Review : De Mol Bordspel

Review : De Mol Bordspel

De mol zit er al even op en we kunnen maar wachten tot het volgende seizoen, Maar wie echt niet kan wachten en zijn ongeduld niet de meester kan .. die kan More »

Review : Bordspel “De Tour de France”

Review : Bordspel “De Tour de France”

Bordspel industrie in België groeit als kolen, zo ook bij Just Games die eerder al “De Slimste Mens” en “Eigen Kweek” op de markt brachten. 3 op 3 hopelijk met Tour De More »

Review : Nokia 3

Review : Nokia 3

Het lijkt dan niet nog zo lang geleden, maar Nokia was toch een sereus poos uit het straatbeeld verdwenen toen deze werden verkocht aan Microsoft. even was er nog de bekende naam More »

Review AG271QX

Review AG271QX

Gaming monitors zijn niet meer wat ze ooit waren, ze zijn evolueert en definiëren tegenwoordig zelfs al de wereld alsof deze nog nooit tevoren te ervaren was. Gerelateerd More »

Review : The Whole Truth #DVD

Review : The Whole Truth #DVD

Keanu Reeves lijkt wel aan een comeback te bouwen na een stille periode. John Wick sloeg al in als een bom en zijn sequeel wist gelijk ook het publiek te smaken. Met More »

Acer brengt vernieuwing ! #Persevent cover#

Acer brengt vernieuwing ! #Persevent cover#

Acer wist ons op 30 juni uit te nodigen voor een kijkje in de nieuwe producten die we mogen verwachten. Vol interesse naar vertrokken we richting s-Hertogenbosch  voor een hapje, drankje en More »

DVD review : Ron Goossens – Low Budget Stuntman

DVD review : Ron Goossens – Low Budget Stuntman

Ron Goossens, je zou nu deze naam niet kennen maar als het aan de hand van de makers lag, zou deze man veel hebben betekend in de zogenaamde filmwereld. De man met More »

Review : Acer Z6 Plus

Review : Acer Z6 Plus

Acer zet verder in op de Smartphone line en met een concurrentiestrijd tegen de Galaxy reeks van Samsung en Iphone van Apple. Gerelateerd More »

Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Cinema Review : The Zookeeper’s Wife

Wie niet weet wat gedaan op een woensdag met de nodige weer en regen in Juni, kan nog snel de kans grijpen om droog in je lokale cinema de prachtige productie van More »

Review : Assassins Creed – The Movie

Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins More »

 
darklord

About

Darklord : De grote Playr00m Opperhoofd die zijn kennis aan zijn kleine minions overlever. Technologie loopt door de aderen als een setje nanobots! En mijn grootste zwakte is de altijd durende honger naar meer kennis! En Cosplay !

Review : Acer Z6 Plus

Acer zet verder in op de Smartphone line en met een concurrentiestrijd tegen de Galaxy reeks van Samsung en Iphone van Apple.

High end Smartphones komen tegen een hoge prijs en met een bedrag onder de 700 euro ga je het zeker niet weten te halen.

Acer brengt dan ook met de Z6 Plus een toestel die de ogen weten op te trekken.

Voor 250 toestel heb je al een toestel met de kracht van een Galaxy S7/8 of een Iphone zonder te betalen voor een dure naam.

 • 3GB ram geheugen, waar de meeste toestellen slechts 1GB of 2GB dragen in zijn duurdere prijsklasse
 • 32GB intern geheugen waar je deze enkel terug vind in de prijsklasse van rond de 700 euro
 • Uitbreidbaar met micro SD kaart tot 256GB , waar de Iphone  geen SD slot heeft en de Galaxy beperkt tot 64GB extra.
 • En kers op de taart een batterij waar je bij intensief gebruik de vrijdag ochtend vertrekt en tegen de zaterdagavond nog op 45% staat !

DIt alles voor een niet te geloven prijs van 250 euro, en het addertje ? Die moet je nog zoeken want die zit zo goed verborgen dat deze zelfs niet aanwezig is.

Technisch:

Met een 64 bit MediaTek MT6753 processor en aanvullende 3Gb ram geheugen, leverd de Z6 Plus een snelle en vlotte respons tussen de verschillende taken.

Zijn processor kan je best vergelijken met de Snapdragon  625 die alsook zoals de  MT6753 een ondersteuning leverd aan de camera tot 16 Megapixel en een video resolutie van  1080P.

Deze octacore (8 kernen) processor geeft je de volledige kracht van zijn processor vrij, iets die veel batterij verbruik lever ten je toestel snel zou kunnen leeg laten lopen.

Crème de la crème is dan ook zijn overdriven highpowerd en zeer welkom 4080 mAh batterij waar je zeker toch bij normaal gebruik tot 3 dagen kan werken, en bij hevig gebruik zeker nog 2 dagen toekomt.

Laden duurt wel ietwat langer dan een traditionele batterij, als je dan weet dat de 100% overeen komt met 300% kan deze cijfer je misleiden.

Je bezit bij de bv 4% batterij niet de korte levensduur van je toestel zoals je gewoon bent, maar  3x zolang capaciteit.

Opladen duurt trouwens ongeveer een uurtje gemiddeld.

Voor intens gebruik en om de kracht van de batterij te testen en levensduur hadden we de volgende apps actieve en intensief in gebruik :

 • Whatsapp
 • Snapchat
 • Facebook Messenger
 • Facebook zelf
 • Twitter
 • Instagram
 • Af en toe eens gamen met Rick & Morty, Pokemon Go , en Sing!
 • Youtube en Netflix
 • En tenslotte veel surfen

Aan einde van de zit zaten we  een dag en half verder na onze vorige laadbeurt aan gemiddeld 48 tot 52 % waar bij een ander toestel we tege de helft van de dag al naar een lader dienden te grijpen.

Een volle laadbeurt tot 100% kwam al snel uit op de duur van een halve ochtend, als in 2u laden.

Alle nodige snufjes en extra zijn aanwezig:

Naast de Wifi module en Bluetooth bezit de Z6 Plus van Acer ook 3g,/4g, een accelerometer, digitaal kompas, en GPS.

Geen NFC technologie aanwezig maar in ons bescheiden mening word dit tenslotte toch amper gebruikt.

Design:

Waar normaal design eerste is wat besproken word, val de technische specs zwaar op bij de Z6 Plus van Acer.

Natuurlijk wanneer je voor de eerste keer het toestel unboxt val zijn luxe design stevig op.

Zijn 5,5 inch scherm in een metalen body zorgt ervoor dat het toestel zeker tegen een stootje kan.

Rechts de volume toetsen en power/camera toets terwijl links de slot bevind voor micro-sim en  SD kaart.

Achterop vind je een flitser en zijn 13 Megapixel camera terug voor de scherpste beelden.

Op de front vinden we verborgen in de home toets een vingerafdrukscanner en sensor.

Deze levert de unieke gimmick om met je vingerafdruk het toestel te ontgrendelen, of easy in te loggen op je Phone banking.

Ook dankzij zijn gevoeligheid kan je met een veeg naar je vorige scherm terug gaan zonder teveel moeite te doen.

Ook wanneer deze ingesteld is kan je ter vervanging van een code in te voeren bij aankopen, gewoon je  fingerprint gebruiken.

Stel enkele vingers in en zou hebben enkel jou en je partner toegang tot je toestel.

Gewicht:

Vergelijk de Acer Z6 Plus met een andere toestel en je voelt dat deze ietsje zwaarder in de hand aanvoelt.

Dit komt door zijn metalen behuizing die voor zijn stevigheid zorgt en zijn uiterst sterke Batterij aan boord.

Voor wat Acer noemt een “middenklasse” toestel krijg je toch voor die prijs de capaciteit van een high end toestel waar je normaal tot 900 euro of zeker niet minder voor 700 euro voor weet te besteden.

Conclusie:

Ongeacht als je het nu geloofd of niet, Acer levert met de Z6 Plus een indrukwekkende toestel aan een indrukwekkende prijs.

Andere toestellen aan deze prijs zouden vermoedelijk vol zitten van adware, spyware, malware waar test aankoop ons voor waarschuwt.

Maar Acer brengt een guiltyfree Smartphone die perfect in iedereens budget past zonder dat je er bijna een maandloon dient te spenderen.

Dankzij zijn intern geheugen van  32Gb zal je nooit nog meldingen krijgen van een te volle geheugen, ook al staat er amper iets installeert.

Ook is je geheugen uitbreidbaar tot 256GB en niet alleen als dataopslag, maar ook voor je apps kan je kiezen voor het extern geheugen.

Vingerafdrukscanner is een gadget en leuk in sommige gevallen, de batterij die is dan weer wel voortreffelijk extreem een must als je gemakkelijk 3 dagen zonder te laden toe komt.

Geen enkele toestel weet dit te presteren in praktijk, enkel op papier.

Acer slaagt erin op papier en praktijk deze te leveren.

Score :

Gouden 10/10

En wat ons betreft een deftige aanrader !!

Comments

Powered by Facebook Comments

Geef een reactie

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com