Bluray Review : 300 – Rise Of An Empire

“This Is Spartaaaaa !!”

vermoedelijk één van de bekendste slogans van de recente tijd in onze popcultuur, samen met tal van (zelfverzonnen) varianten of gelegenheden waar deze catchphrase bij naar boven word gehaald.

Problem_Solved_HoodieToen ik recentelijk op reis was , bleek zelfs dat de  300 franchise deels ingeburgerd was bij tal aan verwijzingen aan lokale souvenirshops.

300 was dan ook uitstekend als boost aan de Toerisme in Kreta, zeker in gebieden als Knossos de gebieden met ruïnes.caution-sparta-tshirt

300 verscheen dan in 2007 in de zalen, toch blijft zijn typische stijl die Zack Snyders ons bracht uniek en trouw aan de gelijknamige strip van Frank Miller (u kent hem wel nog van Sin City ? )

Lucky 7 dacht hij want  7 jaar later in  2014 verscheen dan het vervolg op 300 die terug gebaseerd was op de werken van Frank Miller.

Verhaal :

300 : Rise Of An Empire speelt zich Voor , Tijdens & Na de gebeurtenissen van  300.

Als een aparte leidraad loopt deze parallel naast de gebeurtenissen van  300.

Deze keer geen leger die voor zichzelf opkomt, maar een gevecht voor een grotere doel zoals een United Greece en een democratie.

Themistokles is aanvoerder van het Griekse leger, als Militaire politicus komt hij op voor zijn land op diplomatieke manier.

300-rise-of-an-empire-workout

Hij verkiest liever voor een goed gesprek dan zich in de strijd te storten, maar bereid zich toch voor op het ergste.

Een volledige andere aanpak dan King Leonidas dus uit het eerste deel.

De wraakzuchtige commandant  Artemisia van de Perzische vloot geeft alvast de mannelijke fans (zijn er dan nog andere ?) een verademing.

EW-300-rise-of-an-empire-banner

Met een “over lijken gaan”-attitude laat ze niemand gespaard , dus een kopje meer of minder er vanaf zal ze niet van wakker liggen.

Cast :

  • Eva green geeft de sensualiteit en de wraakneiging waar aan haar personage
  • Sulivan Stapleton speelt de tactische Themistokles

Cinematografie :

sequelen als pretbederver, zo vaak al is het een bekende begrip geworden dat een vervolg oftewel erop of eronder is.

Rise Of An Empire doet het goed ! Toegeven dat het een andere richting is en het gevecht zich op de zee afspeelt , maar de nodige bloedverlies, gewonden en doden blijven nog sterk in de hoogte aanwezig staan.

481345

Heel veel 3D effecten en een testosteron bomgehalte aan actie , Met recht en reden is 300 : Rise Of An Empire een waardig opvolger van het eerste deel.

Verwacht geen Cathy slagzinnen , maar een sterke dosis aan mannenmacho-gehalte gaande van gevechten, stomende seksscènes en veel meer.

300_rise_of_an_empire_still_a_l

Zeker de openingsscène liet een sterke indruk op ons, waarin Themistokles het gevecht aangaat met een leger Perzen die in mootjes worden gehakt.

Conclusie :

Het is een klein beetje een herhaling : zelfde setting, omstandigheden, en een andere kijk op het gevecht.

Het is een keerzijde van de munt, een andere perspectief , waar in 300 King Leonidas het gevecht aanging head on met de Perzen, gaat in 300: Rise Of An Empire Themistokles een andere aanpak hanteren : dat van de verbale methode.

Gezien de tijdperk van de oorlog & gevechten tussen Thermopylae en Artemisium nog veel stof bevatten om over te schrijven (regisseren ) spreekt het voor zich dat hier ongetwijfeld een  vervolg staat aan te komen met voldoende stof aan overvloed om het universum van  300 verder uit te breiden.

Filmscore : 9,8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights