Review : The Crew 2

Review : The Crew 2

The Crew  2 is een zeg maar , niet zomaar een race game. Het best kan je beschrijven als een open wereld vol uitdagingen in de vorm van verschillende wedstrijden via ter More »

Review : Lego -The Incredibles

Review : Lego -The Incredibles

Dient er nog een introductie gebracht te worden voor de Lego games en Travvelers tales? Zeker niet! Maar wanneer een franchise gelegofiseerd wordt dan is het meestal altijd een schot in de More »

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Review : Super Bomberman R (Xbox One )

Noem 1 van de games die je spontaan naar een retro, nostalgische gevoel knallen en het is Bomberman!     Gerelateerd More »

Review : Black Panther (Blu-Ray)

Review : Black Panther (Blu-Ray)

For Wakanda! Black Panther vervoegt het Marvel raster in de reeks aan superhelden, Disney weet dus trouw te blijven aan de humor en actie, maar voor de eerste maal in Disney- Marvel More »

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Review : 300CPX Far Cry 5 edition

Thrustmaster brengt een zee aan headsets, en wie een thematiseerde editie wil is ook bij hun aan het goeie adres. De 300CPX is al eens in verschillende variaties verschenen zoals de klassieke More »

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Review : Maze Runner : The Death Cure (Blu-Ray)

Het laatste deel van The Maze Runner weet alvast zijn voorgangers alle eer te behouden, Niets veranderd en enkel meer van hetzelfde in een duistere toon waar de emoties hoger liggen   More »

Review : The Last Ship – Season 4 (DVD)

Review : The Last Ship – Season 4 (DVD)

Dat the Last Ship toch al even meegaat is een statement op zichzelf. Het is dan ook 4 jaar geleden toen de eerste avonturen naar boven kwamen drijven over de allerlaatste schip More »

Review : Datatraveler 2000

Review : Datatraveler 2000

Kingston staat bekend als pionier in geheugen modules en flash drives, Net dat wat zo belangrijk is voor elke pc-gebruiker: Veilige dataopslag. Flash drives kunnen verloren gaan, hoe vaak lees je niet More »

Triumph As One in Anthem, lancering 22 februari

Triumph As One in Anthem, lancering 22 februari

Vandaag onthult Electronic Arts dat Anthem™, de gloednieuwe titel van het gerenommeerde team van BioWare, gelanceerd zal worden op 22 feb. 2019. Anthem is een sociale, actie-RPG met co-op multiplayer als basis. More »

Review : Agony

Review : Agony

Agony werd recent door een Kickstarter crowd fund actie tot een perfect einde gebracht door Madmind Studio.   Gerelateerd More »

 
darklord

About

Nieuws & Reviews op gebruikers niveau. Games~Multimedia~Movie & Shows ~Hardware & More! Altijd al zin gehad een nieuws item te delen? IM dan onze Facebookpagina snel !

Review : Acer Z6 Plus

Acer zet verder in op de Smartphone line en met een concurrentiestrijd tegen de Galaxy reeks van Samsung en Iphone van Apple.

High end Smartphones komen tegen een hoge prijs en met een bedrag onder de 700 euro ga je het zeker niet weten te halen.

Acer brengt dan ook met de Z6 Plus een toestel die de ogen weten op te trekken.

Voor 250 toestel heb je al een toestel met de kracht van een Galaxy S7/8 of een Iphone zonder te betalen voor een dure naam.

 • 3GB ram geheugen, waar de meeste toestellen slechts 1GB of 2GB dragen in zijn duurdere prijsklasse
 • 32GB intern geheugen waar je deze enkel terug vind in de prijsklasse van rond de 700 euro
 • Uitbreidbaar met micro SD kaart tot 256GB , waar de Iphone  geen SD slot heeft en de Galaxy beperkt tot 64GB extra.
 • En kers op de taart een batterij waar je bij intensief gebruik de vrijdag ochtend vertrekt en tegen de zaterdagavond nog op 45% staat !

DIt alles voor een niet te geloven prijs van 250 euro, en het addertje ? Die moet je nog zoeken want die zit zo goed verborgen dat deze zelfs niet aanwezig is.

Technisch:

Met een 64 bit MediaTek MT6753 processor en aanvullende 3Gb ram geheugen, leverd de Z6 Plus een snelle en vlotte respons tussen de verschillende taken.

Zijn processor kan je best vergelijken met de Snapdragon  625 die alsook zoals de  MT6753 een ondersteuning leverd aan de camera tot 16 Megapixel en een video resolutie van  1080P.

Deze octacore (8 kernen) processor geeft je de volledige kracht van zijn processor vrij, iets die veel batterij verbruik lever ten je toestel snel zou kunnen leeg laten lopen.

Crème de la crème is dan ook zijn overdriven highpowerd en zeer welkom 4080 mAh batterij waar je zeker toch bij normaal gebruik tot 3 dagen kan werken, en bij hevig gebruik zeker nog 2 dagen toekomt.

Laden duurt wel ietwat langer dan een traditionele batterij, als je dan weet dat de 100% overeen komt met 300% kan deze cijfer je misleiden.

Je bezit bij de bv 4% batterij niet de korte levensduur van je toestel zoals je gewoon bent, maar  3x zolang capaciteit.

Opladen duurt trouwens ongeveer een uurtje gemiddeld.

Voor intens gebruik en om de kracht van de batterij te testen en levensduur hadden we de volgende apps actieve en intensief in gebruik :

 • Whatsapp
 • Snapchat
 • Facebook Messenger
 • Facebook zelf
 • Twitter
 • Instagram
 • Af en toe eens gamen met Rick & Morty, Pokemon Go , en Sing!
 • Youtube en Netflix
 • En tenslotte veel surfen

Aan einde van de zit zaten we  een dag en half verder na onze vorige laadbeurt aan gemiddeld 48 tot 52 % waar bij een ander toestel we tege de helft van de dag al naar een lader dienden te grijpen.

Een volle laadbeurt tot 100% kwam al snel uit op de duur van een halve ochtend, als in 2u laden.

Alle nodige snufjes en extra zijn aanwezig:

Naast de Wifi module en Bluetooth bezit de Z6 Plus van Acer ook 3g,/4g, een accelerometer, digitaal kompas, en GPS.

Geen NFC technologie aanwezig maar in ons bescheiden mening word dit tenslotte toch amper gebruikt.

Design:

Waar normaal design eerste is wat besproken word, val de technische specs zwaar op bij de Z6 Plus van Acer.

Natuurlijk wanneer je voor de eerste keer het toestel unboxt val zijn luxe design stevig op.

Zijn 5,5 inch scherm in een metalen body zorgt ervoor dat het toestel zeker tegen een stootje kan.

Rechts de volume toetsen en power/camera toets terwijl links de slot bevind voor micro-sim en  SD kaart.

Achterop vind je een flitser en zijn 13 Megapixel camera terug voor de scherpste beelden.

Op de front vinden we verborgen in de home toets een vingerafdrukscanner en sensor.

Deze levert de unieke gimmick om met je vingerafdruk het toestel te ontgrendelen, of easy in te loggen op je Phone banking.

Ook dankzij zijn gevoeligheid kan je met een veeg naar je vorige scherm terug gaan zonder teveel moeite te doen.

Ook wanneer deze ingesteld is kan je ter vervanging van een code in te voeren bij aankopen, gewoon je  fingerprint gebruiken.

Stel enkele vingers in en zou hebben enkel jou en je partner toegang tot je toestel.

Gewicht:

Vergelijk de Acer Z6 Plus met een andere toestel en je voelt dat deze ietsje zwaarder in de hand aanvoelt.

Dit komt door zijn metalen behuizing die voor zijn stevigheid zorgt en zijn uiterst sterke Batterij aan boord.

Voor wat Acer noemt een “middenklasse” toestel krijg je toch voor die prijs de capaciteit van een high end toestel waar je normaal tot 900 euro of zeker niet minder voor 700 euro voor weet te besteden.

Conclusie:

Ongeacht als je het nu geloofd of niet, Acer levert met de Z6 Plus een indrukwekkende toestel aan een indrukwekkende prijs.

Andere toestellen aan deze prijs zouden vermoedelijk vol zitten van adware, spyware, malware waar test aankoop ons voor waarschuwt.

Maar Acer brengt een guiltyfree Smartphone die perfect in iedereens budget past zonder dat je er bijna een maandloon dient te spenderen.

Dankzij zijn intern geheugen van  32Gb zal je nooit nog meldingen krijgen van een te volle geheugen, ook al staat er amper iets installeert.

Ook is je geheugen uitbreidbaar tot 256GB en niet alleen als dataopslag, maar ook voor je apps kan je kiezen voor het extern geheugen.

Vingerafdrukscanner is een gadget en leuk in sommige gevallen, de batterij die is dan weer wel voortreffelijk extreem een must als je gemakkelijk 3 dagen zonder te laden toe komt.

Geen enkele toestel weet dit te presteren in praktijk, enkel op papier.

Acer slaagt erin op papier en praktijk deze te leveren.

Score :

Gouden 10/10

En wat ons betreft een deftige aanrader !!

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com