Review: Dead Island X360

Game news PC PS3 Review Xbox 360

Dead Island is een first person Zombie-moordende overlevings game. De game volgt 1 van de door jou gekozen personages, elk met zijn/haar eigen achtergrondverhaal, specialiteit en eigenschappen.

Je word wakker na een nachtje waarin je te diep in het glas hebt gekeken, in een verlaten hotel.
Je gaat dan ook onmiddellijk op zoek naar andere mensen. 

Na een tijdje zoeken ontmoet je andere overlevenden en begin je aan je lange reis aan Quests terwijl je jezelf verdiept in waar de game echt om gaat. Voor velen liet deze zich niet op zich wachten

Met de diverse tegenslagen die de game telkens uitstelde tot zelf de dag van de release : zoals de verkeerde versie die per ongeluk op STEAM werd geupload tot de save game bug waardoor velen de game verlieten kunnen we toch zeggen dat wie toch het geduld had voor deze updates een totaal verschillende mening heeft over de game, en deze echt een prachtig game zal vinden

Waarom het aankopen waard :

  • de “gore”  scenes zoals we deze noemen (bloederige en gruwelijke scenes) zijn spectaculair,een “slow motion”-long range onthoofding met een electrische Machete is als het ware de meest ongelofelijke ervaring die je ooit zal gezien hebben
  • Gigantische schatkamer aan Quests zodat je van het eiland kan genieten en voluit kan verkennen.
  • Uitstekende Co-op multiplayer die je toelaat om met 3 andere personen samen in het verhaal te kruipen.

Gameplay

De gameplay is identiek aan de standaard first person shooter. Als je al Fallout 3 of Fallout New Vegas hebt gespeeld,  dan ben je al direct bekend met de controlesysteem. De wapens werken vlot, vloeiend en hakken alle ledematen af van de ondoden die je maar kan tegenkomen waardoor je flink wat munitie bespaard.

Dit brengt ons tot onze eerste hindernis die we mochten meemaken tijdens het doorlopen van elke personage.
Er werd ons altijd al verteld dat je bij een ontmoeting, een zombie enkel kan afslachten door hun hoofd af te hakken of met een kogel door het hoofd.

Dead Island maakt hier een uitzondering op de regel: een kogel door het hoofd is vaak een genadeslag maar niet altijd. Hierdoor worden vuurwapens waardeloos in vergelijking met een stomp wapen of een hakmes, bijl of dergelijke snijvoorwerpen die je om de haverklap verzameld en opwaardeerd.

Moelijkheid (hoe moeilijk is het spel nu eigenlijk…?)
Het eerste aspect dat de moeilijkheid bepaald is het overleven. Je bent altijd in de minderheid, hoe verder in de game, hoe meer zombies tevoorschijn komen en meestal zijn je wapens niet sterk genoeg om een zombie met één hit te doden. Toch kan je, mits een beetje geduld, geweldige wapens ontwikkelen die dan op hun beurt een beetje meer evenwicht brengen in het spel. 

Als echter de moeilijkheid te hard blijkt te zijn, kun je steeds een ​​vriend uitnodigen, of een willekeurige speler online vinden. Dit komt omdat het spel is gebouwd voor co-op, wat betekent dat elk van de personages met hun unieke vaardigheden elkaar aanvullen en dit maakt het worstelen door de eindeloze stroom van geïnfecteerden toch net ietsje gemakkelijker. 

In alle eerlijkheid echter zal je waarschijnlijk in staat zijn om het hele spel solo te doen, zolang je behoudend speelt en niet probeert alles wat je tegenkomt te doden. 

Graphics
De graphics zijn eigenlijk heel goed, de schaduw is juist en de geïnfecteerden die jouw weg opkomen zien er verschrikkelijk uit. Bij het verlaten van je hotel wordt je onmiddellijk overdonderd door een mooi landschap dat gedomineerd wordt door zand en zee. Over een adembenemende introductie gesproken…

Deze landschappen komen heel het spel voor, van het zonnige strand tot de sombere sfeer in laboratoria. In elk geval, de dynamische schaduwen brengen meer leven in de scenes dan bij de meeste NPCs.

Geluid
Elk horror-spel heeft zijn eigen mooie soundtrack, anders doet het het bloed niet genoeg stollen, laat het je haar niet rechtop staan. Dus is het een goede zaak dat Dead Island een brede waaier van geluideffecten en muziek bezit om de beleving in het spel zo intens mogelijk te maken.

Multiplayer
Het multiplayer gedeelte wordt volledig besteed aan het co-op spelen. Zij aan zij, met een vriend of een andere speler online, wandel je door het verhaal. Technisch gezien kun je de game helemaal alleen spelen, hoewel we u dit zeker niet zouden aanraden. Het spel wordt namelijk nog beter met een partner in het spel…

Duur van het spel
Eigenlijk kan je het spel een hele lange tijd spelen, met meerdere quests die je moet uitvoeren en 4 verschillende personages die je moet levelen, is er zeker meer dan genoeg te doen. 

Tot slot
Dead Island was een geweldig spel, we hebben er zeker van genoten. Hoewel we toch nog het gevoel hadden dat het spel nog een beetje tuning kan gebruiken. The grote aspecten van het spel werkten mooi samen, wapens brachten mooie schade toe. 

Wij zouden zeker aanraden Dead Island aan te kopen, zeker nu de prijs gezakt is tot een prijs waarvan wij denken dat die een goede verhouding heeft tot de kwaliteit van het spel.
Dit spel krijgt van ons dan ook een mooie 8,5/10.

Geef een reactie