Review Titanfall

Het gevecht der Titanen, zo staat Titanfall zeker bekend met zijn uitgaande concept van Mech gevechten en soldaten.

Logisch, anders zou deze game geen Titanfall noemen 🙂

Als exclusieve titel voor de Pc , Xbox One & Xbox 360 richt EA zijn pijlen op een nieuwe concept.

De goeie, ouwe soldaat en shoot em up stijl krijgt een leuke mix van gigantische Mech’s die uit de lucht komen, en wie direct aan Power Rangers denkt

(of voor de hardcore fans die de “niet voor kinderen geschikt, originele versie” volgen : Sentai ! )

Die mag even zijn mening hernieuw inschatten.

Titanfall, actie en een adrenaline die puur online afspeelt, Belgianforce nam de kogels in zijn lijf in ontvangst om verslag te brengen vanop het veldslag

Gameplay :

De gameplay van Titanfall is wel iets speciaal dat je zo zou kunnen noemen.

Een shooter van een wel andere soort kaliber dan dat de meeste spelers gewoon zijn.

2495225-tf_angelcity_pilot

Dankzij Titanfall kan je nu muren lopen zowel naar boven toe als opzij zoals in de film van de Matrix.

Met behulp van gadgets natuurlijk zo heb je een jetpack op je rug waardoor je een aantal meters hoog de lucht in kan springen en heb je speciale laarzen aan die het mogelijk maakt om op muren te lopen.

Weet wel dat dit maar voor een maar meter is en dat het niet permanent is.

Elke wedstrijd zijn er 2 teams van 6 om tegen elkaar te vechten maar dan zou je zelden of weinig iemand tegen komen daarom hebben de makers ervan bots in gestoken zodat er meer soldaten mee vechten in het strijd toneel zodat je constant moet vechten om je doel te kunnen halen.

url

Je hebt 2 zijdes de IMC en de Militia waar je uit kan kiezen.

Beiden hebben de zelfde wapens en titans dus het is enkel de vraag aan welke kant je wil staan.

Tijdens je gevecht heb je keuze uit 3 soorten troepen namelijk:

  • Rifleman :
    De Rifleman is de basic soldaat  met een assault rifle als hoofdwapen en een kleine vuurwapen.
  • Assasin:
    De Assasin heeft een sub machine gun voor aanvallen van dichtbij
  • en de Sniper.
    Sniper heeft zoals u wel kan raden een sniper rifle om de vijand van veraf uit te schakelen.

Elke trooper heeft ook een anti Titan wapen bij zich dit kan van rocket launcher tot grenade launcher en zo de Titan te doen vallen.

Je kan ook een Titan op een andere spectaculaire manier neer brengen door op de titan te springen en zo zijn kern kapot te schieten met je wapen.

Voor elke type soldaat heb je ook speciale eigenschappen om je nog sterker te maken van dat type soldaat zoals de cloak.

Dankzij de cloak kan je eventjes helemaal onzichtbaar zijn voor de vijand waardoor je je ongezien kan verplaatsen naar de vijand om die ene doel te kunnen bemachtigen.

Ook heb je voor de Rifleman een eigenschappen om sneller te kunnen lopen zodat je het ene doel na het andere op een snelle en efficiënte manier kan bekomen.

titanfall_screen_3

Na verloop van ervaring dat je opdoen en zo stelsel matig hoger opgeraakt van levels kan je meer perks vrijspelen om je type soldaat sterker te maken en het je tegenstander lastiger te doen maken.

Buiten de soldaten heb je ook 3 verschillende soorten Titans die je om de x aantal minuten kan verkrijgen en kan oproepen om deze naar beneden te doen vallen waar jij wilt.

  • De OGRE titan is een wandelende tank met dikke bepantsering dat veel schade kan incasseren maar zijn beweging vrijheid is wel beperkt.
  • De STRYDER is een zeer flexibele  Titan met snellere reacties maar heeft amper bepantsering en is dus vrij snel kapot in een hevig conflict.
  • De ATLAS deze Titan is een combinatie van de vorige Titans met redelijk wat bepantsering en ook redelijk bewegingsvrijheid.

Elke Titan heeft zoals elke soldaat ook een aantal perks om zicht te verweren zo kan je een aantal raketten op je vijanden sturen of met een magnetisch schild kan je al de raketten en kogels die je tegenstander op je afstuurt tegenhouden en deze direct teug sturen naar de zender waar het vandaan kwam.

Graphics :

De graphics van Titanfall zijn adembenemend met al de nodige details dat je maar wilt zo zien je de 40mm kanon kogels van een Titan rond je oren vielen wanneer deze naar je schiet. De vele vuurgevechten zijn spectaculair en je het is precies of je zit er zelf in.

TitanfallGraphics_040914_1280_medium

Ook kan je deze game op 3D zetten want het nog spectaculairder maakt en de kogels deze keer echt tot je ze zie vliegen dat je bijna van je stoel uit zelf ga weg duiken.

Besluit :

EA heeft er een goede game van Titanfall gemaakt met iets vernieuwend te brengen op de markt dat dit keer uitsluitend is voor online te kunnen spelen tegen andere mensen of samen met je vrienden.

Ook het nieuwe type shooter valt bij ons wel in de smaakt voor langs muren te kennen lopen en de nodige Titans die we kunnen oproepen om het leven van de vijand zuur te maken. Kortom een voor deze geweldige game een wel verdiende

8.9/10.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights