat hij zoveel vlotte moves in zich ooit had in dansroutines en zingen.

Bert is een manusje van alles:

We leren hem kennen straatartiest die ons de film inleid,

mary-poppins-all-roads-lead-to-cherry-tree-lane-dick-van-dyke-feat-1

Even later is Bert een straat tekenaar die ons meeneemt naar die ongelooflijke wereld zoals daarnet vermeld om dan later hem terug te ontmoeten als Schoorsteenveger.

Spijtig werd nooit de band verklaard tussen Bert & Mary Poppins hoe ze elkaar kenden, vermoedelijk ligt het antwoord in de boeken.

Conclusie:

Mary Poppins werd in ware Blu Ray traditie gerestaureerd & heruitgebracht met tal aan leuke en onvergetelijke bonus materiaal.

Zo neem je een kijkje naar de Live première die toen op Tv werd uitgezonden, of een kijkje achter de schermen om enkele van de bonus features te noemen.

De totale duur van 139 min (een volle 2u en 19 min!) komt in zijn 1080p tot zijn recht en Disney zorgde zelfs voor een DTS-HD geluidspoor in het Engels voor optimaal genot.

Zonder twijfel mogelijk blijft deze supercalifragilisticexpialidocious prent een hoge score verdienen voor jaren die nog komen.

Men zou gaan hunkeren naar meer films uit de goeie ouwe tijd terug te zien waar zoveel verhaal werd verteld en zolang mogen duren.

Playr00m score : 8.5/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights