Review : Wayward Pines (Blu-Ray)

Terwijl het eerste seizoen nog volop bezig is op Fox, Mochten wij al reeds het allereerste seizoen bekijken op Bluray.

 

Wanneer je leest dat de productie in de handen ligt van M. Shyamalan en bekende namen tot de cast behoren als Matt Dilon in de hoofdrol , Carla Gugino uit onder meer San Andreas en Night At The Museum bekend, en Acteur Toby Jones die ook al in Doctor Who & Marvel’s Agent Carter een rol voor de rekening nam.

wayward-pines-matt-dillonDan weet je ongetwijfeld dat een sterrencast en een befaamde naam als Shyamalan zeker garant staan voor topproductie.

Als extra ingrediënt mag je beseffen dat Wayward Pines ook gebaseerd is op de boekenreeks door Blake Crouch.

Verhaal :

Wanneer agent Ethan Burke van de geheime Amerikaanse dienst onderzoek doet naar 2 vermiste collega’s tijdens dienst, zorgt een auto-ongeval ervoor dat Ethan ontwaakt in het ziekenhuis van een kleine stad : Wayward Pines.

Al snel merkt Ethan enkele zaken die niet echt correct zijn aan de kleine stad.

635670303391098132-Review-WaywardPines-dcb

Wanneer hij tal van pogingen onderneemt om zijn kantoor te contacteren, beseft Ethan al snel dat hij gedwarsboomd word … zeker als hij overal camera’s en micro in de stad vind.

Zijn collega vind hij terug in een minder fortuinlijke lot, terwijl zijn voormalige vriendin Kate zich heeft gesetteld in Wayward Pines, Ohio .

Ontsnappen blijft al snel geen antwoord te zijn gezien de inwoners vast hangen aan enkele regels,met ernstige gevolgen en zij ook voortdurend in het oog worden gehouden.

wayward-pines-review

Wie zich toch eraan waagt, hoort alvast de bellen luiden van alle telefoons en staat zo op de executie lijst.

Ethan laat het er niet bij en zweert de geheimen naar boven te brengen.

Cinematografie:

Big Brother, Truman Show, .. allen staan ze net zoals Wayward Pines in het teken van Voyeurisme en hoe een maatschappij onder de controle kan gehouden worden door een klein collectief.

De inwoners van Wayward Pines leven in de perfecte wereld, zelfs te perfect !

Wayward Pines 6Wayward Pines 5

Allemaal onder de controle van een collectief die overal hun in het oog weet te houden op straat, en zelfs in hun eigen huis door bv: een camera in de klok en tal aan verborgen micro’s.

tumblr_nnvkogKxR81uu8xv9o1_r3_500

Wie denkt eraan te ontsnappen word betrapt door een tracking chip die hun werd geplanteerd.

Wayward Pines 2 Wayward Pines 1

Maar de mysterie groeit, want wat is er buiten te muren te vinden en waarom worden de inwoners zo fel binnen gehouden in deze biotoop ?

Extra’s :

Natuurlijk staat de Blu-ray vol leuke extras :

  • “Het Creeeren van een mythologie ” :
    Levert een kijkje in hoe de wereld van Wayward Pines tot  stand kwam,de opbouw van het universum en veel meer.
  • “When Paradise Is Home” :
    Hier word je in een tocht meegenomen doorheen de wereld van Wayward Pines en diep in de wereld gegidst.

Conclusie :

Wayward Pines 3DSterrencast weet goed de geheimen en spanning hoog te houden en ook al startte Wayward Pines als een miniserie (die trouwens op de box ook zo werd aangekondigd als “The complete serie”) .. Toch heeft fox recent een 2de seizoen bevestigd waar we allen maar meer geheimen te weten komen.

Wayward Pines bewijst dat Shymalan ook op het kleine scherm, met een kleinere budget weet de drama te brengen en we zouden wel eens een nieuwe “Lost” kunnen krijgen als deze zijn formaat aanhoud.

Score :

8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights