Red Machine

Movie News

Broertjes Rowan (James Marsden) en Beckett (Thomas Jane) zijn samen opgegroeid in de wildernis van Alaska, waar hun inmiddels overleden vader hen leerde om zowel de plaatselijke flora als fauna te respecteren.

Ondertussen is er echter veel veranderd: beide broers zijn van elkaar vervreemd, niet in het minst omdat Rowan net zeven jaar heeft doorgebracht in de gevangenis omdat hij iemand heeft vermoord tijdens een diefstal.

Wanneer Rowan terugkeert naar zijn thuisstadje, Rowley, wordt hij nog steeds geplaagd door een diepgeworteld schuldgevoel, maar als jager lijkt het water tussen hem en natuurbeschermer Beckett nog steeds veel te diep om hun oude band te kunnen herstellen.

Beckett zelf heeft zijn jachtgeweer aan de wilgen gehangen nadat hij is getrouwd met de doofstomme natuurfotografe Michelle (Piper Perabo).

Hij is hulpsheriff geworden en helpt de plaatselijke berenbevolking te voorzien van halsbanden waarmee ze kunnen gevolgd en opgespoord worden.

Er is echter een probleem: de lokale arm der wet, sheriff Sully (Scott Glenn), verdient een aardig duitje bij door samen te werken met stropers en illegale houthakkers die het niet zo begrepen hebben op de rijke dierenwereld of het delicate ecosysteem van Alaska.

Aanvankelijk beseft Beckett nog niet wat er achter de schermen aan de hand is en heeft hij moeite om Rowan, die beweert dat hij vooral terug aansluiting wil vinden bij zijn gelukkigere kindertijd, te vertrouwen.

Hij heeft gedeeltelijk gelijk, want broerlief is heeft een geheime agenda: hij is eigenlijk op zoek naar zijn vriend, de sappig genaamde Johnny Cadillac (Adam Beach), die verdwenen is terwijl hij op weg was met een aantal stropers.

Dat het bos ook wel ‘the grizzly maze’ (‘het grizzlydoolhof’) wordt genoemd, is dan ook geen toeval.

Het wordt allemaal nog veel erger dan een simpele verdwijning laat vermoeden, want kort na Rowans terugkeer beginnen er lijken te vallen.

image001Een moordzuchtige beer is een ware ravage aan het aanrichten, wellicht omdat zijn habitat bedreigd wordt door weinig scrupuleuze jagers.

Beckett grijpt onmiddellijk in en smeekt zijn baas om de beer levend te mogen vangen, ook al bevindt zijn eigen vrouw zich ergens in het woud om daar foto’s te maken voor een volgend project.

Sully ziet zich echter al snel genoodzaakt om de hulp in te roepen van spoorjager Douglas (Billy Bob Thornton), die een iets permanentere oplossing in gedachten heeft. Samen met Rowans ex-vriendin, Kaley (Michaela McManus), zal het chaotisch samengestelde groepje moeten proberen om de gruwelijke aanvallen van de beer te stoppen.