Review : Forza Motorsport 4

Game news Kinect Review Xbox 360 Xbox Live

Forza Motorsport 4, het langverwachte vervolg op deel 3 is 1 van de betere race games van het afgelopen jaar, sterkers zelfs, we durven zelf zeggen de race game van het moment!
Forza Motorsport 4 staat weer bol van de hoogstaande High End Grafics in al zijn realisme, je waant het als het ware alsof je echt in de Alpen aan het racen bent.
De game staat vol met maar liefst meer dan 450 gelicenseerde wagens van Audi tot Z (onze wagenkennis kon ons geen wagenmerk bezorgen die met een Z begon ).
In de Solo play kan je al direct met de game bekend worden, zo kan je in de eerste plaats je eerste wagen kiezen, en vervolgens meer wagens unlocken van E tot A klasse, alsook meerdere tracks dankzij de World Tour mode.
Geleidelijk aan kun je dankzij je verdiende centjes van races ook je wagen volledig upgraden en costumizen van velgen, tot spoilers, lampen, motor noem maar op, de costumizen tool is zo sterk dat zelfs bij het kiezen van de kleur van je wagen, de verf er behoorlijk realistisch uitziet.
Wij kunnen geen game herinneren waarin de grafics en realisme van de game zo hoog lag.
Uniek is ook het veilingsysteem, zo kan je verdiende virtuele geld inzetten en bieden op wagens die andere spelers hebben gecostumized en te koop zetten, dit kan snel oplopen als spelers blijven tegen elkaar opbieden voor die ene super vette wagen: of zoals Astrid zegt: ”Pimped Out Chromed Pussy Wagen”.

Op uitnodiging van Microsoft Xbox Belgium mochten we al een eerste smaakje proeven in alle stijl in Utopolis, Mechelen in de VIP ruimte voor een hands on van Forza Motorsport 4,

We kregen meteen ook een Wireless Wheel in onze handen geduwd en mochten als eersten voordat de consument de game kon ervaren het gevoel meemaken van brandende rubber op een hete tarmac race baan,

de wireless weel reageert zodanig perfect dat het nogmaals het race gevoel verviervuldigvoudigd in combinatie met een 5.1 surround soundtrack op de achtergrond waardoor we ons op de race track van Francorchamps / Zolder voelden.
Wie natuurlijk geen Wireless Wheel heeft is er niet aan voor de moeite, als je Kinect bezit.
De game geeft dankzij kinect ondersteuning toch dat waardige race gevoel zodat je kunt gebaren dat je een stuur vasthoudt, en dankzij “Head Tracking” –technologie kan je zelfs in je wagen via cockpitview in de wagen rondkijken naar links of rechts en via spraakherkenning (in Engels weliswaar) de game aansturen via je menu’s.

Via de Leaderboard kun je vervolgens je concurrentie bekijken in je vriendenlijst en proberen hun track time te verbreken, iets die niet altijd bepaald gemakkelijk verloopt als je tegenstander net over een betere wagen en rijkunsten bezit.
Forza Motorsport is wat ons betreft een visueel praaltje, een pracht van een game en blinkt uit van de technologische snufjes, met hoogstaande realistische game Play beelden. Wij vroegen ons enkel af als er ooit een deel 5 uitkomt, hoe ze deel 4 gaan kunnen overtreffen?

Geef een reactie