Review Dance Central 2

Review Dance Central 2

Als gamer is het niet makkelijk om tegen aloude vooroordelen op te boksen. Lui, onsportief, asociaal zijn maar een paar van de vele verwijten die wij, gamers vaker dan lief te horen krijgen. Toch worden we meer en meer uit onze stoel gelokt met vermakelijke partygames. Titels die tot bewegen doen aanzetten en die voor heel wat activiteit in de woonkamer zorgen.
Dance Central 2 is een van die titels. Harmonix is een kei in het ontwikkelen en uitgeven van dans- en muziekgames. Met Dance Central (1) bewezen ze dat ze veel in hun mars hebben. Deze game ging als zoete broodjes over de toonbank. En terecht! Het was een van de betere partyspellen die niet alleen verslavend, maar ook uitgebreid was. Met vele opzwepende songs en de Kinect-integratie, die voor een nieuwe dimensie zorgde, werd deze game de best verkopende danstitel voor de Kinect.

Er kon natuurlijk geen vervolg uitblijven. Met Dance Central 2 gaat Harmonix verder met wat ze met het eerste deel gerealiseerd hebben. Nieuwe songs, de toevoeging van een multiplayer… Groter en beter, dat is Dance Central 2 in twee woorden uitgelegd. Maar natuurlijk bevat deze game veel meer nieuwe features en andere nieuwigheden om van een waardig vervolg te spreken.
Allereerst heeft de ontwikkelaar voor een nieuwe lading aan hippe songs gezorgd. Meer dan 40 tracks, gaande van Lady Gaga tot – ja, ook die is weer van de partij – Justin Bieber, zijn aanwezig.
Elke song bevat verschillende en uitdagende dansmoves, die je rechts op een schermpje kunt bezichtigen. Elke move heeft een eigen naam, op die manier herken je een dansbeweging aan de naam en kan je sneller anticiperen. Door de Kinect-registratie wordt het allemaal nog waarheidsgetrouwer. Je wordt verplicht om het onderste uit de kan te halen en een move zo goed mogelijk uit je mouwen te toveren, wat niet altijd even makkelijk is. Gelukkig registreert de game jouw lichaam perfect en kan je voortaan niet meer het spel als schuldige aanduiden wanneer je weer eens verliest.
Wanneer het allemaal even teveel voor jou wordt en je het kalf niet meer van de horens kunt scheiden, biedt de modus ‘Stap voor stap’ hulp. In deze modus kan je alle moves apart en na elkaar inoefenen. Erg handig als je niet de meest intelligente danser bent en wat tijd nodig hebt om de dansbewegingen goed aan te leren. Bovendien is dit dé place to be voor perfectionisten die van alle songs het nummer één plaatsje willen inlijven op de wereldwijde ranglijst. Want ja, een ranglijst is ook aanwezig in de game. Voortaan kan je eenvoudig ontdekken hoe goed of slecht je bent in vergelijking met andere spelers uit de wereld. Merk je dat je, ondanks verwoede pogingen, niet goed scoort, kan je de moeilijkheidsgraad (easy, difficult of  hard) eenvoudig aanpassen. Zo biedt de game aan iedereen tonnen dansplezier.

Dance Central 2 spelen kan voor hilarische situaties zorgen. En die momenten ontstaan meestal als je samen met wat vrienden je compleet belachelijk maakt met schunnige dansmoves. Vele gamers, inclusief  ondergetekende,  sprongen dan ook een gat in de lucht toen bekend raakte dat DC 2 wel, in tegenstelling tot het eerste deel, een multiplayermodus zou  bevatten. Voortaan kan je als een gek samen met een partner dansen en proberen de hoogste score te behalen. De leukste momenten beleef je bij de solostukken. Hierbij kies je zelf, uit de voorgestelde dansmoves, welke move jij uitvoert. Wanneer je bovendien een gouden move binnendrijft, word je hiervoor vier maal meer voor beloond. Wat een meevaller!
Maar ook alleen valt er heel wat te beleven. Zo is de toevoeging van ‘crews’ als Riptide en Flash4Ward een goede zaak. Je zal uitgedaagd worden om je kwaliteiten te tonen aan vooraanstaande danscrews. Indruk maken is de bedoeling. En dat maakt de game bijgevolg ook verslavend. Naast het gewoon dansen op tracks, kan je nu ook verder gaan op het elan en nog betere scores halen en zo crews overtuigen van jouw kunnen.

Je hebt de keuze uit verschillende dansers: groot en klein, mannelijk en vrouwelijk. Ook kan je de plaats van optreden kiezen. Dansen op een golfbaan of op een strand, het kan allemaal. Hoe beter je wordt in de game, hoe meer dansers en plaatsen je kunt uitspelen.
Moet er trouwens nog gezegd worden dat deze game mooi vormgegeven is? Wat zegt u? Ja, de graphics zijn erg mooi voor een game die gerekend wordt bij partygames. Ook het menu heeft een eenvoudige en overzichtelijke lay-out. Door te zwaaien met je armen kan je makkelijken doorheen de verschillende functies grasduinen. Zo kwam ik toevallig terecht bij de DLC-markt. Vele nieuwe tracks staan hier tot jouw beschikking, maar ook kan je voor 400 Microsoft Points alle tracks uit het vorige deel naar Dance Central 2 halen, op voorwaarde dat je de disc van deel één nog in huis hebt.

Zijn er dan werkelijk geen minpunten aan deze game? Jawel. De fitnessmodus, die tegenwoordig wel bij elk dansspel aanwezig is, is wat sober en te mager om van een degelijke toevoeging te kunnen spreken. Behalve wat eenvoudige buig- en strekoefeningen op  stomende beats en een krakende rug van ondergetekende valt er niet veel te beleven.
Doordat de Kinect bewegingen in de huiskamer zo goed registreert, kan het wel eens voorkomen dat het spel hapert wanneer een huisgenoot voor het beeldscherm verschijnt. Gelukkig verdwijnt deze hapering al snel en kan je meteen weer de ballen van je lijf dansen.

Dance Central 2 heeft de hoge verwachtingen ingeloodst. De game is nog beter dan zijn voorganger en zorgt met de nieuwe multiplayermodus en de ‘crews’ voor genoeg vernieuwing. Ook de tracks zijn stuk voor stuk pareltjes die ongeduldig wachten om door jou gedanst te worden. Natuurlijk zorgt Kinect voor een fantastische speelervaring en weinig gemor. Dans je graag of wil je jouw vrienden maar al te graag tot dansen aanzetten, dan is deze game zeker iets voor jou.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights