Bluray Review : The Machine

Man VS machine, of beter gezegd Man in The Machine …ok dit geval woman.

Met de huidige trend door Hollywood van Cyborg-achtigen zou je denken dat na een reeks aan Zombie games, films en series  nu ook de cyborgs aan de beurt zijn.

Robocop krijgt een reboot , zeer geslaagd trouwens.

Terminator franchise word ook heropgestart met zelfs Timelord MattDoctor WhoSmith in de hoofdrol.

 

The Machine verteld het bekende verhaal van de “Ghost In The Machine” vertelsels.

hardware met een ziel , een menselijke aspect en de vermogen om emoties te snappen.

Of had China hier al ervaring mee ? 😉

Verhaal :

In de nabije toekomst ligt het westen verwikkeld in een koude oorlog met China.

Vincent McCarthy staat aan het hoofd van een onderzoeksteam die slachtoffers gebruikt als experiment.

Als computer ontwerper probeert hij slachtoffers te redden via implantaat, met tijdelijk succes.

0

Tijdelijk, aangezien de slachtoffers na een tijd stoppen met praten, of in brabbeltaal communiceren…of ze worden agressief.

Volgels McCarthy lig de oplossing is machine en menselijke kennis te laten samenwerken : een hogere vorm van Artificiële Intelligentie.

Verschillende prototypes passeren de Turingtest en geen enkele weet te slagen, tot er tijdens de audities voor een subsidie een opmerkelijke kandidaat de revenu passeert.

Ava , gespeeld door Caity Lotz die voor de vele fans bekend is uit Arrow Season 2 ,is een programmeur die direct de Interesse van Vincent weet te vatten.

Wanneer zij in de val word gelokt en om het leven word gebracht, beslist Vincent in zijn poging haar te redden , dat zij  zijn onderwerp van het experiment word…

machine

Zij word zijn machine.

Caity-Lotz-The-Machine

Cast :

In een cast waarvan  1 naam uitblinkt dankzij haar rol in Arrow, brengen enkele acteurs waarvan de naam niet overbekend is een nogal ietwat stroeve rol.

Naar gelang de film vordert valt dit wel mee, al is de vreemde manier van “The Machine” haar spreken wat vreemd om te wennen.

De typische Britse omgeving van Wales was een aangename verandering in plaats van de traditionele China en Amerika en regisseur Caradog wist op een grimmige manier deze vertaling van script naar het scherm te brengen.

The Machine: full of ideas.

Caity Lotz geeft zelfs in bepaalde scenes de alom gekende vechtstijl van zich weer die Arrow fans herkennen.

Niet te verbazen als je weet dat ze alle stunts en actie scenes zelf uitvoert gezien ze ervaren is  in gevechtskunsten.

Conclusie :

Voor een niet commerciële film zit de gedachtegang over machines met een bewustzijn best diep, The Machine is dan ook een film waar je achteraf dient dieper bij na te denken : “ Wat als Machines kunnen voelen ? Zouden ze tegen ons keren ? Nemen we Machines niet teveel vanzelfsprekend zonder een woordje dank ?

Battlestar Galactica, Robocop , Terminator , Universal Soldier , zelfs Data uit star trek … fictie word echt, stapje per stapje meer realiteit.

Tegenwoordig bestaan er al cyber implantaten om verloren ledematen te vervangen, die reageren op hersengolven.

Het onderwerp In The Machine lig een stuk zwaarder dan de meeste films or romans, en dan is er nog binnenkort Transcendence die zoals in Lawnmower Man het verhaal vertelt over mens, die zijn geest naar  digitaal over weet te brengen.

Toegeven dat The Machine een film is die sommigen niet direct zal weten te vatten, maar toch als een kleverige brei aan zich blijft hechten.

Stof tot nadenken levert dan ook een filmscore van

7,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights