Review : Disney Universe

Lang geleden dat we nog eens een goed platform adventure game hebben gespeeld voor jong en oud,

Disney Universe is de geschikte game voor zowel kids als ouders,

Jou personage verkleed als een Disney personage, gaande van Jack Sparrow, Simba uit de Lion King, tot de recente Tron begeeft zich achter de schermen in een nieuw themapark genaamd Disney Universe, enkel een kwaadwillig computervirus heeft de computergestuurde werknemers over genomen en deze tegen de bezoekers opgezet.

Elke personage is volledig upgradebaar dankzij de verdiende sterren die je in de game terugvind, meer upgrades betekenen snellere prestaties en meer kracht.

Jou taak is om de bezoekers te redden, bevrijden en het pretpark terug virusvrij te krijgen

 

 

 

Elke niveau is opgedeeld in een bekende wereld gebaseerd op een Disney Pixar film

  • The Lion King
  • Aladdin,
  • Alice in Wonderland,
  • Wall-E,
  • Monsters, Inc.
  • Pirates of the Caribbean.

Elke wereld bestaan uit 3 secties, deze zijn dan weer telkens in 3 levens verdeeld,

Wie de rekensom doet komt dan aan 36 ongelooflijke prachtige niveaus

Ook kunnen we je meedelen dat op grafisch vlak de game op en top Disney-feeling geeft, van de kleurrijke en mooie omgevingen tot de filmsfeer die je overal terug vind.

In de Lion King niveau maak je kennis met het grimmige olifantenkerkhof terwijl de Hyena’s interactief met de spelomgeving samenwerken

Alsook de wereld van Aladdin liet ons sterk onder de indruk, we herinneren nog de SNES versie van de game Aladdin waarin je niet enkel door een lavastroom achtervolgd werd, maar ook uit de Grot der wonderen diende te ontsnappen,

Deze vind je uiteraard in Disney universe ook terug, in alle pracht en praal

De game geeft een perfecte afwisseling tussen actie, avontuur, humor en natuurlijk is er ook het nodige verzamelwerk te doen.

Elke niveau heeft zijn nodige schatten, deze om extra’s te unlocken, zoals biografieën over bepaalde wezens in het niveau en concepttekeningen, die je allemaal later terug kunt kijken.

Het leuke hierbij is dat de schatten per wereld verschillen van uiterlijk,

Zo zoek je bv in de wereld van Wall-E naar hamburgers met een beker cola,

Terwijl in de Aladdin wereld deze schatten een andere vorm hebben, meer bepaald grote, rode juwelen.

Een grote gelijkenis in Disney Universe vinden we terug in games als de Lego games, waarin je voorwerpen stuk slaat om munten te verzamelen, en vaak voorwerpen dient te bouwen om verder te geraken in de game, het sleutelwoord in Disney universe is overduidelijk: “Interactive”

Zoals we al eerder al vertelden is de game overvol van de humor, tegenstaanders vliegen letterlijk tegen je scherm in het rond en ook al blijven de besturing van de game heel simpel, geen nodige combo’s om toetsencombinaties.

De game ligt dan ook vol van belangrijke en nuttige upgrades zodat je tijdelijke wapens in je bezit krijgt om even het veld kaal te maaien van al die tegenstanders, zal je ze eletrocuteren of gewoon met een laserpistool neerknallen ?Of liever met bokshandschoenen neer meppen?

Elke upgrade is origineel op zijn eigen manier, en we raden je aan deze zeker niet te laten liggen.

Wie los daarvan nog wat ontspanning wil vind een tal van minigames terug die je kunt activeren door middel van een arcade kast die je tegenkomt te activeren.

Disney Universe is zoals we al al zeiden een ware aanrader, en bied je de mogelijkheid om beide online of online tot 4 personen te laten spelen,

Leuk hieraan is dan ook als er iemand in aanraking komt met een vloek, dat je deze kan doorgeven aan de andere spelers waardoor er toch wel heel vreemde dingen gaan gebeuren zoals veranderen in een kip, je hoofd die veranderd in een hamburger die dolgraag wil opgepeuzeld worden door een gigantische speelgoed gebit, of de omgekeerde besturing, waarbij je een doos over je hoofd krijgt en al je controles zijn het tegenovergestelde, link word rechts en recht word links, boven word beneden en natuurlijk omgekeerd ook.

Disney universe is nu al beschikbaar voor Xbox 360 & Playstation 3, wie nu al wil proeven van deze game kan op de Marketplace/PSN de demo downloaden

 Playr00m geeft in samenwerking met Disney Benelux 1x  Wii – Disney Universe en  5 x PS3 Disney Universe Junglebook DLC weg.

vertel ons als comment hieronder hou jou Disney Universe eruit ziet en voor welke prijs je speelt.

algemene wedstrijdvoorwaarden van toepassing

wedstrijd loopt tot 27 fe

2 thoughts on “Review : Disney Universe

  • suppermeid12
    23/02/2012 at 10:44

    ik ga voor de wii prijs

    ik zie disney univers er zo uit:
    de helden worden op geroepen voor een helden daad de wereld weer te veranderen zo als hij hoort door samen met de andere helden te strijden voor hun plaats!!!
    maar ze zijn op hun best in hun wereld die ze moeten redden.

  • suppermeid12
    23/02/2012 at 10:38

    ik speel voor de wii prijs

    mijn disney universe ziet er zo uit:de mijn ziet er uit als een zwarte disney wereld dat gered moet worden maar dat nu in de macht is van alle slechte disney figuuren en dus gaan alle disney helden op pad en redden keer op keer een deel van het land.en ze kunnen iedere keer een krachte winnen door de slechte disney figuur van dat deel te vernietegen en het land weer te doen schijnene.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights