Review : Syndicate

Syndicate kennen we zonder twijfel nog van zijn voorganger Syndicate wars,

EA brengt nu Syndicate terug en ook al was er jammer genoeg niet veel publiciteit rond gemaakt, toch mag je er zeker van zijn dat Syndicate een topper van een shooter is.

Sterk in beide verhaallijn en multiplay dankzij zijn CO-op die je toelaat om tot 4 personen maximum deel te nemen aan de verhaallijn.

Het verhaal situeert zich in 2069, de wereld zoals we het kennen is veranderd.

Duister, chaotisch, de overheid bestaat niet meer, verschillende bedrijven runnen nu de boel en vechten onderling om de beste technologie aan te prijzen.

Niemand durft tegen Eurocorp, Aspari & Cayman Global in te gaan, want wie niet kan meedoen, word opgeruimd.

Jij bent Agent Milo Kilo, kortweg Kilo, je werkt voor Eurocorp en doet de vuilste, smerigste jobs die niemand anders wil doen

Je speciale talenten komen voort uit een zwarte chip in je hersenstam, beter bekend als DART-6 experimentele chip, deze geeft je de mogelijkheid op afstand apparaten te bedienen, hacken, zelfs andere agenten met een chip hacken en over nemen.

De DART-6 chip geeft je ook een soort internet beter gekend als “Dataverse”.

Hierdoor kan je belangrijke gegevens opvragen, uploaden en een datalink behouden om bv security cams af te tappen of video/chat link te bekomen om contact te krijgen met je compagnon.

Alles is digitaal verbonden met elkaar zodat je in ware Robocop stijl allerhande handige (en minderhandige) informatie krijgt over wat een voorwerp is.

Maar technologie is macht, en dus willen de bedrijven elkaars agenten uitschakelen om diens chip te bekomen en wat voor hen toch interessante informatie is extracten.

Dit gebeurd door de agent af te maken, zijn chip uit zijn brains halen en de informatie uploaden naar jou eigen chip.

Syndicate is een first person shooter zoals we de recente tijd al zo veel hebben zien passeren,

Maar wat syndicate onderscheid van de andere shooters is dat je bij syndicate niet zomaar een gevecht kan binnenstormen, een wapen oppikken en je tegenstander neerknallen.

In Syndicate dien je de nodige tact en strategie te gebruiken, neem je tegenstander 1 per 1 neer, door je bv te verbergen en de ene te snippen, of hack zijn chip zodat deze zelfmoord pleegt en iedereen in zijn buurt met zich meeneemt, of tegen zijn team keert, of laat zijn wapen blokkeren zodat deze in zijn handen explodeert.

Velen leggen de link met Deus Ex, omwille van de bio enhanced features je personage bezit, en terecht, als gewoon menselijk lichaam kan je bij elke chip extractie je personage upgraden door skill points toe te wijzen aan je health, regeneration of een andere skill te verkrijgen zoals bv een regenerating shield.

The Dataverse

Tijdens het gamen heb je ook zoals eerder vermeld een Dataverse mode,

Deze tijdelijke mode die telkens dient te herladen verplaatst je naar een zwart scherm die ons sterk doet denken aan Batman Arkham city, alle belangrijke details zoals verborgen schutters en wapens die je gevaar geven zie je als een oranje gloed, alsook kun je in ware bullet time stijl zoals de matrix & Serieus Sam een vertraagd effect waardoor je snel 1 per 1 van je tegenstanders kan neerhalen.

Deze komt zeer handig bij eindbazen die je dient te hacken om even door hun bescherming heen te geraken,
De eindbazen geven je een erg harde tijd, nog harder dan doorheen de gewone gameplay waardoor terug een Duck & hide strateegje erg raadzaam is.

Grotendeels draait de game om schieten, en naar de volgende kamer verhuizen of terug hetzelfde te doen, maar hier en daar krijg je een alternatieve keuze, schiet je de persoon die belangrijk in het verhaal is neer, of laat je die leven waardoor je een alternatief verhaallijn krijgt tot het volgende hoofdstuk…aan jou de keuze

Gameplay

Anno 2012 mag je natuurlijk betere grafics verwachten dan in Syndicate Wars,

De gamegrafics zijn zeer sterk en oogt prachtig, alsook het oog voor details ging de developers niet verloren.
Een typische cyberpunk feeling, felle neonborden in stad, seksclubs met holografische vrouwen a la Bladerunner.

Zelfs aan de personages werd er voldoende gesleuteld zodat de lipbeweging mooi in sync zijn met wat ze vertellen.
Wij speelden de game op onze Logitech Z906 surround op cinema mode, ·en kunnen bevestigen dat de surround klank echt goed zat, je zou je als het ware midden in de game wanen.

De 18 Milestonen (hoofdstukken) geven je alvast niet minder dan 20 minuten per hoofdstuk,
Klinkt kort, maar neem het van ons aan dat deze de beste 20min zijn per hoofdstuk die je kunt bedenken.

Syndicate is dus een game die je niet snel zal vervelen, dankzij beiden gameplay, storyline en de moeilijkheidsfactor

Syndicate krijgt van ons een 92% en is verkrijgbaar op Xbox 360, Windows PC & Playstation 3

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights