Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Wie niet weet wat gedaan op een woensdag met de nodige weer en regen in Juni, kan nog snel de kans grijpen om droog in je lokale cinema de prachtige productie van “ The Zookeeper’s Wife” te bezien.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal brengt Entertainment One het aangrijpende verhaal over een koppel die via hun zoo verzet weten te plegen tegen de Naziregime van Hitler.

The Zookeepers wife is inspireert op de gelijknamige boek van schrijfster Diane Ackerman die haar bronnen wist te halen uit het dagboek van  Antonina Zabinski die ook als hoofdpersonage diende in The Zookeeper’s Wife.

Verhaal :

Tijdens de oorlog van  1939 leverde de gebeurtenissen vele verhalen op die generatie na generatie in onze geheugens bleven gegrift staan.
Zo ook in Warschau ,Polen .

Waarschuwing : The Zookeeper’s Wife kan heftig zijn voor gevoelige kijkers en dierenliefhebbers, reeds aan het begin worden de dieren zonder blikken en blozen afgemaakt om zo de zoo over te nemen.

Het verhaal spreid zich over een tijdperk van  6 jaar lang wanneer de oorlog uitbreekt in  1939.

Antonina is een grote dierenliefhebber en draagt het hart voor elk levend wezen, zij is ook de trots van de zoo wanneer ze zo goed met dieren weet te praten.

Jan , haar vriend weet zijn vrouw te bewonderen hiervoor en samen runnen ze de zoo.

Het duurt niet lang of de Duitsland valt De zoo binnen met hun naziregime, om vervolgens alles over te nemen en alle dieren af te maken.

De Duitste Zoöloog Lutz Heck weet de belangrijkste dieren te verhuizen naar  hun duitste zoo om vervolgens tijdens de komende winterperiode de resterende dieren te behoeden van de kou, door ze neer te knallen.

De luchtige sfeer van samen een wandeling maken per fiets naast een dromedaris word al snel ingeruild voor een meer grimmige sfeer.
Maar Lutz heeft meer oog voor niet alleen de zoo, maar ook voor Antonina.

Hij wil op de zoo een uitgestorven ras weer tot leven brengen en hoopt erop zo haar hart tegelijk ook te winnen.

Antonina dient machteloos toe te kijken en mee te spelen om niet alleen hun levens te redden, maar ook wanneer haar man samen met haar beslist Joden te redden uit de Ghetto, onder te brengen in de zoo en vervolgens zo naar de vrijheid te brengen staan er extra levens op het spel.

Dit allemaal verborgen onder het oog van de Nazi’s en Lutz.

Cinematografie :

6 jaar werd gecomprimeerd in een tijdslot van  2 uur lang.

Deze extra tijd aan een productie zorgt ervoor dat alle emoties , karakters van personages en sfeer wisten vastgelegd te worden in een unieke productie met een aanslepende verhaal.

Regiseur Niki Cara speelt speelt duchtig in op de emoties en dit tot en met de wederopbouw van  1946.

Verdriet, vreugde, boosheid, verbazing … wie deze “The Zookeeper’s Wife” ervaart zal ze allemaal meemaken en niemand zal er onverschillig bij nagelaten worden.

Cast :

Jessica Chastain weet de rol van een naive Antonina neer te plaatsten die in elk dier en wezen het goed wil zien, een hart van puurheid draagt en dus het believen van anderen op de eerste plaats zet. Haar charisma siert haar personage en dit word van begin al duidelijk maakt hoe ze elk wezen als lieveling begroet met de grote liefde die ze draagt.

De rol van Jan Zabinski die gespeeld werd door Johan Heldenbergh levert in contract dan weer hoe haar man Antonina weet te steunen maar met een meer heldere kijk op de gebeurtenissen de gevaren weet in te schatten.

Daniel Brühl als Lutz Heck zet zijn gedachten op beide de zoo en Antonina waarneer hij zelfs geen rol van maakt dat zij al reeds gelukkig is met Jan, hij moet en zal haar hebben-gedrag leverd voor een brokje verdriet en ongeluk tussen Jan & Antonina wanneer ze in Lutz zijn macht worden gehouden en geen andere keus hebben.

Conclussie :

The Zookeeper’s Wife voelt aan als een moderne Schindler’s List waarin de setting gelijkaardig was toen de joden werden gered.
Qua actie blijft the Zookeeper’s Wife zeer bescheiden en werd meer focus aan de personages gegeven dan de actie zelf, toch blijf je in de sfeer gebaad en leef je mee met de gebeurtenissen.

In een tijdperk van onderdrukking door de Duitse regime weten de mensheid toch nog hoop te houden en  sterk te blijven.

The Zookeeper’s Wife is een aangename aanrader en speelt momenteel nog altijd in jou bioscoop, dus haasten is de boodschap

Filmscore :

8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights