Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Wie niet weet wat gedaan op een woensdag met de nodige weer en regen in Juni, kan nog snel de kans grijpen om droog in je lokale cinema de prachtige productie van More »

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins More »

Review : Rogue One – A Star Wars Story

In een Melkweg ver weg van hier, Nog voor Luke het lot van zijn vader kende, Na het jammerlijke Luke van Anikin Skywalker, Begint het verhaal over de rebellen en hun actie More »

Winnaars : Gezelschapspel “Eigen Kweek”

Witjewèl, op zijn plat dialecs gon winder neki de winnaars bekend maken van de “Eigen Kweek” bordspel iere.   Gerelateerd More »

Review : Thrustmaster Y-350P 7.1 Wildlands edition (Playstation 4)

Met een release van een topgame, speelt Thrustmaster ook graag in op de ware fans met een costum themed headset. Bij de lancering van Doom was dit ook al het geval toen More »

Review : Acer liquid Z6

Acer lanceerde recent zijn nieuw instap model : Acer Liquid Z6.     Gerelateerd More »

Review : Doctor Strange

I’ve Come To bargain, Tegen het eind van deze review zal je een nieuwe Marvel personage erbij kennen die gespeeld word in schitterende rol van Benedict Cumberbatch. De acteur kende je al More »

Wedstrijd “Denial” – Win Duoticket

Het rechtbankdrama Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. Historicus Deborah Lipstadt en Brits auteur David Irving gaan een juridisch gevecht More »

Review: Mass Effect – Andromeda

5 jaar zijn verstreken sinds het einde in Mass Effect 3 en het lijkt ermee dat de triologie was afgesloten, geen vervolg, einde saga. Fout dus ! Gerelateerd More »

Review : T 16000M Flight Stick Pack

Als het nu gaat in race of flight games, de perfecte gear maakt een sim nog aangenamer. Samen met een groot scherm of 3 en alle toetsen, hendels en triggers zal je More »

 
darklord

About

Darklord : De grote Playr00m Opperhoofd die zijn kennis aan zijn kleine minions overlever. Technologie loopt door de aderen als een setje nanobots! En mijn grootste zwakte is de altijd durende honger naar meer kennis! En Cosplay !

Review : LEGO “Star Wars : The Force Awakens”

Ergens in een universum ver weg van hier … Daar begon het ooit bij het Lego universum toen de eerste game werd uitgebracht.

We hebben het over Star Wars – saga.

TT games en Lego group keren ter viering van de nieuwe Star Wars : The Force Awakens ook terug naar waar het allemaal begon.

Bereid je maar voor op Lightsabers, Blasters in een eigen humor met Lego Star Wars : The Force Awakens.

De makers keken ook vol enthousiasme terug op deze productie in een interview we later deze week vrij geven.

Verhaal :

Wie de recente film heeft gezien kan snel volgen :

lego-star-wars-force-awakensHet verhaal speelt zich af tussen de Oude (en eerste dus ) Trilogie uit de jaren 80 , en de nieuwe trilogie waarin het ontstaan van Darth Vader werd naar voor gebracht.

Eigenlijk simpel : Kort na de knal van de Death Star en na de door van Darth Vader , neemt Kylo Ren de draad op om af te werken wat Vader begonnen is.

The Empire is er niet meer, maar het kwaad ligt nog op de loer.

Waar is Luke Skywalker ? Iedereen wil het weten !

original

Wanneer Poe verslagen word, blijft zijn Droid BB-8 alleen achter.

Al snel leert hij er Rey kennen die meer in haar mars heeft dan wat ze durf blijken.

Finn, een deserteur van het nieuwe rijk vervoegt hun snel wanneer hij niet langer akkoord gaat met de gang van zaken bij Kylo Ren.

En zo kort samen gevat word het avontuur gestart in de zoektocht naar Luke Skywalker.

Gameplay :

De typische Gameplay blijft hetzelfde als vorige edities, maar de makers weten toch enkele nieuwe elementen aan te brengen in een stevig verhaal.

LEGO-Star-Wars-The-Force-Awakens-TrailerHumor & Parodie sterk weer aanwezig met tal van knipoogjes naar het Star Wars Universum.

Zoals een vermelding van een waterput op Tatooine die een subtiele verwijzing is naar Luke Skywalkers oude verblijfplaats die intussen al ondergelopen is.

Nieuw is dat de opbouw van objecten vaak een impact leveren op de puzzel van dienst.

Soms dien je 2 maal op te bouwen om een eerste helft van de puzzel te bouwen, om vervolgens af te brengen en op een andere locatie te bouwen om zo de puzzel te voltooien.

Speelduur :

Al samen bekom je toch een 8 uur durende gameplay in Lego Star Wars – The Force Awakens.

Elk verhaallijn kan altijd terug bezocht worden met ontgrendelde personages om verdere delen van het level te ontgrendelen.

Elke personage heeft namelijk zijn unieke  en gekende eigenschap.

Nieuw is ook dat elke personage een soort stamina bar heeft die gaandeweg gevuld word.

Eens deze vol is kun je een speciale aanval lossen op de omgeving.

Maar niet alle actie vind zich plaats aan de grond, het gaat tenslotte over Star Wars en wie dit hoort denkt ook aan de Intergalactische gevechten.

2 mogelijke vlieg stijlen werden hier voorzien.

LSTFA_Announce_3_720

Bij een gestructureerde verhaal waar nodig is, word deze weergeven als een rollercoaster ervaring op rails.

Terwijl er ook een open wereld air fight scenes aanwezig zijn in Star Wars : The Force Awakens, werden deze ook in LEGO stijl naar het scherm gebracht.

Dit gevoel misten we al van sinds de klassieke Nintendo 64 : Rogue Squadron game!

LEGOTFA-18

De open wereld van Star Wars die dienst deed als Hub werd dan weer wat aangepast.

Eigenlijk krijg je gewoon laad schermen tussen de verschillende Hubs.

Soundtrack :

De acteurs wisten de tijd te nemen om zelfs enkele line’s in te spreken voor hun alter-LEGO versie van hun personage.

Harrison Ford en tal van anderen doken de studio in om naast de monologen die uit de film kwamen, ook nieuwe dialogen in te spreken.

Deze werden ook gebruikt voor de extra missies en verhaal epilogen die een brug vormen tussen Return Of The Jedi & The Force Awakens.

Zo kom je ook te weten hoe C3PO aan de rode arm kwam, tenzij je de strips hebt gelezen.

Conclusie :

Terug naar de roots waar het allemaal begon zei TT games (Traveler’s Tale ) en LEGO Group en dan kan het niet anders dan het wondere Star Wars Universum.

De maker wisten trouw aan de roots te blijven en enkele nieuwe elementen te introduceren.

LegoStarWarsTheForceAwakensFans die de film al reeds gezien hebben zouden te snel weten door de levels te klieven, daar dacht Traveler’s Tale gelukkig aan door enkele tussen missies te kleven die perfect een nieuwe avontuur leveren en een brug bouwen tussen beide films.

Slapstick komedie blijft de beste vorm van lach vertier over hoe droog en dom het kan zijn en de heren zijn er ook experts in na al die jaren.

Dit kan enkel maar het begin zijn van een nieuwe trilogie aan LEGO Star Wars games en we kijken er ook fel naar uit.

Lego STart Wars  : The Force Awakens is nu beschikbaar op Xbox 360 & XBox One , Playstation 3 & 4 , Wii-U en PC.

Score :

9/10

 

Comments

Powered by Facebook Comments