E3 2011: Kinect Fun Labs

Kinect Fun Labs werd aangekondigd op de E3 2011 en is ondertussen reeds enige tijd beschikbaar op de XBOX 360. 
Fun Labs bevat gratis kleine games, genaamd “Gadgets.”


 
Googly Eyes
De eerste beschikbare game werd “Googly Eyes” genoemd. Hiermee kun je een paar googly eyes toevoegen aan je Xbox Avatar.
Als je klaar bent met het aanpassen van jouw Xbox Avatar, kan je een kleine puppet-show uitvoeren.

Eigenlijk is er niet zoveel te doen in deze gadget en lijkt het mij persoonlijk vooral op kinderen gericht. Maar als je een paar vrienden uitnodigt veronderstel ik dat dit wel fun kan zijn. 

Bobblehead
Bobblehead, zoals je waarschijnlijk wel al kunt raden, verander je in een “bobblehead” popje.
De Kinect neemt een foto van de persoon die ervoor staat en eens de Kinect jouw toestemming krijgt, maakt hij van deze foto een Bobblehead popje. De bobblehead zit op het dashboard van een virituele auto en ja hoor, het bobbelt…

Zoals elk spel denk ik, ben je er ofwel voor ofwel tegen, maar hoe dan ook, echt boos kun je niet worden want uiteindelijk was het een gratis spel… 

Mij lijkt dit spel ook weer gerealiseerd voor kinderen. Ik kan me wel inbeelden dat ze hier wel enkele minuutjes zoet mee zijn. 

Build a Buddy
Je kan alles in het spel brengen; een kussen, een knuffelbeertje,… EN je kan het tot leven brengen! 

Eens je object is ingescand en gepersonaliseerd werd (met stemmen en dergelijke), kan jij het object “besturen”. Je kan springen, dansen,… Noem maar op. 

Als je tevreden bent van jouw nieuwe vriend, kun je clips opnemen & die delen met vrienden.

Ik moet deze nog steeds testen, maar ik vermoed dat ook deze gadget vooral gespeeld zal worden door mijn zoontje.

Kinect Avatar 
Kinect Avatar is eigenlijk gebaseerd op een gewone party, maar in plaats dat de avatars gewoon apathisch wezen, nemen ze dankzij Kinect, jouw bewegingen over.

Je zit (uiteraard met meerdere personen) in een omgeving die door jou werd gekozen, rechtover elkaar. Eender welke beweging die je vanuit jouw luie zetel uitvoert, neemt jouw avatar gewoon over.  Zowel het bewegen van jouw armen als zelfs het fronsen van je wenkbrauwen!
U raadt het al, het zorgt soms inderdaad voor hilarische taferelen. Bovendien kun je het gesprek in de party ook opnemen & later delen met vrienden.

Voor diegene die het zich afvragen: nee, je kunt niet onopgemerkt het gesprek opnemen. Van zodra je het gesprek opneemt, komt er bij de gesprekspartner een rood bolletje in de linkerbovenhoek zodat hij/zij  dit onmiddellijk weet.

Het is een leuke gadget, die weinig tot geen problemen geeft, maar het lijkt me nu ook weer niet iets dat dagelijks zal gebruikt worden.

It ain’t over yet…
Kinect Fun Labs brengt af en toe nieuwe gadgets uit. Momenteel bezit het een kleine verzameling gratis spelletjes, maar ik ben er zeker van dat het in de nabije toekomst nog zal groeien. Maar voorlopig lijkt het me vooral leuk voor kinderen die de deugden van Kinect net beginnen te ontdekken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights