(P)review Ant-Man

In het Marvel Cinematic Universe hebben we ondertussen al van een aantal comics kunnen genieten. Deze keer is het de beurt aan een van de oprichters van de Avengers, namelijk Ant-Man

De comic fans onder ons kennen Ant-Man al langer. Als lid en mede oprichter van The Avengers kon het dus niet lang meer duren voor Ant-Man zijn eigen film kreeg.

 

Ergens begin april 2006 werd er met het project gestart. Edgar Wright werd ingehuurd om samen met Joe Cornish het script voor de film te schrijven.

In 2011 hadden Wright en Cornish de scripts klaar en de eerste test shots werden in 2012 genomen. Ergens in 2014 verliet Edgar Wright het project en werd hij vervangen door Peyton Reed. De film zelf komt vanaf 15 juli 2015 bij ons in de bioscoop.

Het verhaal

Het verhaal start waneer Scott Lang de gevangenis verlaat.

Hij zat er een poosje opgesloten voor een diefstal.

Hij stal geld van de rijken en gaf het terug … een beetje een Robin Hood figuur dus. Maar die tijd is voorbij, hij wil zijn leven beteren. Hij zweert de misdaad af, zoekt een job, …

Marvel's Ant-Man..Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd)..Photo Credit: Zade Rosenthal..? Marvel 2014

Als ex gedetineerde lukt dat echter niet zo goed. Vrienden van vrienden kregen een fantastische tip, en dus besluiten ze een laatste diefstal te plegen.

Tot hun grote spijt vinden ze echter geen buit enkel een pak …

ANT-MAN - 2015 FILM STILL - Photo Credit: Marvel  © Marvel 2014  ©Marvel 2015

Het pak heeft blijkbaar de unieke kracht om ervoor te zorgen dat je zo klein wordt als een mier (Ant-Man).

Het pak behoort toe aan Hank Pym (Michael Douglas).

Pym probeert koste wat kost zijn leerling ervan te weerhouden het Ant-Man pak te verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. En laat hij nu net daarvoor Scott Lang en het Ant-Man pak nodig hebben.

Ant-Man-5

Wat volgt zijn natuurlijk spectaculaire actie scenes in macro formaat.

De uitwerking

De uitwerking van de film is goed, al vonden we hem soms wat langdradig.

Niet dat de actie en vecht scenes slecht waren of zo, in tegendeel. De actie en vecht scenes van Ant-Man in mier formaat zijn beeldig. Het lijkt wel alsof je de wereld door een microscoop ziet en alles uitvergroot wordt. En toch vonden we dat er iets te weinig van die scenes in verwerkt zaten.

De passages tussen de spannende macro-scenes waren wat lang.

Naast actie zit er natuurlijk ook een dosis humor verwerkt in de film. Een grappige The Avengers insider quite komt hier en daar ook mooi van pas. Al zullen de mensen die The Avengers niet op de voet volgen de grappen soms niet zien.

Ant-Man moet het hebben van zijn kleinschaligheid, en dus is het moeilijk om te zeggen dat we eerder grootschalige actie verwachten. Maar de actie mocht wat dieper uitgewerkt worden en gerust wat meer in beeld komen.

Onze mening

Ant-Man is zeker geen slechte film, totaal niet! Maar persoonlijk had ik er wel iets meer van verwacht. De actie in mierenformaat van Ant-Man is mooi uitgewerkt, maar mocht wel iets meer aan bod komen.

ee

Een actie-komedie dus waarbij de actie net iets te weinig is en de grappen niet voor iedereen even grappig zijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights