Review : Batman & Harley Quinn (DVD)

Batman en Harley Quinnis een nieuwe, originele productie van Bruce Timm.

Net op tijd voor de viering van de 25ste verjaardag van Batman: The Animated series, keert de maker terug naar zijn favoriete project.

Met nodige slapstickhumor en lichte toon keert de tekenaar terug naar zijn nostalgische roots in Batman & Harley Quinn.

 

Nostalgische feelings komen ten top drijven wanneer je de klassieke outfits van Harley voor het eerst ziet, liever dan de wulpse short en blond gekleurde haar.

Verhaal:

Harley Queen kiest voor een leven zonder crime nu ze “genezen” is en wil liever haar ex liefje “The Joker” en alles wat ermee te maken heeft vergeten.

Ze is dan ook allerminst opgezet en blij wanneer Nightwing (voormalige Robin) opdaagd in zijn zoektocht naar info en hulp.

Zit namelijk zo dat Harleys oude BFF Poison Ivy samen met Floronic Man een plan smeden om de wereld verlossen van het wat hun betreft “kwade”.

Dankzij een gestolen formule van Alec Holland nog voor hij Swamp Thing werd.

Met deze formule kan elk levend wezen een hybride mutant worden op basis van planten.

Batman’s enigste (minder geliefde) redding kan wel de band zijn tussen Ivy en Harley.

Na een ravot partij tussen Nightwing en zijn overtuigende charmes beslist ze het team te vervoegen en hun hulp te geven die ze wensen.

Het trio komt van de ene omgeving in de andere terecht waar hun zoektocht start in een bar (meer saloon-achtig) en het meer gelijkt op een plaatselijke meeting van alle villians.

Met de nodige zangscenes erbij en een vinger tappende Nightwing wordt de sfeer gezet en zoeken de helden en antiheldin naar antwoorden en hoop om Poison ivy te kunnen stoppen.

Cinematografie

& Conclusie:

De opzet voelt alvast wat minder serieus aan door de nodige zang die gelukkig maar 1malig is en de nodige scheet en slapstick grappen.

Een echt serieuze animatie is Batman & Harley Quinn alvast niet, maar wel blijft de fun factor behouden.

Toch kunnen we niet stoppen met denken aan haar “Bernadette” personage uit “The Bing Bang Theorie” dankzij haar kenmerkende stem.

Loren Lester die eerder al Robin zijn rol vertolkte (en nu Nightwing) levert samen met het duo alvast een memorabele acting.

Kevin Conroy herneemt zijn voice acting als Batman en Melissa Rauch brengt de prachtige vertolking van Harley Queen.

Deze reünie levert een ongewone dynamiek op die zeer weet te smaken.

Alles staat in teken van een klassieke productie met nostalgische waarde, al voelden we dat de aandacht meer om Harley draaide dan Batman.

Als actieheld kan ze wel meer in haar mars hebben dan enkel de one liners.

Score :

7/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights