Film review: “Vice”

Na de beknopte versie gelezen te hebben waarover de film gaat, waren mijn verwachtingen erg hoog. Vooral door de gerenommeerde acteur Bruce Willis en het feit dat ik al heel wat goede sciencefiction films heb gezien. Ik ben nogal kritisch op dit vlak en  had de lat dus erg hoog gelegd…

Helaas werd niet voldaan aan mijn verwachtingen!

 

Verhaal:

Julian Michaels (Bruce Willis) heeft een ongelimiteerd “resort” gecreëerd waar geen regels zijn, waar alles kan en mag. Verkrachting, moord en alles waar je zin in hebt kan je er gewoon doen zonder dat er consequenties aan verbonden zijn.

De bewoners in dit resort zijn “kunstmatige mensen”. Deze zijn zo geprogrammeerd dat ze op het eind van de dag simpelweg gereset worden en alles vergeten zodat ze de volgende dag gewoon alles opnieuw herbeleven zoals dit voor hen de eerste keer zou zijn.

126817_ori

Op een avond worden Kelly en haar beste vriendin op een nogal brutale manier vermoord. Omdat dit ‘normaal’ is in deze wereld lappen haar makers haar terug op en resetten aldus haar geheugen. Dit loopt niet van een leien dakje want de volgende dag krijgt Kelly flashbacks en kan ze zich alles herinneren…

Cinematografie :

Special effects zijn er niet. Het concept is goed maar niet vernieuwend genoeg, er zijn precies meerdere elementen terug te vinden uit andere films.

Er zat veel meer potentieel in.  Op het einde van de film proberen ze de mensen te ’triggeren’ met een onverwacht einde, maar dat maakt helemaal niets uit. Het houdt geen steek! Het deed mij alvast helemaal niets!

Cast :

De grootste teleurstelling voor mij persoonlijk was Bruce Willis zelf!

maxresdefault

Hij heeft precies het punt bereikt in zijn carrière waar hij alles doet voor geld! Zijn acteren komt over als iets dat hij moet doen maar eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Dit zijn we dan ook niet gewoon van hem! De prestaties van de andere acteurs zijn goed maar niet overweldigend.

Conclusie:

De film maakt een goede start, het maakt de kijker nieuwsgierig naar die ongelimiteerde wereld. Je krijgt veel achtergrondinformatie te zien maar daar blijft het bij, je blijft op je honger zitten. Er komt geen schot in de zaak.

Ik zou deze film dan ook niet categoriseren onder de groep sciencefiction, eerder onder actie, hoewel dit ook niet echt van toepassing is. Ik kan hieruit enkel voor mezelf concluderen dat deze film geen hoogvlieger is.

Score: 5/10

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights