Review : Shoot Many Robots

Shoot many robots is zoals de titel al zelf zegt een shooter, waarin je veel robots moet neerknallen.

Shoot many robots is een download game voor Xbox live arcade, PlayStation network & PC.

Dankzij zijn cartoonachtige sfeer doet de game ons denken aan Borderlands

Shoot Many Robots werd dan ook ontwikkeld door Demiurge Studios die al eerder bekend werk heeft afgeleverd met Rockband , Mass Effect & Bioshock om een paar te noemen.

Je doel is om de ene robot na de andere naar de eeuwige roest, excuseer rustplaats te zenden.

Jij bent  Pickles Walter Tugnut, Een redneck cowboy met een wel heel uitgebreide arsenaal aan wapens die je geleidelijk aan unlock naar verloop van je game.

Tugnut zat al jaren een aankomende Apocalyps aan te kondigen,
En na jaren krijgt hij eindelijk zijn gelijk, tijd om zijn agressie los te laten!

Vanuit z’n RV reist hij doorheen het land, stad na stad om deze robotvrij te maken, alleen (solo) of met zijn vrienden (multiplay) coördineert hij de aanval met z’n vrienden.
Die RV dient als een uitvalbasis, waar je jou missie kan kiezen, upgraden in wapens kiezen, en kledij die vervolgens je health een beetje boosten.

Niet enkel een waaier aan extra wapens, maar ook kledij vinden we terug, elk geeft je dan ook een speciale eigenschap die je health of boost extra zal boosten
Zo zal je met Leren broeken extra sliding-kracht verkrijgen, en in een leuke tutu spring je hogern en ren je sneller, terwijl een kilt je een betere boost geeft

Deze koop je vrij met de nodige bolts die je hebt verdiend door de robots af te knallen, beetje zoals in Rachet & Clank , heb je niet genoeg voor je favo item dan kan je nog MSP inruilen voor extra bolts of deze aankopen op PSN store.

Kies echter wel de correcte arsenaal want eens je de missie start is er geen weg terug.

De game oogt in een zeer geslaagde  2D sidescrolling met een cartoonachtige look.

De ontwikkelaars hebben hun best gedaan om variatie in de game te steken in zowel de levels als de vijanden.

Het ene moment slacht je een horde killer broodroosters af met een kettingzaag op hun rug gemonteerd, andere momenten krijg je een gigarobot die ons deed denken aan Transformers met een stevige rocket launcher.

extra moeilijk word als de twee samenvallen want dankzij een goeie AI gaan deze heel gauw samenwerken om jou uit de werk te werken.

Jammer genoeg brengt dit wel enig wat eentonigheid na verloop van tijd omdat je deze al zo vaak hebt gezien.

Conclusie :
Shoot Many Robots is een aangenaam tussendoor game die perfect past in de lijn van Angry birds, wanneer je even niets om handen hebt kan deze zoethouder je wel bekoren.

De game kan lineair overkomen, run & shoot, maar de humor & grafics houden je de eerste komende tijd toch zoet.

One thought on “Review : Shoot Many Robots

  • t0o cRaZe3
    25/03/2012 at 20:44

    Leuke game, had deze ook snel gekocht. Wordt inderdaad wat eentonig na een tijd. Maar dan speel je het gewoon een langere periode niet meer, want het is een type game wat je na langere afwezigheid gewoon verder kunt spelen.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights