Review : De Mol Bordspel

Review : De Mol Bordspel

De mol zit er al even op en we kunnen maar wachten tot het volgende seizoen, Maar wie echt niet kan wachten en zijn ongeduld niet de meester kan .. die kan More »

Review : Bordspel “De Tour de France”

Review : Bordspel “De Tour de France”

Bordspel industrie in België groeit als kolen, zo ook bij Just Games die eerder al “De Slimste Mens” en “Eigen Kweek” op de markt brachten. 3 op 3 hopelijk met Tour De More »

Review : Nokia 3

Review : Nokia 3

Het lijkt dan niet nog zo lang geleden, maar Nokia was toch een sereus poos uit het straatbeeld verdwenen toen deze werden verkocht aan Microsoft. even was er nog de bekende naam More »

Review AG271QX

Review AG271QX

Gaming monitors zijn niet meer wat ze ooit waren, ze zijn evolueert en definiëren tegenwoordig zelfs al de wereld alsof deze nog nooit tevoren te ervaren was. Gerelateerd More »

Review : The Whole Truth #DVD

Review : The Whole Truth #DVD

Keanu Reeves lijkt wel aan een comeback te bouwen na een stille periode. John Wick sloeg al in als een bom en zijn sequeel wist gelijk ook het publiek te smaken. Met More »

Acer brengt vernieuwing ! #Persevent cover#

Acer brengt vernieuwing ! #Persevent cover#

Acer wist ons op 30 juni uit te nodigen voor een kijkje in de nieuwe producten die we mogen verwachten. Vol interesse naar vertrokken we richting s-Hertogenbosch  voor een hapje, drankje en More »

DVD review : Ron Goossens – Low Budget Stuntman

DVD review : Ron Goossens – Low Budget Stuntman

Ron Goossens, je zou nu deze naam niet kennen maar als het aan de hand van de makers lag, zou deze man veel hebben betekend in de zogenaamde filmwereld. De man met More »

Review : Acer Z6 Plus

Review : Acer Z6 Plus

Acer zet verder in op de Smartphone line en met een concurrentiestrijd tegen de Galaxy reeks van Samsung en Iphone van Apple. Gerelateerd More »

Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Wie niet weet wat gedaan op een woensdag met de nodige weer en regen in Juni, kan nog snel de kans grijpen om droog in je lokale cinema de prachtige productie van More »

Review : Assassins Creed – The Movie

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins More »

 
darklord

About

Darklord : De grote Playr00m Opperhoofd die zijn kennis aan zijn kleine minions overlever. Technologie loopt door de aderen als een setje nanobots! En mijn grootste zwakte is de altijd durende honger naar meer kennis! En Cosplay !

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins Creed.

Games naar film zijn vroeger al een risicosituatie geweest waarin sommige adaptaties een flop werden.

Assassins Creed kan de trend breken, maar doen ze dit ook ?

Michael Fassbender die je wel herkent uit de nieuwe generatie X-men films, neemt de vertolking voor zijn rekening van de katalysator persoon met de Assassins DNA in zijn bloedbaan.

Jeremy Irons vervoegt zich ook aan de cast , dus met 2 bekende gezichten sta je als productie wel tamelijk safe toch ?

Verhaal :

Callum Lynch is een tot dood veroordeelde gevangene die binnenkort een 2de kans krijgt wanneer Abstergo hem onder hun hoede neemt.

Callum ontmoet er Sofia die hun verteld dat hij wel de sleutel kan bevatten tot belangrijke antwoorden.

Zijn DNA bevat herinneringen aan  zijn voorouder Aguilar.

De Assassin leefde in spanje en is de laatste persoon die weet waar “The Apple Of Eden” zich bevind die fans zullen herkennen uit het Ezio/Conner/desmond verhaallijn uit de Assassins Creed reeks (meer betaals Assasins Creed 2 , Assassins creed 2.5 Brother Hood en Assasins Creed 2.9 ? met als titel Revelations, om af te sluiten in Assassins Creed 3)

The Appel of eden was namelijk het ultieme wapen waar de Tempeliers (nu Abstergo) jacht oip maakten om te gebruiken voor eigen doeleinden.

Wanneer Callum zijn eerste stappen plaats in de Animus, leert hij ook zijn historiek kennen en 1 worden met zijn voorvader.

Cinematografie :

Een veel te lange intro laat ons best wel wachten op onze honger na teveel uitleg.

Uiteindelijk komt de teleurstelling wanneer de Animus eigenlijk een lange robotarm is, die in de rug met een beugel word bevestigd.

Helemaal Matrix stijl word vervolgens een connectie gemaakt in het achterhoofd om dan alles te laten projecteren op de toeschouwers waarbij Cullum de herinneringen nabootst.

Teleurstelling want we hadden namelijk de echte Animus uit de games verwacht.

Alsook wanneer we ons naar het verleden begeven blijkt deze zeer rustig en gebrek aan actie te leveren.

Geen referenties naar bestaande Games of easter eggs, het is alsof de film franchise een eigen aparte universum bezit.

Visueel is Assassins Creed dan weer wel een pareltje en neemt je mee naar de vervlogen tijdperk.

De handvol gevechten werden prachtig tot in de detain in beeld gebracht wanneer we ons begeven naar  Spanje, maar eens we terug gaan naar hedendaagse Abstergo voelt de sfeer maar rgimmig en saai aan.

Toegeven dat ook in de Assassins Creed Games het verleden het boeienste is waar het historieke gebeuren plaats vind.

Cast perforantie :

Michael Fassbender als Callum Lynch zou je toch naast acteurs als Jeremy Irons verwachten dat ze een stevige acteerprestatie neerplaatsen, maar jammer genoeg gaat teveel verloren in de overdreven lange dialogen die  te hard proberen het plot te verklaren.

Extra’s :

De Blu-ray en DVD van Assassin’s Creed bevatten beiden een kijkje achter de schermen op de set van Assassin’s Creed.

Daarnaast bevat de Blu-ray allerlei leuke extra’s waaronder gesprekken met regisseur Justin Kurzel en een aantal verwijderde scenes met begeleidend commentaar van de regisseur en editor Christopher Tellefsen.

Extra’s:

(Enkel op Bluray)

Conclusie :

Zonde natuurlijk dat de actie pas in het laatste half uur optreed (waarin we geen spoilers meedelen) en alles in een stroomversnelling komt.

Met een open einde blijf je op je honger zitten waardoor je afvraagt hoe het verder gaat in een hopelijk betere deel 2.

De traditie van slechte films doorbreken weet Assassins Creed niet in te slagen en in een verhaal en opstelling waardoor je het gevoel krijgt dat men te snel naar het einde wil gaan, zonder uitbouw van personages .. dan ga je fout !

Elke game heeft al ongeveel 30u nodig om een perfect verhaal te delen, in paar uur tijd gaat er meer verloren dan in een boek naar film adaptatie.

 

Score :

6/10

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com