Review : Arrow Season 3

Movie Review Spotligh

Arrow Season 3 gaat verder waar de 2de reeks ophield.

Nieuwe uitdagingen maken hun debuut en team Arrow zou wel eens voor een zeer bijzondere uitdaging kunnen staan.

Zeker als je de trillende woorden “Ra’s Al Ghul” hoort.

De volledige universum van DC hangt aan elkaar als een stevige machine, en vaak leiden we hier vanaf dat er ook een en zelfs mogelijk meerdere spin-off in de making is.

Zeker wanneer sinds Season 3 we een cross-over mogen verwachten tussen The Flash & Team Arrow.

AL dit levert een vaste universum waar veel avonturen aan te pas zullen komen en zo ook in de groeiende wereld van Arrow

Verhaal:

Ra’s Al Ghul is de grootste leermeester die Sara onder andere heeft getraind tot de Assassin die ze was.

Geen idee als dat tijdens of na de saga van Batman afspeelde, maar feit dat deze naam veel betekend zegt genoeg.

b369008f-c737-4389-a941-33b9b2714183

Olivier Queen leeft nog altijd met schuldgevoel na de dood van zijn moeder en zusterlief Thea is spoorloos verdwenen om een betere leven te starten nu ze Olivier Queen’s geheim ook kent.AR303a_0383b_f34265d2

Olivier zelf laat het er niet bij en traceert zijn zus.

Ra’s Al Ghul wil de killer van Sara zoeken en schakelt daarom zijn assassins in.

Door een niet zo dode Malcom komen team Arrow te weten dat Theo als hoofdverdachte word aanschouwen en dat Ra’s leger haar voor hun meester willen brengen.

AR315B_0208b_2278a5b7

Olivier neemt de schuld op zich en daagt de meester uit tot een duel, waar tegen het mid finale toch een verrassende einde tevoren komt.

Vanaf dit punt word de Olivier Queen zoals we kennen ook als een herboren mens nog harder en sterker waardoor we weer een stap dichter bij de Green Arrow komen.

AR322A_0232b_45cd366b

Een noodzakelijke opoffering in zijn leven doet Olivier keuzes maken waar hij liever niet voor staat en een sterfgeval in de nauwe kring levert ook al niet echt bij aan het geluk van mister Queen.

Kan het nog erger ? Wat dacht je van Detective Lance die zijn klopjacht op The Arrow in overdrive zet en je weet al genoeg … Olivier heeft zijn nodige brok aan problemen en uitdagingen om op te lossen.

AR301a_0440b_167e0f68

Intussen sukkelt Roy ook met enkele dilemma’s na zijn Bad trip op de Mirakuru waarin hij gekweld word door nachtmerries van een zekere dood die hij op zijn geweten heeft …

En Thea ? Die heeft ook een verrassende geheim.

Cast :

AR308a_0179b_95192c7b

In de DC universum word constant linken met elkaar gemaakt:

AR308b_0158b_a8ff65d9Zo had de 2de seizoen een Backdoor pilot voor The Flash als een test, waarin er getest werd wat het publiek van Barry Allen zou vinden en een open einde/introductie naar de spin-off van The Flash die eraan .

Zo werd Grant Gustin in zijn rol als Barry Allen/The Flash ook “snel” een goeie vriend van Olivier Queen.

En natuurlijk ook in het 3de seizoen leren we een nieuwe personage in zijn DC rol kennen, tis te zeggen dat hij al eerder bekend was als een zeer bekende DC personage.

AR315C_0186b_efd6f4e9Niemand minder dan Brandon Routh die eerder de rol van Superman voor zijn rekening nam in “Superman Returns” mag dan ook verder zijn ding doen in de DC wereld als Ray Palmer en zijn alter Ego : The Atom.

Het is zo goed als zeker dat Warner Bros voor deze traditie koos net zoals in Smallville waar Annette O’Tool als de moeder van Clark Kent ook al bekend was uit de klassieke Superman films als Lois Lane, en natuurlijk Christopher Reeve als Professor Swan ook zijn link deelde in het Superman franchise als de Originele Superman.

Warner werkt deze link trouwens ook door in The Flash waar Barry Allen’s vader de originele The Flash was uit de (geflopte ?) 90’s serie met dezelfde naam.

Cross-Over:

In Season 3 en waar de belofte ligt van de makers zou dit elk jaar een traditie worden , Brengt Arrow een schitterende Cross-over waardoor je natuurlijk geneigd bent om beide reeksen te volgen als je in het verhaallijn mee wil zijn.

AR308b_0035b_336e27cf

Een schitterende strategie set waardoor de makers toch een klein beetje aandringen om de nieuwe serie een kans te geven.

AR317A_0370b_9d7903dcHoe anders word je verlieft op het universum ?

Enig probleem in ons landje is toch dat het nog even wachten is op de Bluray/DVD release van The Flash.

Nu Season 2 in USA van start is gegaan zou een release wel meer dan welkom zijn van het 1ste season.

Een kleine oplossing is het feit dat de gloednieuwe zender Fox binnenkort van start gaat in Benelux met The Flash

Warner Bros bouwt trouwens via Season 3 van de The Arrow ook op naar de overige personages zoals Maseo & tatsu’s origine.

Season One had deadshot, en nu met Tatsu’s verhaal erbij lijkt de droom van Suicide Squid dichter bij te komen.

AR312B_0137b_88e929ae

Maar Warner Bros trok hier aan de bel en de opbouw lijkt een beetje voor niets te zijn geweest… Warner koos er liever voor om The Suicide Squid als Film uit te brengen, dan als serie… Vermoedelijk komt er wel een Cross-over voor de nieuwe aangekondigde reeks van Legends Of Tomorrow.

Bonus :

Natuurlijk bevat de release weer tal aan leuke extra’s :

 • Second Skins : Creating The Uniforms Of Arrow :
  Met kostuum ontwerper Maya Mani krijg je toch een overzicht van de verschillende kleren die gemaakt werden gaande van Team Arrow, tot de volledige Ra’s Al Ghul kledinglijn van zijn leger
 • Nandia Parbat : Constructing The Villain’s Lair :
  Hier geeft de designer een rondleiding in zijn productieproces hoe deze “Hide Out” tot stand kwam.. allemaal door Richard Hudolin verklaard.
 • 2 x commentaar met Executive producer Marc Guggenheim en Wendy Mericle
 • Arrow At Comic-con 2014 :
  Het team geeft een sneak peak over komende season 3 nog voor deze werd gereleased.
 • The Man Beneath The Suit :
  The Atom’s eerste gevecht en een inzicht op Ray Palmer.
 • Gag reel :
  Leuke bloopers
 • Unaired Scenes :
  Enkele scenes die op de montagevloer zijn beland

Conclusie :

6103d9c2-0185-4997-8bda-7aefd8b5c4c2  Arrow Season 3 is vanaf 14 oktober verkrijg en bevat weer een ijzersterke plotlijn, spanning en suspens.

Het universum groeit alsmaar en als echte DC fan kan je niet anders dan verlangen naar de volgende puzzel die samenvloeit met de wereld van The Arrow.

Speedy , mogelijke verwijzingen uit het eerste Season naar 46cd96b3-17fa-42de-9bba-89d3a30c0d05Aquaman wanneer Barry vermelde dat hij research deed naar de man die met zeedieren kon praten, Tal aan cameo’s en een schitterende cross-over doen toch zeker je hart sneller pompen.

Origine verhalen zijn schitterend en na Smallville en recent Gotham, verlangen we dus naar ons meer te verdiepen in de wereld van The Arrow.

Met de grote trainmeester die al Bruce Wayne opleidde en Olivier Queen, lijkt de wereld van The Arrow nog groter te worden nu de wereld van Ra’s Al Ghul zijn intrede maakt.

arr

Arrow blijft zich overtreffen en ook in deze 3de season is het niet anders.

Score :

9,8/10