Review : Dragon Blade (Blu Ray )

De Romeinse keizerijk bevat tal aan boekdelen, verhalen en legendes .. Van Asterix & Obelix tot zelfs de tijden van Spartacus.

Een onuitputtelijke bron aan verhalen waar keer op keer een legendarische verhaal der geschiedenis uit voortvloeit, met een schat aan informatie die ook beiden leerrijk is en ons terug mee neemt zonder de behoefte van een Tijdmachine.

Zo ook het verhaal van Dragon Blade  die het verhaal verteld over Huo An en een prachtige, groeiende vriendschap met een onverwachte Bondgenootschap.

Allemaal in de vorm van een waargebeurd verhaal…

Verhaal:

Het verhaal start met 2 archeologen die een oude stad vinden, een legendarische stad waar een hevige strijd werd gevoerd.

Een verloren stad die zo oud is, dat het bestaan even legendarisch is als Atlantis en met de moderne technologie uit de lucht deze moeilijk te vinden is.

Wanneer de Aziatische wetenschappers deze vinden, ontrafelen ze ook de mysterie van wat er gebeurd is aan de hand van Chinese en Latijnse inscripties op een sokkel.

Na lang zoeken staan ze even stil bij de overblijfsels van een oude stad, terwijl ze wegdromen en het verhaal beginnen te vertellen..

In een lange Flashback reizen we terug naar terug naar 50 jaar voor christus, naar het Westers China.

choi-siwon-appears-in-the-trailer-for-the-upcoming-film-dragon-blade

Het is hier dat we Huo An leren kennen, Leider van “The Silk Road bescherming eenheid”.

Zij zijn verantwoordelijk voor de bescherming van The Silk Road, een belangrijke handelsweg die door velen in gebruik worden genomen voor Handel & Transacties.

15_jackie chan as huo an_2Wanneer Huo An een gevecht weet te vermijden me de indianen en terugkeert naar zijn stad, beseft Hua An niet dat verbanning hem staat op te wachten.

De Overheid heeft namelijk bewijs gevonden dat zijn groep corrupt is en iedereen word verbannen naar een werf aan de Ganzen Poort.

Zij (De overheid) beweren dat Huo An zou documenten hebben ondertekend waarin hij Geld aanvaarde.

Hun taak die hen werd opgelegd is de opbouw van een ruinen, de herbouw van een stad waar een beeld staat als eerbetoon aan een Chinese soldaat.

De Squad heeft echter niet veel tijd aan de situatie te wennen wanneer de Ganzen Poort benaderd word door een Romeinse Legioen die dringend water en bevoorrading nodig hebben,iets waarvoor ze bereid zijn zelf een gevecht aan te gaan.

Onder hun bevind een zeer zieke jongen , Publius.

46664870.cms

Leider van de Romeinen “Lucius” wil kost wat kost Publius redden en gaat een duel aan met Huo An, waarin Huo an kort nadien beseft dat de troepen hun hulp echt kunnen gebruiken en vervolgens zijn goed hart laat tonen.

Na enige discussie beslist Lucius in te gaan op het aanbod van Huo An om er tijdelijk te rusten en in ruil te helpen met de opbouw van de stad.

Deze daad brengt toe aan het ontstaan van banden onder elkaar en vriendschap word snel geboren.

Wanneer Lucius en Huo An die avond in een gesprek verzeild geraken, geeft Lucius een inzicht in zijn reis.

Hij en zijn troepen zijn op de vlucht met de broer van Publius, die al te graag keizer wil worden en tot heel veel in staat is hiervoor.

indexPublius is een jonge knaap die blind is, een gemakkelijke slachtoffer die in bescherming is van zijn Broer.

Nadat Tiberius zijn vader heeft vermoord, heeft hij als volgende nog de enigste in het oog die in de weg staat : zijn broer Publius!

Huo An hoeft niet lang na te denken en wil Lucius maar al te graag helpen , waar Lucius op wijst dat het Huo an zijn dood zou betekenen.

Deze laatste waarschuwing schrikt Huo An niet af en hij beslist om toch de nodige versterking te zoeken bij de nodige bondgenootschappen…maar hiervoor dient hij zijn mensen na te laten.

Alles in de naam van vriendschap !

Cast:

Jackie Chan speelt de rol van Huo An vol overtuiging als de incarnatie van een ontzettend wijze persoon.

Chan weet altijd zijn charmante presentatie neer te plaatsen waardoor de kijkers op slag voor zijn personage vallen.

dragon-blade

John Cusack neemt de rol op van de Romeinse leider Lucius die ondanks zijn harde kern en zijn missie toch een zachte bromance kant geeft aan de relatie met Huo An.

Conclusie:

Met een speelduur van 2 uur geeft Dragon Blade een rustige opbouwende tempo aan.

De nodige tijd word genomen op de personages te laten ontplooien, zonder dat we in de actie worden gehaast.

Daarnaast weet Dragon Blade ook hier en daar een noot van ontspanning en humor te brengen die perfect in zijn context plaats.

Niet de humor van een komedie natuurlijk, maar zeer aangenaam wanneer de dynamiek van de vrienden het weten te vinden met elkaar.

Der zijn tal aan leuke gevecht scenes die dan ook de spanning weten op te voeren en entertainment hooghouden.

Jack Chan zijn bekende gevechtsstijl en John Cusack zijn talen weten hand in hand met elkaar te werken,het is ook niet de eerste keer dat de combinatie van Chinese cultuur en VS weet samen smelten als je even naar Chan zijn repertoire kijkt.

Kijk maar bv eens naar de Amerikaanse productie zoals ten tijde van Shanghai Noon/Knights , Rush Hour Trilogie en andere bekende producties als The Tuxedo.

Dragon Blade geeft ons weer een waardevolle stuk geschiedenis bij voor zover deze geclaimd is waargebeurd te zijn.

Score:

9/10

Must Seen film!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights