Review : Enemy Front

Toegeven dat ik niet de beste speler ben in Shooters, maar destemin ze daarom niet minder graag speel als iedereen anders.

De allereerste Call Of Duty’s blijven alvast me favoriet met een scenery in de 2de wereld oorlog zonder al de high tech prulletjes.

Enemy Front neemt je terug naar de tijd van de Wereldoorlog in een old skool shooter zonder de overdreven toeters en bellen.

 

 

Verhaal:

Robert Hawkins (niet relateert aan “deHawkins) is een man die op het hoogtepunt staat van de 2de wereldoorlog.

Hij bevind zich achter de vuurlijn tussen tal van nazi’s en krijgt de belangrijke keuzes in zijn leven , betreffend met zijn aanpak in overleving :

  • Op de man af
  • Tactisch
  • Saboteren
  • Of gewoon bruut geweld.

Natuurlijk heeft elke actie een reactie.

Grafisch:

Niet zeker wat ik moet zeggen over het grafische gedeelte van Enemy Front,

Ik zei al dat de game ons terug nam naar de allereerste shooter games van begin jaren Xbox 360.

Per momenten krijg ik ook het gevoel alsof de grafics ook van die tijd afkomstig zijn? Misschien is het omdat de actie te snel gaat dat de gezichten van de tegenstander zo wazig overkomen.. of misschien is het werkelijk zo…

EF_E3_screen_9

Wat wel opvalt is een overvloed aan kleuren, iets die ervoor zorgt dat Enemy Front niet overdreven uit de hoek komt.

Hoe langer we bij stil staan, hoe meer we ons wanen in een previeus Gen console.. was er geen cryengine aanwezig ?

Missies:

Enemy front richt zich meer op  het singleplayer gevoel, er is ook een multiplayer aanwezig maar het is leuk om te zien dat deze single plater ervaring niet werd verwaarloost.

Een zware Dishonored gevoel in een zeer vermakelijke game, Nazi’s knallen is cool ! Everything Is Awsome ! (sorry , wrong game ! )

2428093-screen14_3

Geen lineaire rollercoaster feeling, en een vrij gebied om rond te lopen terwijl de nazi’s jou als favoriete target bestempelen

Je kiest dus welke richting je uitgaat door de tegenstander te besluipen, of gewoon deze in koelbloedige actie af te maken… of speel je het tactisch en snipe je hem neer vanop een veilige afstand? Of kies je liever om een schot te lossen en te rennen voor je leven terwijl alle nazi’s in de buurt op je af stormen ?

De keuze is aan jou ! Maar de meest veilige manier is sluipen met een zware dishonored gevoel.

Moeilijkheid:

Enemy Front legt de lat even hoog als andere shooters, wanneer er met meerdere op je worden geschoten en daar sta je dan met een verouderde wapen.. dan mag je eigenlijk al zeker zijn : “Your Screwed !”

Daarnaast is er een te grote aantal aan framerates die onstabiel zijn en vaak haperen, die dan ook nog eens je de nek om doen.

Checkpoints ? nog niet direct tegen gekomen gezien we te weinig munitie hebben om ons te verdedigen of net een slechte gun hebben gekozen…dus terug naar punt A dan maar !

En dan is er nog het feit dat sommige tegenstanders glitch vertonen wanneer ze door de muur komen gelopen alsof ze “freaking” Casper zijn (minus “the friendly Ghost gedoe!)

Multiplayer :

Wanneer het dan even hoog zit kunnen we genieten van een zalige multiplayer met een keuze uit … 4 mappen ?

This better not be a DLC rip-off , maar de multiplayer werd dus behandeld als een snelle extra die niet echt nodig was?

Onverzorgd en onafgewerkt. Spijtig …

Conclusie :

Lowbudget game die veel kon betekenen,

Glitch in de framerate, onafgewerkt en prehistorisch gevoel..

En dan denk je dat de multiplayer met vrienden het goed maakt, en krijg je daar amper waar voor je geld..

Dit is een moment waarop we weer zware teleurstelling meemaken, maar toch even we kunnen genieten van die tijd van de 2de wereldoorlog.

Score : 3,9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights