Review : Broadchurch Season 2 (Blu-Ray )

Al vaak had ik persoonlijk de naam Broadchurch zien voorbij komen, maar verder geen aandacht aan besteed.

Tot mijn kennis wist ik dat voormalige TimeLord Acteur David Tennant in de hoofdrol speelde, en ik was er niet klaar voor hem in een andere , menselijke rol te zien dat de redder van planeten.

 

Elke Whovian neemt niet graag afscheid van zijn Doctor, en feit dat David Tennant tijdig de show wou verlaten om niet getypecast te worden bleek dan ook een goeie zet te leveren.

Broadchurch vervolg op het eerste Season die ook op Netflix beschikbaar is.

Verhaal :

De moord op Danny Latimer word verder onder de loep genomen nu de bewijzen en bekentenissen er zijn.

De rust in de voormalige saaie Broadchurch werd zwaar verstoord toen de 11 jarige Danny zijn leven verloor.

Broadchurch - Series II

Iedereen werd direct een mogelijke verdachte, waarmee de zaak werd opgelost en zijn rust niet terug gaf aan de inwoners.

Rechercheur Ellie Miller is een verkeersagent op patrouille die met de zaak geconfronteerd word terwijl de inwoners wachten op de start van het proces.

Arthur-Darvill-David-Tennant-and-Olivia-Colman

Hal reikend naar de resultaat worden de inwoners opnieuw opgeschrokken wanneer de schuldige zichzelf “onschuldig” verklaard ondanks de eerdere bekentenis.

Alsof het nog niet allemaal genoeg is, beslist de hoofdschuldige een come back te maken om op zoek te gaan naar die ene die tegen hem getuigde : Zijn Vrouw Claire.

Cinematografie :

De makers zetten direct de toon goed en gaan door hemel en aarde om een verhaal te leveren, die de nodige sensatie en drama weten te leveren.

Telkens komen er nieuwe geheimen en vragen naar boven waardoor ze weten ons in hun greep te houden.

Hierdoor komen er ook kleinere verhaallijnen naar boven die ons beter bekend maken met de kleine Broadchurch gemeente.

23FB35D000000578-2870505-image-a-1_1418326838060

Alsook de acteerprestaties liggen ontzettend hoog, zo geeft David Tennant een zeer indrukwekkende, getormenteerde detective weer die moeite heeft zichzelf een “break” te geven.

Broadchurch-2-James-DArcy-Eve-Myles-600x337

Andere bekende gezichten is Eve Myles die bekend is van het Doctor Who Universum in Torchwood, alsook zien we Arthur Darvill die eveneens uit het Doctor Who Milieu komt als Rory Williams toen ten zijde van Matt Smith’s 11de Doctor tijdperk.

Television - Broadchurch / EMBARGOED_UNTIL_27TH_JANUARY_BROADCHURCH_EP5_ 16.JPG

Je zou denken dat het een Whovian reünie is, maar niets meer dan toeval !

Conclusie :

Het 2de seizoen doet waar we op gehoopt hadden, en ons geloof op zijn grondvesten doen beven.

“Ach was ik maar eerder aan deze reeks begonnen”

Riep ik na afloop alvast hard.

Enkele nieuwe personages komen aan bod, samen met hun verhaallijn waardoor de boel weer een stuk gecompliceerder word in een geslaagde opzet.

Dankzij flashbacks worden ook voldoende insight gegeven aan de Sandbrook zaag waar Alec Hardy fouten in had gemaakt, en zo door de zaak opgejaagd blijft aan schuldgevoel.

Door het succes in de UK werd ook een Amerikaanse remake gemaakt, die een grote flop werd … Gracepoint bracht niet wat de originele reeks wist te bekomen.

Dus blijf maar bij Broadchurch , skip de USA versie en we wachten op een 3de seizoen !

Tot die tijd hebben we alvast  Season 2 op Blu-Ray om weg te geven aan 1 gelukkige winnaar als je ons weet te vertellen welke beroemde acteur in de USA versie de rol voor zich nam van “Jack Reinhold”

Wedstrijd loopt tot 24/12 voor alle fans op onze FB pagina en wie deze artikel deelt,want zoals altijd : Delen is een koekje !

algemene wedstrijd regels van toepassing

Score :

10/10 !!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights