Review : the Greatest Showman (Blu-ray)

Review : the Greatest Showman (Blu-ray)

Uit persoonlijke standpunt was me verjaardag de beste op cinematografisch gehalte wanneer Kinepolis een gratis ticket in me mailbox dropte.   Gerelateerd More »

Review: Battle of the Sexes (Blu-Ray)

Review: Battle of the Sexes (Blu-Ray)

Waargebeurde verhalen en sport adaptaties zijn meestal nooit te zien in de zalen of heel zelden wanneer het gaat over legendarische punten in de geschiedenis van de Grand Slam en dergelijke kampioenschappen. More »

Review Justice League (Blu-Ray)

Review Justice League (Blu-Ray)

Dat DC en Warner Bros het best goed doet tegenover Marvel is geen understatement. Los van de Dark Knight saga begon DC met hun eigen DC universum waar alles netjes aan elkaar More »

Review: The Kingsman (2) : The Golden Circle (DVD)

Review: The Kingsman (2) : The Golden Circle (DVD)

Onlangs kon wie deze gemist had, kijkers genieten op tv van de allereerste Kingsman film op Vlaamse zender. De ideale setup alvast voor wie het voorzien heeft The Golden Circle als 2de More »

Review : Morooners (Xbox One)

Review : Morooners (Xbox One)

Met een zekere schattigheid als een gemiddelde Wii game of het factor en de fun factor van Happy Dungeons en tegelijk toch een aangename Quick game sessie. Gerelateerd More »

Review : Acer Chromebook R13

Review : Acer Chromebook R13

Voor de eerste keer ooit een Chromebook in de handen krijgen, is toch wel een ware sensatie. In tijden waar grotendeels van de markt gedomineerd wordt door Windows (en kleine percentage Apple More »

Review : Supergirl Season 2 DVD

Review : Supergirl Season 2 DVD

Met de aanwinst van Supergirl, wist Warner Bros hun DC tv-universum verder uit te breiden. Het was dan ook een vreemde keuze toen het eerste seizoen in USA op ABC-netwerk debuteerde, terwijl More »

Review : HyperX PulseFire FPS

Review : HyperX PulseFire FPS

Nieuwe evolutie , nieuwe producten bij HyperX. De fabrikant blijft verder bouwen op het succes van Esports en elite randapparatuur. Gerelateerd More »

Review FIFA 18

Review FIFA 18

Je kan eigenlijk niet veel zeggen over een FIFA Game die jaar na jaar als nieuwe editie verschijnt. Je kan dan wel beter dribbelen dan tevoren, en het stadion ziet er beter More »

Review : AVM , A Fritz! Experience

Review : AVM , A Fritz! Experience

Het hart van al je multimedia verloopt zoals iedereen weet over een piepkleine kabel die wel de naam draagt als “fiber”. Als het nu gaat over een COAX-aansluiting of VDSL-aansluiting, beiden maken More »

 

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins Creed.

Games naar film zijn vroeger al een risicosituatie geweest waarin sommige adaptaties een flop werden.

Assassins Creed kan de trend breken, maar doen ze dit ook ?

Michael Fassbender die je wel herkent uit de nieuwe generatie X-men films, neemt de vertolking voor zijn rekening van de katalysator persoon met de Assassins DNA in zijn bloedbaan.

Jeremy Irons vervoegt zich ook aan de cast , dus met 2 bekende gezichten sta je als productie wel tamelijk safe toch ?

Verhaal :

Callum Lynch is een tot dood veroordeelde gevangene die binnenkort een 2de kans krijgt wanneer Abstergo hem onder hun hoede neemt.

Callum ontmoet er Sofia die hun verteld dat hij wel de sleutel kan bevatten tot belangrijke antwoorden.

Zijn DNA bevat herinneringen aan  zijn voorouder Aguilar.

De Assassin leefde in spanje en is de laatste persoon die weet waar “The Apple Of Eden” zich bevind die fans zullen herkennen uit het Ezio/Conner/desmond verhaallijn uit de Assassins Creed reeks (meer betaals Assasins Creed 2 , Assassins creed 2.5 Brother Hood en Assasins Creed 2.9 ? met als titel Revelations, om af te sluiten in Assassins Creed 3)

The Appel of eden was namelijk het ultieme wapen waar de Tempeliers (nu Abstergo) jacht oip maakten om te gebruiken voor eigen doeleinden.

Wanneer Callum zijn eerste stappen plaats in de Animus, leert hij ook zijn historiek kennen en 1 worden met zijn voorvader.

Cinematografie :

Een veel te lange intro laat ons best wel wachten op onze honger na teveel uitleg.

Uiteindelijk komt de teleurstelling wanneer de Animus eigenlijk een lange robotarm is, die in de rug met een beugel word bevestigd.

Helemaal Matrix stijl word vervolgens een connectie gemaakt in het achterhoofd om dan alles te laten projecteren op de toeschouwers waarbij Cullum de herinneringen nabootst.

Teleurstelling want we hadden namelijk de echte Animus uit de games verwacht.

Alsook wanneer we ons naar het verleden begeven blijkt deze zeer rustig en gebrek aan actie te leveren.

Geen referenties naar bestaande Games of easter eggs, het is alsof de film franchise een eigen aparte universum bezit.

Visueel is Assassins Creed dan weer wel een pareltje en neemt je mee naar de vervlogen tijdperk.

De handvol gevechten werden prachtig tot in de detain in beeld gebracht wanneer we ons begeven naar  Spanje, maar eens we terug gaan naar hedendaagse Abstergo voelt de sfeer maar rgimmig en saai aan.

Toegeven dat ook in de Assassins Creed Games het verleden het boeienste is waar het historieke gebeuren plaats vind.

Cast perforantie :

Michael Fassbender als Callum Lynch zou je toch naast acteurs als Jeremy Irons verwachten dat ze een stevige acteerprestatie neerplaatsen, maar jammer genoeg gaat teveel verloren in de overdreven lange dialogen die  te hard proberen het plot te verklaren.

Extra’s :

De Blu-ray en DVD van Assassin’s Creed bevatten beiden een kijkje achter de schermen op de set van Assassin’s Creed.

Daarnaast bevat de Blu-ray allerlei leuke extra’s waaronder gesprekken met regisseur Justin Kurzel en een aantal verwijderde scenes met begeleidend commentaar van de regisseur en editor Christopher Tellefsen.

Extra’s:

(Enkel op Bluray)

Conclusie :

Zonde natuurlijk dat de actie pas in het laatste half uur optreed (waarin we geen spoilers meedelen) en alles in een stroomversnelling komt.

Met een open einde blijf je op je honger zitten waardoor je afvraagt hoe het verder gaat in een hopelijk betere deel 2.

De traditie van slechte films doorbreken weet Assassins Creed niet in te slagen en in een verhaal en opstelling waardoor je het gevoel krijgt dat men te snel naar het einde wil gaan, zonder uitbouw van personages .. dan ga je fout !

Elke game heeft al ongeveel 30u nodig om een perfect verhaal te delen, in paar uur tijd gaat er meer verloren dan in een boek naar film adaptatie.

 

Score :

6/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com