Review : Rogue One – A Star Wars Story

In een Melkweg ver weg van hier,

Nog voor Luke het lot van zijn vader kende,

Na het jammerlijke Luke van Anikin Skywalker,

Begint het verhaal over de rebellen en hun actie om de plannen voor de Death Star te winnen.

 

Rogue One – A Star Wars Story is de eerste stand alone verhaal die ons terug neemt naar een tijd ver, ver terug over hoe het allemaal begon.

Tenminste met de vragen op de originele vragen : Hoe wisten de rebellen hun handen te leggen op de plannen voor de Death Star en wie waren deze nobele helden ?

Verhaal :

Wanneer een familie op een planeet schuil weet te houden , wanneer  de Imperial wapens ontwikkelaar Orson Krennic arriveert, weet Galen Erso zijn dochter te verbergen in de hoop haar leven te kunnen redden.

Orson wil met aandringen dat het grote Death Star ruimte station superwapen snel afgewerkt word.

Deze wapen is in staat op planeten volledig te vernietigen en Galen is er alles behalve lovend over.

Nadat Galen Erso zijn vrouw word afgeslacht, weet Jyn als kind te ontkomen en word ze gered door de Rebel Extremist Saw Gerrera.

..::*Flashfoward*::..

15 jaar later gaat het verhaal verder wanneer Bodhi Rook een holografische boodschap van Galen naar Gerrera brengt op de maan van Jedha.

Rebel officier Cassian Andro bevrijd Jyn  van een Imperial slavenkamp op Wobani en brengt haar naar de rebel leider Mon Mothma die haar weet te overtuigen om haar vader te zoeken zodat de Alliantie kan meer te weten komen over de Death star.

Samen met Cassian en een voormalige Imperial Droid K-2SO gaan ze naar Jedha, waar de Empire kristalen verzameld om de Death Star zijn kracht te geven.

Met de hulp van de blinde Chirrut Imwe en hun huurling vriend Baze Malbus staat een missie te wachten op leven en dood!

Cinematografie :

De filmstudio van Lucas weet perfect terug de look en feel van de 80’s terug te brengen.

Tal van acteurs/actrices vervulde hun rol met een sterke gelijkenis aan de personage uit de eerste Star Wars film wanneer we hun ontmoeten op het rebellen HQ.

Alsook Darth Vader maakt terug zijn opwachting wanneer hij voor de eerste keer in beeld komt bij het verlaten van zijn “Hyperbolic Chamber”.

Stroef kwam Darth Vader wel over in zijn lichaamstaal, na wat opzoekwerk bleek dat de rol werd ingenomen door profesionele zwaargewicht klasse boxer Spencer Wildlinge die eerder al rollen vertolkte in Game Of Thrones als een White Walker.

Stem uiteraard blijft behouden door de iconische James Earl Jones.

Kleine trivia voor de fans:

De sarcastische K-2SO werd vertolkt voor de kenners door Alan Tudyk.

Verwacht trouwens niet een luchtige Star Wars productie in de reeks, tijdens de film door voel je en leef je mee met de snijdende sfeer die de rebellen ondergaan.

Conclusie:

Toegeven, voor een spinn-off/stand alone verhaal is Rogue One : A Star Wars story een schitterende aanvulling die gaten in het plot weten aan te vullen gaande van  hoe de rebellen aan de plannen van de Death Star kwamen, tot zelfs de hamvraag wie de “oorlogshelden” waren die hun leven riskeerden voor deze iconische zet die voor de bouwstenen van het avontuur wisten te zorgen.

Met een kleine opzoekingswerk kwamen we te weten dat er momenteel een tv-serie in productie is dus vermoedelijk mogen we nog zeer veel verwachten over Jynn en haar avonturen op het kleine scherm.

Score :

9.8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights