Review : Halo – Combat Evolved Anniversary

Een ruimteschip landt op een onbekende planeet en zorgt ervoor dat er een epidemie uitbreekt waarbij de mensheid alle hoop op overwinning wordt ontnomen. Maar dit was buiten Master Chief gerekend…

Halo: Combat Evolved Anniversary is een remake van de allereerste Halo, maar 343 Industries heeft grondig gesleuteld aan de grafische vormgeving. De game  laat je vrij om op op ieder moment te wisselen tussen het oude en het prachtige, vernieuwde uiterlijk .  Zo wordt de grafische verbetering optimaal beleefd.

Halo: Combat Evolved was een uitblinker op de console met een uitstekende besturing. Het werd ineens de eerste game van een mooie reeks waarvan de makers steeds de eisen van de gamers als prioriteit beschouwden. Hoewel de latere versies van Halo nooit de eerste kon evenaren, waren het toch allemaal games die je in huis moest hebben!
De remake van de eerste Halo game maakt ook minder indruk dan de originele game, maar daarom maakt het het nog geen slecht spel…!

Grafisch
In Halo : Combat Evolved Anniversary werd vooral aan de grafische kant gewerkt. De omgeving is zoveel rijker geworden, een echte streling voor het oog. Gebouwen werden getransformeerd van grauwe blokken naar echte huizen, het gras is niet langer een uitgestrekte vlakte, maar een grote weide waarbij je bijna de bloemen kunt ruiken..

Er zijn heel veel Halo-fans omdat Halo heel revolutionair was, 10 jaar terug. De nieuwe generatie gamers echter, worden rotverwend. Het is dan ook maar de vraag of die nieuwe generatie de Halo reeksen zal kunnen appreciëren.

Extra’s
Om het maximum uit Halo: Combat Evolved Anniversary te halen, heb je Microsoft Kinect nodig. Hiermee kun je allerlei details inscannen uit de Halo-wereld, om daarna gedetailleerd te bekijken met de nodige uitleg. Ook enkele basisfuncties, zoals een granaat gooien, kun je met behulp van Kinect doen. .

Het singleplayer-avontuur is bovendien ook met een vriend te doorlopen, waar je in de eerste Halo het spel enkel in je eentje kon spelen. Ook bevat het spel een multiplayer met zes klassieke Halo-maps. Die modus vervangt de oude multiplayer en gebruikt bovendien de engine en gameplay-mogelijkheden van Halo: Reach.

Conclusie:
Anniversary is zeker aan te raden.
We geven dit spel een 7,5/10 omdat het ons, ook met de leuke extra’s, nog steeds het verliefde gevoel van 10 jaar geleden heeft kunnen schenken.

Trailer:

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights