Review film: “Maggie”

Alvorens deze film te bekijken, heb ik de officiële trailer ervan bekeken. De cover van de film sprak me meteen aan omdat de hoofdpersonages erop afgebeeld staan, namelijk Arnold Schwarzenegger en Abigal Breslin. Ook door de donkere, sombere kleuren die gebruikt werden om het verhaal wat mysterieus te laten lijken, trok mijn aandacht. Mijn nieuwsgierigheid nam dus de bovenhand en zette me aan tot het bekijken van deze film.

 

Verhaal:

In het Middenwesten van de VS wordt een stad geteisterd door een virus waarbij de geïnfecteerde verandert in een zombie. Maggie is hiervan slachtoffer (gebeten in haar arm) en wordt opgenomen in een ziekenhuis. Omdat ze weet dat dit zeer besmettelijk is en zelf ook na verloop van tijd zal veranderen in een zombie laat ze haar vader weten dat hij niet moet zoeken naar haar en dat ze van hem houdt…

Uiteraard laat haar vader het daar niet bij en gaat hij toch op zoek naar zijn dochter, en met succes! Hij krijgt toestemming van het ziekenhuis om haar mee te nemen naar huis. Geleidelijk aan veranderen er heel opmerkelijke dingen.

maggie-clip-abigail-breslin

De kleur van haar ogen vervaagt,  ze heeft geen eetlust meer (tenminste als het gaat  om ‘gewone’ voeding), de wonde aan haar arm wordt steeds groter en donkerder en het virus uit zich nu ook op andere delen van haar lichaam. Omdat de situatie stilaan maar zeker verergert, neemt Wade de beslissing om zijn dochter mee te nemen naar de dokter. Die weet hem te vertellen dat wanneer Maggie haar toestand escaleert, hij drie opties heeft:

1. hij brengt haar binnen in quarantaine, waar ze een “cocktail” krijgt en langzaam maar pijnlijk sterft

2. hij laat haar de cocktail thuis drinken zodat ze kan sterven in huiselijke sfeer

3. hij moet haar zo snel mogelijk neerschieten…

Film omkadering:

De film komt best wel traag op gang waarbij er misschien meerdere momenten zullen zijn waarop men zal twijfelen om hem verder te bekijken. De speelduur is ongeveer 95 minuten maar het zou heel gemakkelijk in 30 minuten gekund hebben.

Veel scènes worden gespeeld op dezelfde soort plaats, tenminste daar lijkt het op. De weinige zombies die er te zien zijn, zijn helaas niet spectaculair te noemen. Ik twijfel er sterk aan of alle kinderen er bang van zouden zijn! Ik bedoel hiermee dat ze beter uitgewerkt konden zijn, betere make-up, meer bloed, meer geluid, meer zombies bijeen…

Ondanks enkele mooie, emotionele scènes, zit er ook een humoristische scène in die ik wel kon appreciëren! Zo wordt er een stukje gespeeld aan tafel, in huiselijke sfeer waarbij de kookkunsten van de stiefmoeder op de proef worden gesteld. De wortelen smaken blijkbaar niet zo goed… het gezicht van Arnold spreekt boekdelen! Dit geeft een leuke twist aan het verhaal en neemt de kijker even mee naar situaties die vergelijkbaar zijn in ons echte leven, waar het goed is om even alle zorgen en pijn weg te lachen!

20150919_19481520150919_194759

 

Cast:

De rol van Wade wordt gespeeld door de bekende acteur Arnold Schwarzenegger. Hij is landbouwer en woont in een alleenstaand huis op een groot stuk land. Hij steekt zijn eigen velden in brand om er op deze manier zeker van te zijn dat het besmettelijk virus niet verder rond gespreid kan worden. Dit is zo een film waar het gevoelig kantje van hem naar boven komt. Zijn acteerprestatie vind ik dan ook uitermate uitstekend! Hij komt heel oprecht en warm over waardoor ik toch bij enkele scènes even heb moeten slikken.

De rol van Maggie wordt gespeeld door Abigail Breslin (deze actrice is bekend van onder andere ‘My sister’s keeper’ en ‘Little Miss Sunshine’). In de film is haar biologische moeder overleden maar heeft ze een stiefmoeder Caroline en een jongere broer en zus. Zij spelen niet lang mee want worden naar een tante gebracht in een andere stad om hun veiligheid te garanderen.  Over haar acteerprestatie wil ik het ook even hebben. Voor deze zeer jonge actrice (19) is dit een prachtige prestatie! Ze heeft een zeer groot empatisch vermogen waardoor ze dus perfect weet hoe ze zich moet inleven in de situatie. Ze heeft het niet enkel ingestudeerd, haar gevoel zit erin en dat is nu net wat voor mij belangrijk is als het aankomt op het beoordelen van iemand zijn prestatie! Er staat haar alvast nog een mooie carrière te wachten!

Conclusie:

Ik raad deze film enkel aan indien je ervan houdt om de karakters te zien evolueren in het verhaal. Dus niet als je louter geïnteresseerd bent in het zombie gebeuren want dan kan ik je alvast vertellen dat je enorm teleurgesteld zult zijn. Dit kun je bijvoorbeeld niet vergelijken met ‘Zombieland’ of ‘Walking Dead’ waar de woorden zombie en actie centraal staan! Ik vond de film persoonlijk iets te langdradig,  en te weinig actie. Ik categoriseer deze gewoon onder de groep drama en ik zou haast ook familiefilm durven zeggen.

Score:

6/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights